Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκυλί που γαβγίζει...

Καλοσκηνοθετημένο έργο επιθεώρησης θυμίζει ο «καυγάς» που ξέσπασε χτες, μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ και των ομοτράπεζών του στο μυστικό δείπνο του κοινωνικού διαλόγου, του υφυπουργού Ρ. Σπυρόπουλου και του προέδρου της ΓΣΕΕ.

«Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα υφιστάμενα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, δηλαδή το 65ο έτος για τους άνδρες και το 60ό για τις γυναίκες» δηλώνει υποκριτικά ο υφυπουργός, αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι το όριο συνταξιοδότησης για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται από το '93 και μετά είναι ούτως ή άλλως τα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Και παραπέρα: Χαρακτηρίζει «θετική» την παραίνεση του Ν. Γκαργκάνα για εντατικοποίηση της δουλιάς προκειμένου «να μην καταστρατηγούνται τα όρια αυτά μέσα από τη χρήση ειδικών διατάξεων, όπως αναπηρικές συντάξεις». «Βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης για να προχωρήσει παραπέρα την αντιασφαλιστική της επέλαση.

Αποκαλυπτικότερος ήταν ο Πολυζωγόπουλος, ο οποίος προτίμησε να απευθύνει ραδιοφωνικό διάγγελμα από το «Flash 96». Εν μέσω λεονταρισμών, παραδέχτηκε κυνικά ότι για το ισχύον αντιασφαλιστικό έκτρωμα μάτωσαν εκεί στη ΓΣΕΕ. Και το κυριότερο, έστρωσε το δρόμο για την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, και της μείωσης του κόστους των υπερωριών, αφού τα θεωρεί «ανοιχτά ζητήματα», τα οποία μάλιστα παραδέχεται ότι τα θέτουν οι εργοδότες!

Από κοντά και ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης και αναπλ. πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Α. Καλύβης, βρήκε στην έκθεση Γκαργκάνα «μερικές αλήθειες», ενώ κατά τα άλλα παραπέμπει στα περυσινά ξινά σταφύλια περί «εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα» και άλλα παρόμοια.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Θυμίζει τον καλό και τον κακό μπάτσο. Ο κακός δέρνει πολύ, φωνάζουν οι καλοί και έρχονται να δείρουν λιγότερο. Στο τέλος μένεις και ευχαριστημένος που το ξύλο που έφαγες ήταν λίγο.

Ξεχνάνε φαίνεται οι τέσσερις στην προκειμένη περίπτωση γάιδαροι ότι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα. Και η ταξική Πρωτομαγιά θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση των εργαζόμενων για το ποιος κάνει κουμάντο στο δικό τους αχυρώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ