ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη απεργία

Στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί η συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ

Ελάχιστες μέρες πριν την Πρωτομαγιά και τα ταξικά συνδικάτα όπως και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με τις μηχανές στο φουλ «οργώνουν» πραγματικά κάθε χώρο δουλιάς καλώντας σε ταξικό, μαχητικό, διεκδικητικό γιορτασμό και δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Το ταξικό πρωτομαγιάτικο μήνυμα του ΠΑΜΕ μεταφέρεται σε κάθε γιαπί, μηχανουργείο, τσαγκαράδικο, φαρμακοβιομηχανία, τυπογραφείο, κατάστημα και γραφείο. Με όλες τους τις δυνάμεις τα στελέχη του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις ταξικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα αφεντικά και στην κυβέρνηση και να απαιτήσουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται.

Ηδη από τις περιοδείες που έχουν γίνει και συνεχίζονται σε δεκάδες χώρους εργασίας καθημερινά έρχεται η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων στις θέσεις και στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτησή τους για την καθημερινή χειροτέρευση της κατάστασης στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στα ωράρια, αλλά και στην Υγεία, στην Παιδεία κ.α.

Ολα τα σωματεία-μέλη της καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Φαρμάκου να συμμετάσχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και ανταποκρίνονται στις αγωνίες και στα αιτήματα των εργαζομένων. Καλεί ακόμα να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να επιλέξουν την ταξική πάλη ως το μόνο δρόμο για τη λύση των προβλημάτων τους.

Στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως καλεί το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αθήνας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική θηριωδία και να βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Η κεντρική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου. Μέρος των γιορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς είναι και η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους λαούς-θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, που πραγματοποιείται στις 30 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πραγματοποιήθηκαν χτες περιοδείες στο λιμάνι, στο εργοστάσιο Λιπασμάτων και στη ΒΙΑΜΙΛ. Σήμερα θα γίνουν περιοδείες στο εργοστάσιο της ΕΛΛΕΝΙΤ και στο Χαλυβουργείο.

Σέρρες: Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε ΙΚΑ, ΟΤΕ, εργοτάξιο Δήμου Σερρών και βιοτεχνίες ιματισμού. Σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται περιοδείες στα εργοστάσια ΣΕΡΓΑΛ και της Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κιλκίς: Εγιναν εξορμήσεις και περιοδείες σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Σταυροχωρίου, σε εργοστάσια της Νέας Σάντας, Παντελεήμονα και σε εργαζόμενους του δήμου.

Κατερίνη: Εγινε χτες περιοδεία στο εργοστάσιο «Γούνιβερ» και το βράδυ εξόρμηση σε καταστήματα της πόλης. Σήμερα θα γίνουν περιοδείες στα εργοστάσια ΒΙΟΖΟΚΑΠ και ΚΟΡΤΑΚ. Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί περιοδείες σε Εφορία, Νομαρχία και ΙΚΑ.

Νάουσα: Εγιναν ήδη περιοδείες στα κλωστοϋφαντουργεία, σε οικοδομές και βιοτεχνίες της περιοχής. Σήμερα θα γίνει περιοδεία στα Κλωστήρια Ναούσης του Λαναρά.

Κοζάνη: Πραγματοποιούνται σήμερα περιοδείες σε νομαρχία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού.

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο, Κύριο Πεδίο, Ορυχείο Αμυνταίου, ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτομαγιάς, έχει καθοριστεί πανεξόρμηση σε όλο το λεκανοπέδιο της ΔΕΗ.

Φλώρινα: Εγιναν περιοδείες σε ΑΗΣ Μελίτης, ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ, Νοσοκομείο, τράπεζες και ΟΤΕ.

Ξάνθη: Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν στα εργοστάσια ΚΟΜΟΤΕΞ, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΚΑΠ και εργοστάσιο Ζάχαρης.

Κομοτηνή: Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε εργοστάσια σε όλη τη βιομηχανική περιοχή Ροδόπης.

Αλεξανδρούπολη: Περιοδείες έγιναν στα εργοστάσια «Αλουμίλ» και ΟΤΟ-ΕΒΡΟΣ. Σε όλους τους νομούς Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχουν προγραμματιστεί, τις επόμενες μέρες, περιοδείες σε νομαρχίες, δήμους και δημόσιες υπηρεσίες.

Να δώσουμε μαχητική ταξική απάντηση

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως, στις 10 το πρωί, απηύθυνε χτες ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο εργοτάξιο του Μετρό στην Ηλιούπολη.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνα, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της παραπέρα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της ακόμα μεγαλύτερης μείωσης των συντάξεων σημείωσε: Φαίνεται ότι ετοιμάζεται μια νέα επίθεση «σε βάρος των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι διαφορετικά τα Ταμεία θα τιναχτούν στον αέρα. Η αλήθεια είναι ότι μας θέλουν από τη δουλιά κατευθείαν στον τάφο. Να επιστρέψουν τα όσα χρόνια τώρα κλέβουν από τα Ταμεία, για να τα δίνουνε στους βιομηχάνους και στο χρηματιστήριο. Να αφήσουν τα παραμύθια και να σταματήσουν τις επιθέσεις σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης». Σας καλούμε στο Πεδίον του Αρεως, συνέχισε, προκειμένου και για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουμε μια μαχητική, ταξική απάντηση στις νέες επιθέσεις. Ενωμένοι θα παλέψουμε όχι μόνο για να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστούν τέτοιες ρυθμίσεις, αλλά και για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί, απαιτώντας σταθερή δουλιά, τέτοια που να δίνει ένα καλό μεροκάματο, να είναι εξασφαλισμένο το ένσημο, η ασφάλιση, η σύνταξη. Να γιατί έχει αξία οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι άνεργοι να έρθουν μαζί με το ΠΑΜΕ για να γιορτάσουμε αγωνιστικά, ταξικά, ενωτικά. Αλλά με ενότητα που θα μας πηγαίνει ένα βήμα μπρος. Που θα λέει κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας και όχι με ενότητα που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος, αναφερόμενος στο θόρυβο ο οποίος έχει σηκωθεί για στελέχη της κυβέρνησης που χρηματίζονται από διάφορους επιχειρηματίες, επισήμανε ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται. Της σήψης και της παρακμής του συστήματος.

Δε νοιάστηκαν για το νεκρό έσπευσαν να κρύψουν το έγκλημα

Την ίδια ώρα που προχτές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας μιλώντας εκ μέρους του μεγάλου κεφαλαίου ζήταγε απ' τους εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω χρόνια, ο 60χρονος υδραυλικός Γιώργος Αρμούντας που πάσχιζε σκαρφαλωμένος στη σκαλωσιά για το μεροκάματο σε τέτοια ηλικία, είχε σκοτωθεί σε ένα απ' τα μέγαρα της άρχουσας τάξης, κείτονταν παρατημένος για πάνω απ' 6 ώρες νεκρός μέσα σε έναν οχετό του έργου του πάρκιν του Μεγάρου Μουσικής.

Οι αδιευκρίνιστες, προχτές, συνθήκες του δυστυχήματος, χτες ήρθαν στην επιφάνεια με μια σειρά στοιχείων για το θάνατο του 60χρονου, που επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η ζωή του εργάτη δεν έχει καμία απολύτως αξία για τους εργοδότες (στη συγκεκριμένη περίπτωση η κοινοπραξία ΓΕΚ). Προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να φτιάξει ο κάθε Λαμπράκης το Μέγαρό του, ο εργάτης θεωρείται αναλώσιμο υλικό. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι όταν χτες το πρωί με παρέμβαση συνδικαλιστών του Συνδικάτου Οικοδόμων, που πήγαν εκεί μαζί με επιθεωρητές εργασίας, αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι να σταματήσουν τις εργασίες, η εταιρία σαν να μη συμβαίνει τίποτα πρόσταξε να δουλέψουν κανονικά.

Κανένας δε θα μάθαινε για το νεκρό εργάτη αν δεν τηλεφωνούσε κάποιος ανώνυμος στην αστυνομία απ' όπου έγινε και γνωστό κάτι που έδωσε και χρόνο για να καλυφτούν πολλές «τρύπες» στα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Είναι ο 36ος νεκρός εργάτης στις κατασκευές τους τελευταίους 16 μήνες κι αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και όπως εκτιμάται ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, ο 60χρονος εργάτης είχε χαθεί απ' τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να τον ψάξουν οι εργαζόμενοι και να τον βρουν νεκρό περίπου στις 3.30 μέσα σε ένα φρέαρ ύψους 25 μέτρων που κατασκευάζονται αεραγωγοί του υπόγειου πάρκιν. Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε μετέφερε στις 4.20 στο «Ιπποκράτειο» το νεκρό κορμί του υδραυλικού και περίπου στις 5 το απόγευμα ήρθε και η αστυνομία.

Η περιγραφή του σημείου είναι ενδεικτική για την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας. Εκτός απ' την πλήρη έλλειψη φωτισμού, για να φτάσει κανείς στο φρέαρ υπάρχει ένας μικρός διάδρομος και ένα άνοιγμα το οποίο ήταν στοιχειωδώς κλεισμένο με μικρές τάβλες. Οπως κατήγγειλαν επίσης εργαζόμενοι, λίγη ώρα μετά την ανακάλυψη του νεκρού δόθηκε εντολή και έκλεισαν αμέσως το σημείο εκείνο με προστατευτικά κάγκελα προσπαθώντας να καλύψουν το έγκλημα. Θέλησαν μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρίας - οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο χώρο - να «εξαφανιστούν» και οι μάρτυρες, δίνοντας εντολή μέσω προϊσταμένων να φύγουν όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο του έργου γιατί έρχεται η αστυνομία...

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις. Μέχρι χτες είχαν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα 10 π.μ. Πεδίον του Αρεως. Πειραιάς 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Πάτρα 10 π.μ. στο βρετανικό προξενείο. Αλεξανδρούπολη 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο. Ξάνθη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κομοτηνή 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Κιλκίς 11 π.μ. πλατεία Ειρήνης. Βέροια 9.30 π.μ. πλατεία Εληά. Νάουσα 9 π.μ. Εργατικό Κέντρο. Καβάλα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Δράμα 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας. Κοζάνη 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας (πεζόδρομος). Πολύγυρος 11 π.μ. Εργατικό Κέντρο. Σέρρες 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας. Πτολεμαΐδα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Καστοριά 10 π.μ. πάρκο έναντι Νομαρχίας. Γρεβενά 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία. Φλώρινα 10 π.μ. στο πεζόδρομο. Κατερίνη 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας. Γιάννενα 10 π.μ. Δημαρχείο. Αρτα 10 π.μ. ΕΚ (προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ 9.30 π.μ. Λαϊκή Αγορά). Αγρίνιο 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο. Πρέβεζα 9 π.μ. στο Φόρο. Κέρκυρα 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο. Λευκάδα 9 π.μ. πλατεία Αγίου Μηνά. Ηγουμενίτσα 10 π.μ. πλατεία δημαρχείου. Μεσολόγγι 11 π.μ. κεντρική πλατεία. Λάρισα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Βόλος 10 π.μ. πλατεία Δημαρχείου. Καρδίτσα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο. Τρίκαλα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Χαλκίδα 11 π.μ. στην Παραλία (Στρογγυλό). Λαμία 10 π.μ. πλατεία Πάρκου. Αμφισσα 10 π.μ. πλατεία Λαού. Λιβαδειά 11 π.μ. πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θήβα 10.30 στον πεζόδρομο. Καλαμάτα 10.30 π.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου. Πύργος 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία. Κόρινθος 10 π.μ. στα Περιβολάκια. Αίγιο 11 π.μ. πλατεία Λαύρας. Ναύπλιο 11 π.μ. πλατεία δημαρχείου. Τρίπολη 10 π.μ. πλατεία Βαλτετσίου. Σπάρτη 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Κεφαλονιά 10.30 π.μ. μπροστά στη νομαρχία. Ζάκυνθος 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο. Ηράκλειο 10 π.μ. πλατεία Λιονταριών. Χανιά 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Ρέθυμνο 10 π.μ. Δημαρχείο. Αγιος Νικόλαος 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Μυτιλήνη 10 π.μ. πλατεία Σαπφούς, Ελευσίνα 10 π.μ. πλατεία Ηρώων. Μέγαρα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Λαύριο 11 π.μ. έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο.

ΚΡΗΤΗ
Με αποφασιστικότητα για τον ταξικό γιορτασμό

Με αποφασιστικότητα και πείσμα, οι ταξικές δυνάμεις στην Κρήτη προετοιμάζουν το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Καθημερινά, μέλη των τοπικών Επιτροπών του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλεάς, εργοστάσια, γιαπιά, στις συνοικίες, στις γειτονιές, στα μαγαζιά και καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στον πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο ενάντια στα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η καθημερινή παρουσία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε εργασιακούς χώρους, το πείσμα τους για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων, που έχουν οριστεί και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, φαίνεται όμως να ενοχλεί ορισμένους, που έχουν επιλέξει το δρόμο της συναίνεσης και υποταγής. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε, την Τρίτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων, εναντίον του ΠΑΜΕ, αλλά και η απόφαση της διοίκησης, να καλέσει σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα, με αυτήν που εδώ και 15 μέρες έχουν καλέσει οι ταξικές δυνάμεις, θυμίζοντας άλλες «μαύρες» εποχές.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ή, καλύτερα, σε συγχορδία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι με τη στάση σου, ουσιαστικά, θέλει και παλεύει για τη διάσπαση του εργατικού κινήματος. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν τους ενδιαφέρει η ενότητα πραγματικά ή αν το πρόβλημά τους είναι πως, πέρσι, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ξέσπασε σε παραλήρημα ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι εκπρόσωποι και εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής ανησυχούν σοβαρά, βλέποντας καθημερινά την εργατική τάξη να τους γυρνά την πλάτη. Ετσι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατηγορήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ότι, τάχα, με τη δράση του επιδιώκει τη διάσπαση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Εκδήλωση Νέων του ΠΑΜΕ

«Στους δύσκολους καιρούς να σηκωθούμε ψηλότερα», με αυτή τη φράση η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα: «Ταξική Εργατική Πρωτομαγιά», την Τετάρτη 30 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Περιοδείες

Ασταμάτητα συνεχίζουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ τις περιοδείες στους χώρους εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους σε ταξικό, ενωτικό, αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα Πέμπτη περιοδείες θα γίνουν: Στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και ιματισμού ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΑΓΚΛΟΥΠΑ, BOSS, ΠΑΧΤΑ, ΠΕΡΛΑ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, συνεργείο καθαριστριών Νοσοκομείου Παίδων «Αγλ. Κυριακού», στα Νοσοκομεία Λαϊκό και ΚΑΤ και στα εργοστάσια μετάλλου ΔΡΑΚΟΣ - ΠΟΛΕΜΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ.

Προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως ορίστηκαν όλες για τις 9 το πρωί στα παρακάτω σημεία:

  • ΟΜΟΝΟΙΑ: Εργαζόμενοι, ΟΤΑ, Οικοδόμοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών, 2ου Διαμερίσματος, Μεταφορές, Τραπεζοϋπάλληλοι, Υγεία.
  • ΜΟΥΣΕΙΟ: Νεολαία, Φοιτητές, Σπουδαστές, Μαθητές, Εργαζόμενοι 7ου Διαμερίσματος και Βορειοανατολικών Συνοικιών, Καλλιτέχνες.
  • ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Εργαζόμενοι 5-6ου Διαμερίσματος και Βορείων- Βορειοδυτικών Συνοικιών
  • ΒΑΘΗΣ: Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα. Εργαζόμενοι Δυτικών Συνοικιών, 3-4ου Διαμερίσματος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ