Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αποφάσεις για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς στην Κύπρο

Υστερα από μαραθώνιες συνεδρίες, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας διόρισε τους προέδρους, αντιπροέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Το ΑΚΕΛ πήρε συνολικά την προεδρία τεσσάρων ημικρατικών οργανισμών: Του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, του Θεατρικού Οργανισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Πολεοδομικού Συμβουλίου. Επίσης, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόεδρος διορίστηκε ο Ερευνητής, Αριστος Αριστοτέλους, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα πήρε τρεις προεδρίες: Της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων.

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ πήρε δύο προεδρίες: Της Αρχής Λιμένων και της Αρχής Αδειών.

Οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές πήραν μία προεδρία, εκείνη του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.

Κοινής Αποδοχής θεωρούνται οι προεδρίες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΗΚΟ, το κόμμα του Προέδρου Παπαδοπούλου, εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τη σύνθεση των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, και για το λόγο αυτό είχε κληθεί εκτάκτως χτες το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, για το διορισμό των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, καθόρισε πέντε κριτήρια: Την επάρκεια και επιστημονική κατάρτιση, την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των κοινωνικών και πολιτικών συνόλων, την αυξημένη συμμετοχή νέων και γυναικών, την αποφυγή συμμετοχής στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο για πάνω από δύο θητείες και τις πρόνοιες του νόμου για συμφέρον των μελών σε επιχειρήσεις συναφείς με τις δραστηριότητες του Ημικρατικού Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ