Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζεται το τρομοκρατικό κέντρο του ΝΑΤΟ στη Σούδα

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ

Μπροστά στη δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα, που θα διοικείται απ' ευθείας από το Αμερικάνικο στρατηγείο της Βιρτζίνια και θα έχει ως αποστολή την «αντιτρομοκρατική» δράση σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας τόσο την απόφαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ όσο και την ελληνική κυβέρνηση που με την απόφασή της αυτή μετατρέπει τη Σούδα σε «Κράτος εν κράτει» των Αμερικανών, για την υλοποίηση των σχεδίων τους σε βάρος των λαών της Μεσογείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Στις 12 και 13 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Ανάμεσα στις άλλες αποφάσεις που πήραν για τον παραπέρα εκσυγχρονισμό του παγκόσμιου αυτού χωροφύλακα, πήραν και μια απόφαση που αφορά άμεσα την Κρήτη. Αποφασίστηκε η δημιουργία στη Σούδα ενός ΝΑΤΟικού "Κέντρου Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής", με αποστολή την "Αντιτρομοκρατική" δράση σ' ολόκληρη τη Μεσόγειο, που θα διοικείται απευθείας από το Αμερικάνικο στρατηγείο της Βιρτζίνια.

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί με τη δημιουργία αυτού του Κέντρου και τα όσα μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί, συναποφάσισε να εμπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στα σχέδια της νεοταξικής τρομοκρατίας του αμερικανικού Πενταγώνου και να μετατρέψει τη Σούδα σε "κράτος εν κράτει" των Αμερικανών για την υλοποίηση των εγκληματικών τους σχεδίων σε βάρος των λαών της περιοχής της Μεσογείου.

Καλεί το λαό και τη νεολαία της Κρήτης, όπως δε νομιμοποίησαν μέχρι τώρα στη συνείδησή τους, τη λειτουργία της Βάσης της Σούδας και την ΑμερικανοΝΑΤΟική παρουσία στο νησί, έτσι και τώρα να εκδηλώσουν πολύμορφα την αντίθεσή τους στη δημιουργία του Κέντρου.

Οσο η ελληνική κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να θωρακίζει το "κράτος εν κράτει" των Αμερικανών στη Σούδα, τόσο να δυναμώνουν οι πρωτοβουλίες του λαού που θα τους πείθουν ότι βρίσκονται σε ξένο έδαφος. Τόσο θα αντιμετωπίζονται ως εχθροί του λαού ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.

Οσο οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σιωπούν, αποδέχονται ή στηρίζουν τέτοιες αποφάσεις στο όνομα του ρεαλισμού ή άλλων επιχειρημάτων που προάγουν τη μοιρολατρία και την υποτέλεια τόσο θα καταγγέλλονται ως πολιτικά υπόλογοι και καταδικαστέοι.

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί τον κρητικό λαό να δυναμώσει την πάλη του για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας, τη διάλυση του ΝΑΤΟ. Να συμβάλλει στη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ, που αποτελεί προϋπόθεση για να αλλάξει η κατάσταση υπέρ του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ