Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΙ
Να δοθεί οριστική λύση για τους απλήρωτους

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το τεράστιο πρόβλημα του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, που σε πολλές περιπτώσεις μένει απλήρωτο για μήνες, φέρνει στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ότι το πρόβλημα επανέρχεται με νέα οξύτητα και σε ορισμένα ΤΕΙ οι έκτακτοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τα δεδουλευμένα των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των ιδρυμάτων, ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους», τονίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης και εξηγεί ότι «το πρόβλημα το δημιουργούν: α) η μικρή χρηματοδότηση των ΤΕΙ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στο έκτακτο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό και β) η μη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ιδρύματα για την κάλυψη των αναγκών τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά και για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ