Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Με αποφασιστικότητα για τον ταξικό γιορτασμό

Με αποφασιστικότητα και πείσμα, οι ταξικές δυνάμεις στην Κρήτη προετοιμάζουν το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Καθημερινά, μέλη των τοπικών Επιτροπών του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλεάς, εργοστάσια, γιαπιά, στις συνοικίες, στις γειτονιές, στα μαγαζιά και καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στον πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο ενάντια στα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η καθημερινή παρουσία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε εργασιακούς χώρους, το πείσμα τους για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων, που έχουν οριστεί και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, φαίνεται όμως να ενοχλεί ορισμένους, που έχουν επιλέξει το δρόμο της συναίνεσης και υποταγής. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε, την Τρίτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων, εναντίον του ΠΑΜΕ, αλλά και η απόφαση της διοίκησης, να καλέσει σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα, με αυτήν που εδώ και 15 μέρες έχουν καλέσει οι ταξικές δυνάμεις, θυμίζοντας άλλες «μαύρες» εποχές.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ή, καλύτερα, σε συγχορδία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι με τη στάση σου, ουσιαστικά, θέλει και παλεύει για τη διάσπαση του εργατικού κινήματος. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν τους ενδιαφέρει η ενότητα πραγματικά ή αν το πρόβλημά τους είναι πως, πέρσι, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ξέσπασε σε παραλήρημα ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι εκπρόσωποι και εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής ανησυχούν σοβαρά, βλέποντας καθημερινά την εργατική τάξη να τους γυρνά την πλάτη. Ετσι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατηγορήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ότι, τάχα, με τη δράση του επιδιώκει τη διάσπαση του εργατικού λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ