Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εχουν λερώσει ανεπανόρθωτα τη φωλιά τους...

«

Θέλουν ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα νεροκουβαλητή της αντιλαϊκής πολιτικής. Θέλουν να χτυπήσουν με κάθε τρόπο το ταξικό κίνημα. Θέλουν να παρεμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση εργατών, που είναι ακόμη μπλεγμένοι στα γρανάζια της κυρίαρχης πολιτικής. Για ποιους ο λόγος; Για το ΣΥΝ και την ΚΕΔΑ. Ο ΣΥΝ και η ΚΕΔΑ, λοιπόν, έδωσαν και πάλι εξετάσεις αμέμπτου διαγωγής. Ο μεν ΣΥΝ (μαζί με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο Πρωτοδικών, για να καταγγείλουν ότι, στις αρχαιρεσίες που γίνονται στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οι του ΠΑΜΕ κάνουν παρανομίες! Η δε ΚΕΔΑ (Κωστόπουλος και λοιποί), μαζί με το ΣΥΝ και την ΑΚΟΑ, καλούν σε υπερψήφιση του δικού τους ψηφοδελτίου (φυσικό), αλλά με τι στόχο; Ακούστε: "για να υπάρξει μια αγωνιστική δημοκρατική διέξοδος από το σημερινό γραφειοκρατικό τέλμα και τον απομονωτισμό από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα"...»!

Το παραπάνω απόσπασμα είναι η απάντηση που είχε δώσει ο «Ρ» στις 6/11/2002 στη σφοδρή επίθεση που είχαν εξαπολύσει ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ - ΔΕΑ και ΚΕΔΑ, ενόψει των αρχαιρεσιών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με στόχο να χτυπήσουν τις ταξικές δυνάμεις, να εμποδίσουν τη συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες και να μετατραπεί το Συνδικάτο σε μηχανισμό ελεγχόμενο από το φιλοκυβερνητικό συνονθύλευμα. Οι ίδιοι οι οικοδόμοι που ψήφισαν στο Συνδικάτο, γύρισαν την πλάτη στους συκοφάντες και συμβιβασμένους, με τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές και την ανάδειξη σε πρώτη δύναμη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού».

Το ΚΚΕ και ο «Ρ» κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή όλη αυτήν τη βρώμικη συνεργασία, που είχε αποτέλεσμα η ΠΑΣΚΕ να προσφεύγει στα δικαστήρια και οι ΣΥΝ - ΚΕΔΑ - ΔΕΑ να τη σιγοντάρουν. Η αλήθεια δεν άρεσε στην ΚΕΔΑ και αντέδρασε γιατί λέει δεν «προσυπέγραψε»... την προσφυγή. Το ίδιο επαναλαμβάνει με χτεσινό σχόλιο δημοσιογράφος στην «Αυγή». Βεβαίως το ζήτημα είναι πολιτικό και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, όταν αποφεύγει πολιτικά να το αντιμετωπίσει. Και εξηγούμαστε:

Στις 3 Οκτώβρη, λίγο πριν τις αρχαιρεσίες, ο συνδυασμός «Ενωτική Δράση Οικοδόμων» (ΣΥΝ - ΚΕΔΑ - Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), με μια πρώτη ανακοίνωση, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, μεταξύ άλλων, για «την οικοδόμηση ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού ελέγχου του Συνδικάτου...»!

Η ίδια «λάσπη» επαναλαμβάνεται στη διακήρυξη των ΣΥΝ - ΚΕΔΑ - ΔΕΑ. Στις 7/11/2002 ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μέσω των αρχαιρεσιών, ζητά την παρέμβαση του προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις «ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα...»! Τα δε επιχειρήματά τους όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν καμιά διαφορά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η ΠΑΣΚΕ για να χτυπήσει το Συνδικάτο και να προσφύγει και στα δικαστήρια!

Και ξαφνικά η ΚΕΔΑ «ενοχλείται» και καταγγέλλει το ΚΚΕ και το «Ρ» για «ανακρίβειες»... Να επαναλάβουμε λοιπόν ότι οι ανακοινώσεις λάσπης της «Ενότητας» που υπέγραφε και συμμετείχε με εκπρόσωπό της η ΚΕΔΑ είναι πραγματικότητα. Οπως πραγματικό είναι και το γεγονός ότι δεν εξέδωσε μια ανακοίνωση καταγγελίας, ούτε είπε μια κουβέντα για την προσφυγή ενάντια στο Συνδικάτο! Πόσο σημασία έχει αν τυπικά δεν υπάρχει υπογραφή, αλλά πρακτικά υπάρχει πλήρης στήριξη;


Γ.Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνείται να δώσει τα πρακτικά των αρχαιρεσιών(2010-08-13 00:00:00.0)
Ψάχνουν δικαστή για 17.000 οικοδόμους(2002-12-21 00:00:00.0)
Με μαζική συμμετοχή απαντάνε στον εργοδοτικό συνδικαλισμό(2002-11-15 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή - απάντηση σ' όσους χτυπούν το Συνδικάτο(2002-11-12 00:00:00.0)
Οι ...ενωτικοί(2002-11-06 00:00:00.0)
Προκλητική ενέργεια της ΠΑΣΚΕ!(2000-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ