Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Επιστολή σε κόμματα και προσωπικότητες

Επιστολή με θέμα «την προώθηση της απλής αναλογικής» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, προς τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, της Ευρωβουλής και του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «με τη δρομολόγηση διαδικασιών αλλαγής του εκλογικού νόμου από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η διεκδίκηση της Απλής Αναλογικής έχει επανέλθει στο προσκήνιο ως πολιτικό ζήτημα προτεραιότητας και ως σημαντικό πεδίο κοινής δράσης ευρύτερων δυνάμεων».

Πιστεύουμε, συνέχισε στο κείμενό του ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ότι «απαιτείται για το θέμα αυτό να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση, χωρίς καθυστέρηση, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, εντός και εκτός Βουλής, που υποστηρίζουν την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος».

Συγχρόνως, ο ίδιος, μέσα από το κείμενό του γι' αυτό το σκοπό πρότεινε «μια συνάντηση το ταχύτερο» και ανέφερε ότι σ' αυτή «θα μπορούσαν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και κινήσεων, βουλευτές και πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών κινημάτων».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος με την επιστολή του, γνωστοποίησε επίσης ότι «για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, την ευθύνη έχει αναλάβει από την πλευρά του ΣΥΝ ο Φ. Κουβέλης». Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αντίστοιχη επιστολή θα αποσταλεί μεθαύριο Δευτέρα «σε πολιτικές προσωπικότητες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων, καθώς και του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ