Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ζήτω η Ελληνική Προεδρία!

Τους θυμάστε τους ύμνους για την «ειρηνόφιλο» ΕΕ; Τους θυμάστε όλους αυτούς, που, με περίσσιο στόμφο και ακόμα περισσότερο πάθος, μας «εξηγούσαν» πόσο πολύ διαφέρει η ΕΕ από τους Αμερικάνους;

Εγραψαν σελίδες επί σελίδων, για να μας «αποδείξουν» ότι μπορεί οι ΗΠΑ να εισβάλλουν στο Ιράκ και να κονιορτοποιούν το διεθνές δίκαιο, αλλά υπάρχει ελπίδα. Και ποια ήταν η ελπίδα (τους); Η ΕΕ!

Αντίθετα, παρά τη θαυμαστή μανία τους να γράφουν σε καθημερινή βάση για τις «αντιρρήσεις» της ΕΕ στην επίθεση κατά του Ιράκ, όταν η ΕΕ πήρε την απόφαση να νομιμοποιήσει την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ - στην Αθήνα, στη Σύνοδο Κορυφής του Απρίλη και μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρία την πήραν εκείνη την απόφαση οι «15» προς δόξαν του «έξω πάμε καλά», του κ. Σημίτη - όλα αυτά τα παπαγαλάκια δεν έγραψαν λέξη. Κιχ!

***

Τώρα η «ειρηνόφιλη» ΕΕ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Αποφάσισε να νομιμοποιήσει και τις επεμβάσεις, τις εισβολές, τους βομβαρδισμούς του ...μέλλοντος!

Η προχτεσινή απόφαση των 15 υπουργών Εξωτερικών - κι αυτή επί Ελληνικής Προεδρίας λήφθηκε, αφού «έξω πάμε καλά»... - είναι σαφής: «Ναι» στις κυρώσεις, «ναι» σε επιλεκτικές ή παγκόσμιες δράσεις (!), «ναι» ακόμα και στην προσφυγή στη βία (!) κατά οποιουδήποτε, με πρόσχημα ότι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής!

***

Αυτή ήταν η απόφαση των «15». Γερμανοί, Γάλλοι, Ελληνες κυβερνώντες, νομιμοποίησαν αναδρομικά τα ψεύδη των Αμερικάνων για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, και μάλιστα σε μια στιγμή που ο ίδιος ο Γούλφοβιτς, ο ίδιος ο Ράμσφελντ ομολογούν ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν!

Τώρα πια, η επόμενη επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του «άξονα του κακού» θα έχει την εκ των προτέρων συγκατάθεση της ΕΕ. Τέρμα τα «ευρω-τσαλιμάκια», όπως αυτά στην περίπτωση του Ιράκ.

Είναι κι αυτό ένα επίτευγμα της Ελληνικής Προεδρίας! Αλλά τα παπαγαλάκια της δε λένε λέξη. Κιχ!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ