Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκη μαζικά!

Πυρετωδώς οργανώνεται η μετάβαση εργαζομένων της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δώσουν το μαζικό και μαχητικό τους «παρών» στις παλλαϊκές διαδηλώσεις που οργανώνονται εκεί με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων της Αθήνας σπάνε έμπρακτα, με την καθημερινή τους παρουσία και συζήτηση στους χώρους δουλιάς, το κλίμα εκφοβισμού που εντέχνως καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα από ποικίλα κέντρα, με στόχο να αποτρέψουν τη συμμετοχή του λαού στις διαδηλώσεις.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δείχνουν να κατανοούν την ανάγκη μαζικής συμμετοχής, να επιθυμούν να μη λείψουν απ' αυτή τη μεγάλη γιορτή αγώνα της εργατικής τάξης της χώρας μας. Η εικόνα αυτή φτάνει από όλους σχεδόν τους κλάδους, από όλα τα συνδικάτα που δίνουν αυτή τη μάχη. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων είναι ανάμεσά τους και ο πρόεδρός της Δημήτρης Χαρός μας ανέφερε πως με περισσότερες από 50 περιοδείες σε εργασιακούς χώρους βρίσκονται σήμερα σε σημείο να υπολογίζουν με βεβαιότητα στην πολύ καλή συμμετοχή και των λιθογράφων στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε πως οι περιοδείες αυτές αποτελούν τη συνέχεια μιας πραγματικά πλατιάς δράσης που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, η οποία εκφράστηκε με τη συμμετοχή εργαζομένων του κλάδου και στη διαδήλωση του Ναυπλίου, αλλά και σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Καταλήγοντας, τόνισε, πως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, μια και ο κλάδος εργάζεται και το Σάββατο, είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για τη συμμετοχή.

Αλλωστε, τα ίδια ενθαρρυντικά μηνύματα μας μεταφέρει και ο Θεολόγος Πατερέλης, μέλος της τοπικής γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, αλλά και της γραμματείας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ο οποίος έχει και μια συνολικότερη εικόνα από τις προετοιμασίες στην πρωτεύουσα. Οπως τονίζει από τις εξορμήσεις που το ΠΑΜΕ έχει πραγματοποιήσει και σε χώρους δουλιάς και σε συνοικίες της Αθήνας διαπιστώνεται ότι ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει στη διαδήλωση. Κι αυτό γιατί, όπως συμπληρώνει, κατανοεί πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα στραφεί εναντίον των εργαζόμενων, του λαού συνολικά, θα πάρει αντιλαϊκές αποφάσεις, θα αποφασίσει ποιος λαός έχει σειρά να χτυπηθεί. Αφού, όπως υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής, «η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση» και σκοπός των διαδηλωτών είναι η ανατροπή της πολιτικής της, χωρίς την οποία οι λαοί δεν μπορούν να προσδοκούν σε καλύτερες μέρες.

«Γι' αυτό - σημειώνει - το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει τη μάχη με σωστό προσανατολισμό και πιστεύω ότι ο λαός θα το ακολουθήσει και δε θα παραπλανηθεί από άλλες φωνές όπως του Φόρουμ που θα πάνε στη Θεσσαλονίκη σαν χειροκροτητές ή για να ζητήσουν μια πιο δημοκρατική Ευρώπη. Η ΕΕ είναι ιμπεριαλιστική ένωση, βαδίζει στα χνάρια των Αμερικανών και το μόνο που μένει στο λαό είναι να την ανατρέψει».

Σχολιάζοντας, τέλος, το κλίμα εκφοβισμού, θα τονίσει πως δεν «πιάνει» στον κόσμο «όσο κι αν προσπαθούν και τα ΜΜΕ, που είναι τα όργανα της άρχουσας τάξης. Εκείνη τη μέρα ο λαός της Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί φιλόξενα τους διαδηλωτές, γιατί κι αυτός ανήκει στους θιγόμενους, μπορεί να τον εμφανίζουν φοβισμένο, αλλά ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να φοβάται αυτούς που θα συνεδριάζουν και όχι τους διαδηλωτές. Και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί πλάι μας στον κοινό μας αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ