ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
Σελ. /32
Γ. ΝΑΚΗΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ ισχυροποιεί τους δικούς σας αγώνες

Με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκης συζήτησε χτες το στέλεχος του ΚΚΕ

Eurokinissi

Να πάρουν διαζύγιο από την πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους, να μην ξαναπέσουν στην παγίδα των προεκλογικών υποσχέσεων και να συστρατευτούν με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στον αγώνα που στόχο έχει την ανατροπή κι όχι τη βελτίωση αυτής της πολιτικής. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό) στη Θεσσαλονίκη. Και ξεκαθάρισε πως αν ενισχύσουν το ΚΚΕ τότε και οι δικοί τους αγώνες θα είναι πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί.

Στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας, ο Γ. Νάκης, συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μαρτίου, και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενώ είχε και συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μέσα από τις συναντήσεις αναδείχτηκαν τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας ως αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό αγγίζουν το 25% και η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τρύπες με την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Την ίδια ώρα, το μόνιμο προσωπικό «χτυπάει» συνεχείς επιφυλακές, υπερωρίες, τις περισσότερες φορές χωρίς να αμείβεται για την επιπλέον εργασία. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας και διαμονής.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επιβεβαιώθηκε και από τα ίδια τα στοιχεία που έδωσαν οι συνδικαλιστές ο προσανατολισμός της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τους 3.000 αστυνομικούς οι 900 υπηρετούν στα ΜΑΤ. Εξάλλου, παραδέχτηκαν πως η πλειοψηφία των αστυνομικών που προέρχονται από τις σχολές, προετοιμάζεται περισσότερο για την καταστολή διαδηλώσεων παρά για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Στη συνάντηση με τους λιμενικούς, ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις κυρίως σε υποδομές και μέσα. Οπως έγινε γνωστό είναι αναγκαία η επάνδρωση του Λιμενικού με 2 επιπλέον ταχύπλοα.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων και στα τρία Σώματα είναι η αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ ανθυγιεινό και επικίνδυνο. Αίτημα που στηρίζει το ΚΚΕ. Ομως ο Γ. Νάκης ξεκαθάρισε πως αυτό πρέπει να συνδέεται με τη μείωση του χρόνου υπηρεσίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εφαρμογή ωραρίου και με το αναγκαίο επίδομα.

Με τους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ

Κοντά στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ βρέθηκε χτες ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αγγελος Τζέκης, συνοδευόμενος από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ για ενημέρωση των εργαζόμενων και του λαού για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη της διοίκησης του σωματείου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα τρέχοντα προβλήματα της επιχείρησης και ζήτησαν τη βοήθεια του βουλευτή για την προώθηση κάποιων συγκεκριμένων αιτημάτων.

Ο Αγγελος Τζέκης βεβαίωσε τα μέλη της διοίκησης ότι θα γίνουν ενέργειες από την πλευρά του Κόμματος για να υποστηριχτούν, με όποιον τρόπο αυτό είναι δυνατό, οι θέσεις του σωματείου.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους της επιχείρησης που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του σωματείου. Ο Αγγελος Τζέκης στη σύντομη ομιλία του τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας να επισκεπτόμαστε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, να συζητάμε μαζί τους για τα προβλήματά τους και να φέρνουμε αυτά τα προβλήματα και στη Βουλή, όπως κάναμε ήδη και με το δικό σας συνταξιοδοτικό πρόβλημα».

Οι εργάτες, υπογράμμισε ο Αγγελος Τζέκης, πρέπει να συνειδητοποιήσουν και τη δική τους δύναμη.

Υπογράμμισε τέλος ότι για να πάει μπροστά ο τόπος και να δουν καλύτερες μέρες οι εργαζόμενοι, πρέπει να έρθουν στα πράγματα οι δυνάμεις που στηρίζουν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. Σ' αυτό μπορείτε να συμβάλετε αποφασιστικά, είπε, και εσείς οι εργαζόμενοι με τη δραστήρια συμμετοχή σας στους εργατικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και με τις σωστές επιλογές σας.

Στη Νάξο των προβλημάτων

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε και χτες η τριήμερη περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Νάξο. Χτες, προτελευταία ημέρα της περιοδείας, ο Σπ. Χαλβατζής, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρυμαλίας, τον δήμαρχο της Χώρας και τον Επαρχο της Νάξου, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε την ανάγκη να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην πολιτεία και να απαιτήσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα.

Επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας του νησιού όπου συζήτησε με τους γιατρούς και τον υποδιευθυντή του ΠΑΣΥ.

Ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε, τέλος, σε μεγάλη, για τα δεδομένα του χωριού, συγκέντρωση στην Κόρωνο, από όπου κάλεσε τους κατοίκους της Νάξου να στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και ιδιαίτερα τα αριστεροχώρια της Νάξου να ξαναθυμηθούν την παλιότερη «κόκκινη» παράδοσή τους.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο η περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Νάξο. Για σήμερα το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει: Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη στο Ρ/Σ «Μεσόγειος». Στις 8μ.μ. περιοδεία στη Δαμαριώνα και στις 9.30μ.μ. περιοδεία στο Φιλότι.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Παρουσίαση βιβλίου

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ Ιστορικός τόπος», σήμερα, Σάββατο 30.8.2003 και ώρα 8.30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, διοργανώνει η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ με όλο και διευρυνόμενο πρόγραμμα περιοδειών, συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

Στην Αθήνα

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις:

- Την Τρίτη, 2/9, στις 4 το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό από τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

- Την Τρίτη, 2/9, στις 7 π.μ. ο Τέλης Γόντικας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο δημοσιογραφικό χωριό, στο έργο της φιλοξενίας των δημοσιογράφων, στους εργαζόμενους της «Θεμελιοδομής».

- Την Τετάρτη, 3/9, στις 7 π.μ. ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων της «Τεχνικής Εταιρίας Αθηνάς», στο δημοσιογραφικό χωριό.

- Την Πέμπτη, 4/9, στις 4 π.μ. στελέχη του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό.

- Την Πέμπτη, 4/9, στις 7 π.μ. ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εμπορικό Κέντρο του δημοσιογραφικού χωριού των εργαζομένων της τεχνικής εταιρίας «Μοχλός».

- Την Παρασκευή, 5/9, στις 7 π.μ., στο Μαρούσι στο Ολυμπιακό έργο τένις - ΟΑΚΑ, σε συγκέντρωση των εργαζομένων, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

- Ο βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης σήμερα Σάββατο 30/8, θα μιλήσει στις 8 μ.μ. σε πολιτική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο Σταυρού Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ