ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούνη 2003
Σελ. /32
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Οι θέσεις και οι προτάσεις για τους ΕΒΕ

Eurokinissi

Μια ακόμη παρέμβαση για τα προβλήματα των μικρών ΕΒΕ, τα οποία καθημερινά οξύνονται, πραγματοποιεί το ΚΚΕ με τη συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνει η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα 9 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ (πλατεία Καραϊσκάκη). Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών» και θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η πολιτική που υπηρετούν με συνέπεια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ είναι αδιέξοδη, σε οδηγεί στη συρρίκνωση και τον αφανισμό», τονίζει η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟΑ στην πρόσκλησή της, απευθυνόμενη σε κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη και έμπορο της Αττικής.

Η οργάνωση προσθέτει ότι «η προσπάθεια για επιβίωση της επιχείρησής σου πνίγεται από την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, που υπηρετούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση». Επισημαίνει ακόμη ότι η πολιτική που εφαρμόζεται μεγαλώνει καθημερινά τα κέρδη των μονοπωλίων, δίνει κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, προωθεί την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Τέλος, επισημαίνει ότι το ΚΚΕ στάθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες των ΕΒΕ, αντιπάλεψε και συγκρούστηκε με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβίωση της μικρής επιχείρησης στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και σήμερα καλεί στη δημιουργία μετώπου αντίστασης μαζί με τους εργάτες - υπάλληλους - αγρότες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για μια άλλη πορεία της χώρας.

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται σήμερα και την ερχόμενη βδομάδα οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που στρέφουν το βλέμμα τους κυρίως στη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 - 20 Ιούνη και θα συνδυαστεί με τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες είναι:

- Σήμερα Κυριακή:

  • Στα Λιόσια, πλατεία Λιοσίων, στις 8 μ.μ., με θέμα τις διαδηλώσεις και την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.
  • Στην Πετρούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στις 7 μ.μ., με θέμα «αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα.
  • Στην Καισαριανή, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με το ίδιο θέμα.

- Την Τρίτη 12/6:

  • Στην πλατεία Βικτωρίας, στις 7 μ.μ., με θέμα τη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ και τις παλλαϊκές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
ΛΑΡΙΣΑ
Εκδήλωση για την ανεργία

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης των εργαζομένων του νομού για τις θέσεις του Κόμματος στο πρόβλημα της ανεργίας, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία και η πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή της». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τάσος Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος.

Αύριο η συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ανεργία, απολύσεις και δουλιά με δικαιώματα», διοργανώνει η ΚΟ Μεσσηνίας του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην Καλαμάτα (πλ. Φραγκόλιμνας). Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο ρόλος της ΕΕ και οι θέσεις του ΚΚΕ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η πάλη του λαού ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή συσπείρωση και τις συμμαχίες», διοργανώνει η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Τετάρτη, 11/6, στις 7.30 μ.μ., στο 2ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Πάτρα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα περιοδεύσει την Τετάρτη, 11/6, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 10 το πρωί θα περιοδεύσει στη χαρτοβιομηχανία ΕΛΠΑΚ και θα έχει συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου και τους εργαζόμενους.
  • Στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει σε οικοδόμους στο εργοτάξιο του «Αρσακείου».
  • Στις 13.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών.
  • Στις 20.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων και ανέργων στο συγκρότημα εργατικών κατοικιών «Ταραμπούρα» στην Πάτρα.
ΑΧΤΙΔΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Για την ανεργία και την απασχόληση

Τα προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν στην πλατιά εκδήλωση που διοργανώνουν οι Αχτίδες Βιομηχανίας και Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Εργατικοί Τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, την Τετάρτη 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Τρίτση»), με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση σήμερα Κυριακή, στις 8.30 μ.μ., στο Κυδάδειο Κτίριο, στη Μύρινα Λήμνου, με θέμα: «Οι προτάσεις και η δράση της ΚΟ Λήμνου». Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με τιμητικό μετάλλιο μέλη, οπαδοί και αντιστασιακοί του νησιού. Θα παρευρεθεί ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

-- Οι εργατικές ΚΟΒ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης (Σταμάτη 4 - Παίδων στην πλατεία Τζαμιού), εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Απολύσεις - Ανεργία και Σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης νεολαίας».

-- Εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα των ΕΒΕ και τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, οργανώνει την Τρίτη 10 Ιούνη, η Κομματική Οργάνωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27).

-- Με θέμα τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής στους ΕΒΕ, διοργανώνεται σύσκεψη στην πιτσαρία «ΒΕΡΑ» στο Γαλάτσι (οδός Πρωτοπαπαδάκη, δίπλα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης), στις 10 Ιούνη, στις 9 μ.μ.

Στα Χανιά την Τρίτη 10/6

-- Περιοδεία - ομιλία στη ΔΕΗ Λίμνης πραγματοποιεί ο Γιώργος Νταγκουνάκης, γραμματέας της ΝΕ Χανίων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η ΚΟΒ Αρμένων, σε αίθουσα του παλιού κοινοτικού γραφείου του Δήμου Αρμένων στις 8.30 μμ με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ