ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Μάη 2003
Σελ. /48
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΙ
Να δοθεί οριστική λύση για τους απλήρωτους

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το τεράστιο πρόβλημα του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, που σε πολλές περιπτώσεις μένει απλήρωτο για μήνες, φέρνει στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ότι το πρόβλημα επανέρχεται με νέα οξύτητα και σε ορισμένα ΤΕΙ οι έκτακτοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τα δεδουλευμένα των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των ιδρυμάτων, ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους», τονίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης και εξηγεί ότι «το πρόβλημα το δημιουργούν: α) η μικρή χρηματοδότηση των ΤΕΙ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στο έκτακτο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό και β) η μη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ιδρύματα για την κάλυψη των αναγκών τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά και για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ματαιώθηκε το Συνέδριο της ΕΣΕΕ

Σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, καλεί η ΠΚΣ

Τον ίδιο δρόμο με αυτόν του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ ακολούθησε και το Πανσπουδαστικό της ΕΣΕΕ (ΤΕΙ), που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ και της ΕΑΑΚ δεν εμφανίστηκαν καν στο χώρο του συνεδρίου, όπως ακριβώς έκαναν και στην ΕΦΕΕ, ενώ η ΠΚΣ που προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο καταγγέλλει ότι και η ΔΑΠ εμφανίστηκε τη στιγμή που ήδη η ματαίωση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου είχε δρομολογηθεί.

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος - υπογραμμίζει η ΠΚΣ - να περάσει με κάθε τίμημα και κόστος η πολιτική της υποβάθμισης των πτυχίων μας, της ιδιωτικοποίησης των σπουδών μας, της αποσύνδεσης πτυχίου - επαγγέλματος». Παραπέρα, καταγγέλλει ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις που ευθύνονται για τη διάλυση του Συνεδρίου «είναι οι δυνάμεις αυτές που καθημερινά με την τακτική τους έχουν σκοπό να απονεκρώσουν τους σπουδαστικούς συλλόγους, τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις, να τους απαξιώσουν στα μάτια των σπουδαστών». Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα για την ανάταση του σπουδαστικού κινήματος που περνάει μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών, η ΠΚΣ καλεί τους σπουδαστές σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και συμμετοχή στις διαδηλώσεις της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 20 - 22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ξανά στο δρόμο για σχολείο

Στους δρόμους ήταν πάλι χτες ο μαθητόκοσμος, δάσκαλοι και γονείς της Κοινότητας Πεύκων της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των παιδιών και απορρίπτοντας τη «λύση» απελπισίας που προτείνουν οι αρμόδιοι φορείς για διπλή βάρδια!

Ολοι μαζί έκαναν πορεία στη Λ. Παπανικολάου και στη συνέχεια στην περιφερειακή οδό, την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα.

Οι κινητοποιήσεις απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα συνεχιστούν, γιατί το Σεπτέμβρη δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αφού δεν υπάρχει πια ελεύθερος χώρος για να γίνει τάξη. Εχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, υπόγεια, αποθήκες, γραφεία δασκάλων, αίθουσες υπολογιστών, ακόμα και χώροι της εκκλησίας!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κακοτεχνίες στο καινούριο κτίριο

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Συκουρίου Λάρισας στεγάζονται σε καινούριο κτίριο, όμως οι πολλές και σοβαρές κακοτεχνίες δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δυο σχολείων. Αυτό καταγγέλλουν, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι όταν βρέχει οι αίθουσες του Νηπιαγωγείου πλημμυρίζουν, οι πόρτες φεύγουν απ' τη θέση τους εύκολα, τα παράθυρα δεν κλείνουν καλά, σοβάδες πέφτουν από τους τοίχους, δεκάδες πλάκες της αυλής έχουν σπάσει.

«Είναι φανερό», τονίζουν, «ότι σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογούνται τόσες κακοτεχνίες, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή ακόμη μαθητών και εκπαιδευτικών, σε ένα διδακτήριο και μάλιστα καινούριο. Γι' αυτό, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ζητούν να επισκευαστούν αυτές μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς εάν θα παρέμβουν για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επισκευής του συγκεκριμένου κτιρίου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σε δεύτερο γύρο οι πρυτανικές εκλογές

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τη συμμετοχή πέντε ψηφοδελτίων για την εκλογή πρύτανη και αντιπρυτάνεων.

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας κατά την οποία ψήφισαν 1.191 εκλέκτορες έχουν ως εξής:

Ο Χρήστος Χατζηθεοδώρου με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Παναγιώτη Γκούμα, Γιώργο Σταυρόπουλο και Ιωάννα Νταούλη - Ντεμούση πήρε 331 ψήφους. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Πέτρο Γρουμπό, Γιώργο Φερεντίνο και Δημήτρη Χριστοδουλάκη πήρε 327 ψήφους. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Γιώργο Νικηφορίδη, Τάσο Μπούντη και Ιωάννη Κατσίλλη πήρε 170 ψήφους. Ο Δημήτρης Τσουμπελής με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Κώστα Παπαδάκη, Κώστα Ραβάνη και Χρήστο Τερέζη πήρε 160 ψήφους. Ο Νίκος Ασπράγγαθος που υποστηρίχτηκε από τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση μελών ΔΕΠ Πατρών» (ΔΗΠΑΚ), την «Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών» και την ΠΚΣ με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Ρόνη Αγγελάτου, Αθανάσιο Κουτίνα και Λευτέρη Κυρούση, πήρε 153 ψήφους.

Σήμερα θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των Χρήστου Χατζηθεοδώρου και Γιώργου Δημητρακόπουλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ