ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
Σελ. /40

...και πώς σχόλασε ο γάμος;

Ζήτω η Ελληνική Προεδρία!

Τους θυμάστε τους ύμνους για την «ειρηνόφιλο» ΕΕ; Τους θυμάστε όλους αυτούς, που, με περίσσιο στόμφο και ακόμα περισσότερο πάθος, μας «εξηγούσαν» πόσο πολύ διαφέρει η ΕΕ από τους Αμερικάνους;

Εγραψαν σελίδες επί σελίδων, για να μας «αποδείξουν» ότι μπορεί οι ΗΠΑ να εισβάλλουν στο Ιράκ και να κονιορτοποιούν το διεθνές δίκαιο, αλλά υπάρχει ελπίδα. Και ποια ήταν η ελπίδα (τους); Η ΕΕ!

Αντίθετα, παρά τη θαυμαστή μανία τους να γράφουν σε καθημερινή βάση για τις «αντιρρήσεις» της ΕΕ στην επίθεση κατά του Ιράκ, όταν η ΕΕ πήρε την απόφαση να νομιμοποιήσει την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ - στην Αθήνα, στη Σύνοδο Κορυφής του Απρίλη και μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρία την πήραν εκείνη την απόφαση οι «15» προς δόξαν του «έξω πάμε καλά», του κ. Σημίτη - όλα αυτά τα παπαγαλάκια δεν έγραψαν λέξη. Κιχ!

***

Τώρα η «ειρηνόφιλη» ΕΕ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Αποφάσισε να νομιμοποιήσει και τις επεμβάσεις, τις εισβολές, τους βομβαρδισμούς του ...μέλλοντος!

Η προχτεσινή απόφαση των 15 υπουργών Εξωτερικών - κι αυτή επί Ελληνικής Προεδρίας λήφθηκε, αφού «έξω πάμε καλά»... - είναι σαφής: «Ναι» στις κυρώσεις, «ναι» σε επιλεκτικές ή παγκόσμιες δράσεις (!), «ναι» ακόμα και στην προσφυγή στη βία (!) κατά οποιουδήποτε, με πρόσχημα ότι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής!

***

Αυτή ήταν η απόφαση των «15». Γερμανοί, Γάλλοι, Ελληνες κυβερνώντες, νομιμοποίησαν αναδρομικά τα ψεύδη των Αμερικάνων για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, και μάλιστα σε μια στιγμή που ο ίδιος ο Γούλφοβιτς, ο ίδιος ο Ράμσφελντ ομολογούν ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν!

Τώρα πια, η επόμενη επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του «άξονα του κακού» θα έχει την εκ των προτέρων συγκατάθεση της ΕΕ. Τέρμα τα «ευρω-τσαλιμάκια», όπως αυτά στην περίπτωση του Ιράκ.

Είναι κι αυτό ένα επίτευγμα της Ελληνικής Προεδρίας! Αλλά τα παπαγαλάκια της δε λένε λέξη. Κιχ!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Eurokinissi

«Κακούργα μπουρζουαζία, μας κλέβεις τα καλύτερα παιδιά»!

1429 Οι Αγγλοι αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία της Ορλεάνης, ενώ ηττώνται από τις γαλλικές δυνάμεις της Σαν ντ' Αρκ και στη μάχη του Πατέ.

1815 Στο πεδίο της μάχης 25.000 Γάλλοι κείτονται νεκροί. Ο Ναπολέον Βοναπάρτης έχει παίξει την κυριαρχία του σε μια ζαριά στο Βατερλό και έχασε. Νικήθηκε από τη συμμαχική δύναμη Βρετανίας, Γερμανίας και Δανίας που διοικούσαν ο Δούκας του Ουέλινγκτον και ο στρατηγός Γκέμπχαρτ Φον Μπλουέτσερ. Ο Ναπολέον παραιτήθηκε στις 22 του Ιούνη.

1940 Ο στρατηγός Κάρολος ντε Γκολ καλεί τους Γάλλους σε αντίσταση κατά των Γερμανών, που έχουν ήδη σαρώσει τις χώρες των δυτικών ακτών της Ευρώπης.

1953 Η Αίγυπτος ανακηρύσσεται Δημοκρατία με πρώτο της Πρόεδρο τον στρατηγό Ναγκίμπ.

1963. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή ο βασιλιάς Παύλος αναθέτει την πρωθυπουργία στον έμπιστό του Παναγιώτη Πιπινέλη.


Λόγια του Πάγκαλου...

Και αφού ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε τους «συντρόφους» του, που «έχουν ενδώσει στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», αφού τους κατηγόρησε για «συγχρωτισμό και ενσωμάτωση με την πλουτοκρατία», αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όλοι αυτοί είναι «στενοί του συνεργάτες» και αφού κατήγγειλε ότι η «στημένη ψηφοφορία» για το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ έγινε εν γνώσει του πρωθυπουργού, κατέληξε (χτες στα «ΝΕΑ):

«Εγώ συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την πολιτική του κ. Σημίτη και με την πολιτική της κυβέρνησής του»...

(σ.σ.: Κάτι μας λέει ότι αν ο κ. Πάγκαλος είχε κάποια ένδειξη ότι επρόκειτο να υπουργοποιηθεί στον επερχόμενο ανασχηματισμό, θα είχε περιοριστεί μόνο στην τελευταία του δήλωση. Τις προηγούμενες θα τις είχε αποφύγει...)

Ρουσφετοφάμπρικες

Παρουσίασαν το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση (και) στο δημόσιο τομέα.

Και δεν είναι μόνο που το μοντέλο «μισή δουλιά - μισή ζωή» αποτελεί και επισήμως πλέον το σήμα κατατεθέν του ...«εκσυγχρονισμού» τους.

Δεν είναι μόνο που οι φαφλατάδες Μαυρογιαλούροι έταζαν προεκλογικά «πλήρη απασχόληση» και «300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», αλλά τώρα επιβάλλουν πέρα ως πέρα την πολιτική του «απασχολήσιμου» και του «αναλώσιμου».

Είναι και το άθλιο γεγονός ότι βγάζουν την ανέχεια και την απαντοχή στη διατίμηση της ψηφοθηρίας!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, άνεργοι που ψάχνουν για δουλιά, από Σεπτέμβρη, μόλις εφαρμοστεί ο νόμος, θα μπουν στην ουρά των προεκλογικών εκβιασμών, αναλώσιμα «κουκιά» στις «σοσιαλιστικές» ρουσφετομηχανές! Βλέπετε, οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, από εταιρίες ιδιωτικού δικαίου, αλλά - όπως μας διαβεβαίωσαν οι κύριοι υπουργοί - θα γίνονται με ...«κριτήρια» (που θα αλλάζουν και θα καθορίζονται από υπουργικές αποφάσεις)!

Το ποιος ψηφίζει τι, θα είναι άραγε ένα από τα... «κριτήρια»;

Αυτοί είναι οι «σοσιαλιστές» μας. Αυτή είναι η πολιτική τους. Μισή δουλιά, μισά δικαιώματα, μισή ζωή! Κι αυτή, το μισάδι της ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλεσμένη στη φάμπρικα της ρουσφετοκρατίας, υπό την εποπτεία των «σοσιαλιστών» με τις πισίνες, τις βίλες και τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο...

Ακόμα και ο κ. Ε. Βενιζέλος (τόσο άσχημα την έχουν στο ΠΑΣΟΚ;) έφτασε, σε χτεσινή συνέντευξή του (Εθνος), να ταχθεί υπέρ της εφαρμογής... «αριστερών πολιτικών»!

Πέρα από το γεγονός ότι το να μιλάει ο κ. Βενιζέλος για «αριστερές πολιτικές» είναι ένα θέμα που από μόνο του έχει ...πλάκα, ας αδράξουμε την ευκαιρία και ας ρωτήσουμε: Μπορεί να μας πει ο «αριστερός» υπουργός Πολιτισμού, πόσους μήνες τώρα είναι απλήρωτοι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων;...

Ο Βενιζέλος θέλει «αριστερές πολιτικές». Ο Πάγκαλος θέλει «ριζική αλλαγή σε ήθος και στιλ». Οσο για τον Παπανδρέου, θέλει «μετάλλαξη» του ΠΑΣΟΚ. Κατά τα λοιπά, στο ΠΑΣΟΚ δεν τίθεται θέμα διαδοχής...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ; Τσακώθηκε η Βάνα (Μπάρμπα) με τη Ζωή (Λάσκαρη);

***

ΕΙΝΑΙ σοβαρά τα πράγματα, κ. Ευαγγελάτο μας;

***

ΝΑ ...ανησυχώ;

***

ΤΩΡΑ που παντρεύτηκε η Δέσποινα με τον Ντέμη, μένει να απαντηθεί και το άλλο ερώτημα: Παντρεύτηκε ή δεν παντρεύτηκε η Αθηνά Ωνάση τον Βραζιλιάνο ιππέα;..

***

ΔΗΛΑΔΗ, τώρα που θα τελειώσει η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Σημίτης δε θα ξαναφύγει;

***

ΘΑ είναι εδώ;..

***

ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;;

***



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ