Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Θα πάρουν απάντηση κυβέρνηση και ολιγαρχία

Ανακοίνωση με αφορμή τις ανακοινώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

O επιτετραμμένος της πλουτοκρατίας και πρωθυπουργικός φίλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνας, με τις τοποθετήσεις του για οριστική διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας εκφράζει τους πόθους του κεφαλαίου. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και προειδοποιεί την κυβέρνηση, ότι κανένας εργαζόμενος δε θα μείνει απαθής μπροστά στη νέα επίθεση. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση διά στόματος διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνα, άλλη μια φορά εκφράζει τους πόθους του κεφαλαίου για οριστική διάλυση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας.

Τόλμησε και ξεστόμισε ο επιτετραμμένος της πλουτοκρατίας και πρωθυπουργικός φίλος ότι:

  • Οι Ελληνες να δουλεύουν περισσότερα χρόνια!
  • Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!
  • Η περαιτέρω μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα! Η περσινή δεν πέτυχε όπως προσδοκούσε η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία δε μείωσε όσο έπρεπε τις δαπάνες!
  • Απαίτησε αμοιβές ακόμα μικρότερες για τους εργαζόμενους, συνοδευόμενες με διεύρυνση της ελαστικής απασχόλησης.

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση και την ολιγαρχία ότι κανένας εργαζόμενος δε θα παραμείνει αμέτοχος και απαθής στη νέα επίθεση. Οι προηγούμενοι μεγαλειώδεις αγώνες της εργατικής τάξης για την Κοινωνική Ασφάλιση φαίνεται ότι ξεχάστηκαν απ' την κυβέρνηση.

Αν η κυβέρνηση υπολογίζει στις χειραγωγημένες και προσκυνημένες στην πολιτική της συνδικαλιστικές ηγεσίες, να ξέρει ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να τις παραμερίσει και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει την αντίσταση και την αντεπίθεσή της.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλη την εργατική τάξη σε επαγρύπνηση. Να βγάλει τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα γι' αυτούς που στηρίζουν και προωθούν την πολιτική του κεφαλαίου.

Οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να είναι εφαλτήριο για τους νέους πιο μαζικούς και αποτελεσματικούς αγώνες της.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ»

Οι δηλώσεις Γκαργκάνα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα:

  • «Το κεφάλαιο ξαναχτυπά διά στόματος διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή μέσω του κυβερνητικού υπαλλήλου». Είναι το πρώτο σημείο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, όπου στη συνέχεια υπογραμμίζει: «Ξεδιάντροπα, προκλητικά, χωρίς περιστροφές, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, ζητάει από τους εργάτες να δουλεύουν περισσότερα χρόνια, προφανώς για να παράγουν περισσότερα πλούτη για ..."τα γηρατειά του κεφαλαίου". Η κυβέρνηση έβγαλε μπροστά το "λαγό" και μετά βγήκε δήθεν να διαψεύσει τις δηλώσεις του διοικητή. Οι εργαζόμενοι δεν πείθονται»
  • Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας (ΟΕΚΙΔΕ) καταγγέλλει: «Το φερέφωνο και παπαγαλάκι της κυβέρνησης κύριος Γκαργκάνας να πάει σε άλλη χώρα να διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο. Στην Ελλάδα υπάρχει ταξικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ, δε θα εξοντώσουν την εργατική τάξη. Ομως, η εργατική τάξη θα τους απαντήσει μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως. Και εκεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα κατέβει με συγκεκριμένο διεκδικητικό περιεχόμενο: 35ωρο-7ωρο-5ήμερο, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες και στα 55 και 50 αντίστοιχα για βαρέα-ανθυγιεινά»
  • «Οι εργαζόμενοι αυτό το έργο το έχουν ξαναδεί - σημειώνει χαρακτηριστικά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας. Ξέρουμε καλά ότι πρόκειται για αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, για συμπίεση του εργατικού κόστους παραγωγής, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των εργοδοτών. Μπροστά στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, αυτή η προετοιμασία-εξαγγελία της κυβέρνησης για σφαγή των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων δείχνει ότι για τους εργαζόμενους, για το λαό ένας είναι ο μονόδρομος: Μέτωπο λαϊκό για ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ