Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
«Δώσαμε περισσότερα από τη ΝΔ στους εφοπλιστές»!

Ανακοίνωσε και νέα μείωση στις οργανικές συνθέσεις ο υπουργός ΕΝ

Εδωσε τα ...«ρέστα» του χτες ο υπουργός των εφοπλιστών, Γ. Ανωμερίτης, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες. Τέτοια κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έχει καταφέρει καλύτερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, στην παραχώρηση προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν πρέπει να έχει καταγραφεί άλλη φορά. Και όχι μόνον αυτό, αλλά αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση, εκτός από τα φιλοεφοπλιστικά μέτρα που ήδη είναι έτοιμα να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ετοιμάζει και νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων των κρουαζιερόπλοιων!

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ανωμερίτης, σχολιάζοντας τις παρατηρήσεις που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, είπε: «Η ΝΔ μιλάει για σταθερό φορολογικό σύστημα. Μα πιο σταθερό από αυτό που κάναμε εμείς πέρσι και ισχύει μέχρι το 2007 υπάρχει;». Βεβαίως, αναφέρεται στο κυβερνητικό «κατόρθωμα» της μείωσης κατά 70% της ήδη ...συμβολικής φορολογίας των πλοίων, απόφαση που δεν τόλμησε να λάβει ούτε η χούντα! Και συνέχισε: «Και, τέλος, ένα τρίτο σχόλιο είναι το θέμα της συμβολής του ελληνικού κράτους. Εμένα με εξέπληξε. Να λέμε ότι όλα τα κάνανε οι εφοπλιστές και ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει τίποτα. Τουλάχιστον ας διαβάσει το έντυπο που βγάλαμε στις αρχές αυτού του χρόνου για το Εθνικό Νηολόγιο και να δει πόσα πράγματα έχουμε μέσα, ως δαπάνες του ελληνικού κράτους, δηλαδή έσοδα γι' αυτούς, για τα πλοία, για τους πλοιοκτήτες»! «Επομένως - συμπλήρωσε - το κράτος από το 1953 μέχρι σήμερα έχει ένα πλέγμα κινήτρων και δαπανών, κάνει δαπάνες για να υπάρχει αυτή η ναυτιλία, δε μας αγάπησαν ξαφνικά κάποιοι»!

Και μετά την αναφορά στην προσφορά του ...ελληνικού κράτους, δηλαδή το μεγάλο κλέψιμο από τις τσέπες του εργαζόμενου λαού στο οποίο επιδόθηκε, όπως οι προηγούμενες και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αυξήσει τα υπερκέρδη των εφοπλιστών, ο υπουργός ήρθε να προσθέσει μία ακόμα υπηρεσία προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Τη νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων στα κρουαζιερόπλοια, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των πληρωμάτων τους. Μάλιστα ...«κάρφωσε» τους κυβερνητικούς και εφοπλιστικούς εγκάθετους της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και τα ναυτεργατικά σωματεία που ελέγχουν, λέγοντας ότι οι αποφάσεις είναι σε «συνεννόηση με την ΠΝΟ» και ότι «τα συνδικάτα έχουν επιδείξει τη μέγιστη ευθύνη και αποδοχή συνθέσεων που σε άλλους καιρούς θα ήταν απίστευτη»... Ειδικότερα ο Γ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι ειδική επιτροπή έχει αναλάβει την «αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος του 1975, του ΠΔ του 1975, για το θέμα των συνθέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ