Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την κυριακάτικη αργία

Σε κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου προωθεί την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καλεί εργαζόμενους και ΕΒΕ με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα, στη λογική της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας κινείται, και ο νομάρχης της ΝΔ στη Λακωνία Κ. Φούρκας ο οποίος αξιοποιώντας το νόμο της κυβέρνησης που του δίνει το δικαίωμα απελευθέρωσης του ωραρίου, με επιστολή του προς το σχετικό υπουργείο προσπάθησε να εφαρμόσει ελεύθερο ωράριο για το νομό. Η αντίδραση, όπως τονίζει, εμπόρων, καταστηματαρχών και εργαζομένων της Σπάρτης, τον ανάγκασε να «παγώσει» την προώθηση της πρότασής του, που σίγουρα όμως στο μέλλον θα την επαναφέρει.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, όπως σημειώνει στη συνέχεια η Γραμματεία, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το ρόλο των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους, προσπαθούν να κάνουν πιο «εύπεπτη» την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας. Καμία ελπίδα να μην έχουν από την υπάρχουσα πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας που είναι ξεκομμένη από τους εργαζόμενους και υπεύθυνη για την αδρανοποίηση του σωματείου.

«Χρειάζεται η δράση για τη μαζικοποίηση του Σωματείου, η εγγραφή και η συμμετοχή νέων εργαζόμενων σε αυτό, με σκοπό να γίνει διεκδικητικό, ταξικό, να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους» επισημαίνει και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας, όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου γενικά αλλά και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί και αντεργατικοί νόμοι που ανατρέπουν το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις, ωράριο ενιαίο, υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις και κατάργηση των παρεμβάσεων των νομαρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ