Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Θεσσαλονίκη με τα μάτια του ΣΥΝ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενόψει των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Εχει μια αξία να δούμε κάτω από ποια σημαία, ποια αιτήματα καλεί ο Συνασπισμός τον ελληνικό λαό να διαδηλώσει.

Τον κάλεσε να διαδηλώσει «για μια διαφορετική πορεία της ΕΕ, να γίνει πιο δημοκρατική»! Και εμμέσως επιχείρησε να του «καρφώσει» στο μυαλό την απάτη πως αυτή είναι δυνατή χωρίς ριζικές αλλαγές, καλώντας τον να ζητήσει από την ΕΕ «να αντισταθεί στις φιλοπόλεμες επιλογές των ΗΠΑ»! Και ταυτόχρονα «απαίτησε» από τη Σύνοδο Κορυφής να μην αγνοήσει την πρωτοφανή κινητοποίηση εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών! Και προσπέρασε ως μη γενόμενη τη στήριξη και συμμετοχή της ΕΕ στους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, το γεγονός ότι η ΕΕ αγνόησε ήδη τη φωνή των πολιτών της! (Οπως θα συνεχίσει να το πράττει, γιατί τέτοια είναι η φύση της, η ιμπεριαλιστική). Τέτοια αιτήματα και «απαιτήσεις» θα «χαϊδέψουν» σίγουρα τα αυτιά των κοστουμαρισμένων κυρίων που θα συνεδριάζουν στο Πόρτο Καρράς, σαν «κελάηδισμα» θα τις ακούσουν.

«

Απαίτησε», ακόμη, ο Ν. Κωνσταντόπουλος από τη Σύνοδο Κορυφής (καλώντας και τους διαδηλωτές να πράξουν το ίδιο) να μην αγνοήσουν τις κινητοποιήσεις αυτής της περιόδου κατά της «αποδιάρθρωσης των ασφαλιστικών συστημάτων». Προσπερνώντας και εδώ το δεδομένο. Οτι τις έχουν ήδη αγνοήσει στις περισσότερες χώρες, όπως στη χώρα μας. Και προχωρούν ακάθεκτοι στη λήψη νέων αντιλαϊκών αντεργατικών αποφάσεων...

«Η Ευρώπη χωρίς το κοινωνικό κράτος, όπως και χωρίς τη δημοκρατία θα χάσει το πρόσωπο και την ταυτότητά της. Με μια έννοια δε θα είναι πια Ευρώπη», απεφάνθη ο κ. Κωνσταντόπουλος κλείνοντας τα μάτια, συνειδητά, στην πραγματικότητα, που, αρέσει δεν αρέσει στο Συνασπισμό, ομολογεί πως το πάλαι ποτέ «κοινωνικό πρόσωπο» της Ευρώπης, μεταλλάχτηκε σε κάτι το τόσο αποκρουστικό που δεν παίρνει άλλο ρετουσάρισμα και επιδιορθώσεις.

«Στη Θεσσαλονίκη με το Κοινωνικό Φόρουμ για να εκφράσουμε το διαφορετικό μας όραμα για την Ευρώπη. Για να απαιτήσουμε συμμετοχή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Οραμα; Το όραμα μιας πιο «δημοκρατικής» ΕΕ είναι αυταπάτη που εξελίσσεται σε απάτη σε βάρος του λαού όταν του πλασάρεται ως εφικτό και δυνατό. Συμμετοχή ποιων; Συμμετοχή πού; Ποιον νομίζουν εν τέλει ότι κοροϊδεύουν εκεί στο Συνασπισμό; Οι διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης θα υπονομεύσουν τον ίδιο τους τον αγώνα αν βρεθούν να εκλιπαρούν για «συμμετοχή». Ανατροπή αυτής της πολιτικής χρειάζεται και όχι συμμετοχή στη διαχείρισή της.

Τα σχετικά με το ΚΚΕ του Ν. Κωνσταντόπουλου τα έχουμε απαντήσει πολλές φορές κι αν ο ίδιος δεν κατανοεί την εμμονή τού ΚΚΕ να μη διαδηλώνει αγκαζέ με τον Λαλιώτη, τον Πολυζωγόπουλο κλπ., είμαστε σίγουροι πως την κατανοούν αυτοί που πρέπει. Αλλωστε, για ποιο ρόλο τον προορίζουν τον κ. Κωνσταντόπουλο, φάνηκε και αυτή τη φορά, από το γεγονός, ότι ήταν το μόνο απόσπασμα (η επίθεσή του στο ΚΚΕ) που «έπαιξαν» τα κανάλια...


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ