ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ολοκληρώνεται απόψε το διήμερο εκδηλώσεων στη Λευκάδα, με πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο «εργασιακό μέλλον που ετοιμάζουν για τη νεολαία και η δική μας πρόταση», με τη συμμετοχή νέων συνδικαλιστών, ομιλία και συναυλία με το συγκρότημα «Δυτικός Ανεμος».

Επίσης σήμερα, στις 9 μ.μ. στο Καναλάκι Πρέβεζας, στην πλατεία, με θέμα «Αλληλεγγύη στη Σοσιαλιστική Κούβα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα και έκθεση βιβλίου. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στους Φούρνους Ικαρίας, στην κεντρική πλατεία, με θέμα την ακρίβεια και την ανεργία και στο Στόμιο Λάρισας στις 9 μ.μ. (παλιό κάμπινγκ) με θέμα «Η αντιιμπεριαλιστική πάλη». Ακόμη, στο Λαύριο, στην Πλατεία Ηρώων, στις 8.30 μμ, εκδήλωση με θέμα: «Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας και η απάντηση που πρέπει να δώσει».

Αύριο Κυριακή, εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κήπο Χίου. Περιλαμβάνει ομιλία του Γ. Πρωτούλη εκ μέρους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και του Αλεξ. Κοτέα από το ΝΣ Χίου της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη και του συγκροτήματος «Θώες - Γ. Λίνας».


Motion Team

Στο μεταξύ, από αύριο μέχρι και τις 17 Αυγούστου στην παραλία Χαραμίδα Λουτρών στη Μυτιλήνη θα ζωντανέψει για τρίτη συνεχή χρονιά το κάμπινγκ της ΚΝΕ με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με συναυλίες, λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών και θέατρο, αγώνες βόλεϊ και σκάκι, πολιτικές συζητήσεις, επισκέψεις σε διάφορες τοποθεσίες της Λέσβου.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Για τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω:

-- Συνεστίαση οργανώνει η ΚΟ Δοϊράνης για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 2 Αυγούστου στις 9 π.μ., στην Ταβέρνα «Διόνυσος» στο Δροσάτο.

-- Αύριο Κυριακή 3/8, στις 11 π.μ., στην Αράχοβα Αιγιάλειας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του μαχητή καπετάν Τσαϊπά (Νίκου Κουνάβη). Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

-- Αύριο Κυριακή, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Λεωνιδίου, στις 8μ.μ., για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο Κυριακή, στις 8.30μ.μ., στην πλατεία του χωριού, συγκέντρωση με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Σταύρο Σκοπελίτη και θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από τη σημερινή κατάσταση».

Στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω συγκεντρώσεις με θέμα τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και τις θέσεις του Κόμματος.

-- Σήμερα Σάββατο, στον Πάλαιρο με ομιλητή τον Ν. Μωραΐτη.

-- Αύριο Κυριακή, στο Μοναστηράκι στις 11 το πρωί με ομιλητή τον Ν. Σταματέλο.

Στη Θεσσαλία

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος οι ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνουν τις παρακάτω δραστηριότητες:

-- Σήμερα Σάββατο, στις 8.30μ.μ., ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης θα περιοδεύσει στο χωριό Σπαθάδες και στις 9.30μ.μ. στην Αύρα (Παπαστεριάδης).

-- Σήμερα Σάββατο, στις 9μ.μ., ο Χρήστος Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει στη Γεράνεια Λάρισας.

-- Σήμερα Σάββατο, συγκέντρωση στις 8μ.μ. στο Σμόκοβο Καρδίτσας.

-- Αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί στην Καστανιά Καρδίτσας και στις 7μ.μ. στο Μεσενικόλα Καρδίτσας.

-- Αύριο Κυριακή ο Γ. Πατάκης θα συναντηθεί στις 8.00 το απόγευμα με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κάρλας. Στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία των Καναλίων Μαγνησίας.

- Τη Δευτέρα, 4/8, ο Γ. Πατάκης στις 6μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στις 7.30μ.μ. θα συναντηθεί με φορείς του Δήμου Αρνης στο Δημαρχείο και στις 9.15 θα μιλήσει στη Ματαράγκα.

- Την Τρίτη, 5/8, ο Γ. Πατάκης θα συναντηθεί στις 8.00μ.μ. με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργαλαστής. Στις 8.30μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αργαλαστής.

Σε Εύβοια - Βοιωτία

Πολιτικές συγκεντρώσεις από τις αντίστοιχες Κομματικές Οργανώσεις Βοιωτίας και Εύβοιας του ΚΚΕ θα γίνουν:

-- Σήμερα Σάββατο, στις 9.30μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στην παραλία της Καρύστου θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Σάββατο στη Δόμβραινα Βοιωτίας.

-- Αύριο Κυριακή στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Στην Αχαΐα

Ενα πυκνό πρόγραμμα με συγκεντρώσεις σε χωριά του νομού υλοποιεί η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, φιλοδοξώντας να φτάσει πλατιά η πολιτική πρόταση του Κόμματος στους κατοίκους της υπαίθρου. Τις αμέσως επόμενες μέρες διοργανώνονται:

-- Σήμερα Σάββατο, στην Ακράτα, στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του Κόμματος.

-- Επίσης σήμερα Σάββατο στα χωριά Βερίνο - Γρηγόρη στις 8μ.μ. θα μιλήσει ο Στάθης Μπούνιας, μέλος της ΝΕ.

-- Αύριο Κυριακή στο Λιμνοχώρι, στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας.

- Την Δευτέρα, 4/8, στα Σαγέικα θα περιοδεύσει και θα μιλήσει ο Γ. Χριστοδουλόπουλος.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την κυριακάτικη αργία

Σε κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου προωθεί την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καλεί εργαζόμενους και ΕΒΕ με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα, στη λογική της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας κινείται, και ο νομάρχης της ΝΔ στη Λακωνία Κ. Φούρκας ο οποίος αξιοποιώντας το νόμο της κυβέρνησης που του δίνει το δικαίωμα απελευθέρωσης του ωραρίου, με επιστολή του προς το σχετικό υπουργείο προσπάθησε να εφαρμόσει ελεύθερο ωράριο για το νομό. Η αντίδραση, όπως τονίζει, εμπόρων, καταστηματαρχών και εργαζομένων της Σπάρτης, τον ανάγκασε να «παγώσει» την προώθηση της πρότασής του, που σίγουρα όμως στο μέλλον θα την επαναφέρει.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, όπως σημειώνει στη συνέχεια η Γραμματεία, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το ρόλο των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους, προσπαθούν να κάνουν πιο «εύπεπτη» την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας. Καμία ελπίδα να μην έχουν από την υπάρχουσα πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας που είναι ξεκομμένη από τους εργαζόμενους και υπεύθυνη για την αδρανοποίηση του σωματείου.

«Χρειάζεται η δράση για τη μαζικοποίηση του Σωματείου, η εγγραφή και η συμμετοχή νέων εργαζόμενων σε αυτό, με σκοπό να γίνει διεκδικητικό, ταξικό, να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους» επισημαίνει και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας, όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου γενικά αλλά και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί και αντεργατικοί νόμοι που ανατρέπουν το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις, ωράριο ενιαίο, υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις και κατάργηση των παρεμβάσεων των νομαρχών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ