ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμασία χωρίς εμπόδια

Απερίσπαστη συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική

Sportidea

Απερίσπαστη συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική
Το καλύτερο δώρο, μόλις τρεις μέρες πριν την καθοριστική αναμέτρηση με τη Β. Ιρλανδία, δέχτηκε χτες η ΕΠΟ και η Εθνική ομάδα. Η ΟΥΕΦΑ απέστειλε αναφορά - προάγγελο αθώωσης, σχετικά με τις καταγγελίες των Αρμενίων για απόπειρα εξαγοράς. Οπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, το έγγραφο περιέχει αναφορές του Πειθαρχικού Επιθεωρητή που ερευνά την υπόθεση.

Ο αρμόδιος παράγοντας λοιπόν, αρχικά επιβεβαιώνει την ύπαρξη μαγνητοταινιών («ακουστικές καταγραφές αναλύονται και συγκρίνονται με καταγραφές του κατηγορούμενου») και επισημαίνει ότι η έρευνα «δε θα τερματιστεί πριν το τέλος Οκτώβρη». Ομως στηριζόμενος στα στοιχεία που διαθέτει, ως τώρα, εκτιμάει πως «είναι ξεκάθαρο ότι, δεν υπήρξε τίποτα το αντικανονικό και δεν υπάρχουν ενδείξεις από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει ότι, είτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είτε ο πρόεδρός της, είχαν αναμειχθεί σε οτιδήποτε το αντικανονικό». Η κίνηση της ΟΥΕΦΑ έχει μάλλον εμφανή στόχο κυρίως τη διαφύλαξη του κύρους (δηλαδή της εμπορικότητας) στο προϊόν της (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και αυτό φαίνεται από το κλείσιμο της επιστολής: «Ως εκ τούτου, η κατάσταση στον 6ο Προκριματικό Ομιλο παραμένει ανεπηρέαστη και οι νικητές θα προκύψουν από τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους»... Οπως και να 'χει πάντως, για την ΕΠΟ είναι μια σημαντική και ανακουφιστικότατη εξέλιξη.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται εντατικά και χωρίς σοβαρά εμπόδια, για την αυριανή αναμέτρηση. Ο Ρεχάγκελ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη διάθεση των διεθνών και παρουσιάζεται απόλυτα σίγουρος ότι οι παίχτες του θ' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Πάντως, για ν' αποφύγει και την παραμικρή πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων, συνεχώς τους μιλάει, ώστε να τους κρατάει σε εγρήγορση. Αυτό που κυρίως τους επισημαίνει είναι ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τη χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου και το γεγονός ότι θα έχει αρκετές απουσίες, με αποτέλεσμα να την υποτιμήσουν. Γιατί τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιπλοκών.

Στο μεταξύ την ανάγκη του φιλότιμο κάνει ο τεχνικός της Ισπανίας, Ινιάκι Σάεθ, που δηλώνει ότι «το όνειρό μας είναι να χάσει βαθμούς η Ελλάδα. Η λογική λέει ότι εμείς θα αγωνιστούμε στα μπαράζ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει και ένα μικρό θαύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική Ελπίδων από την πλευρά της υποδέχεται το αντίστοιχο συγκρότημα της Β. Ιρλανδίας σήμερα, στο γήπεδο της Καισαριανής (ΕΤ-1, 19.00), σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα. Αντίθετα χθες οι Παίδες, στο πλαίσιο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Σλοβακία, κέρδισαν 3-0 (8`, 75` Αραβίδης, 44' Πλιάτσικας) το αντίστοιχο συγκρότημα των Νησιών Φερόε. Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι (αύριο) με αντίπαλο την οικοδέσποινα, η ελληνική ομάδα χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Λετονία - Νησιά Φερόε).

  • Οι Βορειοϊρλανδοί επέστρεψαν λίγα εισιτήρια, τα οποία θα τεθούν σήμερα στη διάθεση των φιλάθλων, από τη θύρα 11 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».
ΠΑΟ

Με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών ημερών τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γκόραν Βλάοβιτς, με χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, για την αποβολή του στον αγώνα με τον Ηρακλή (χτύπησε τον Μουράτι). Παράλληλα, με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών ημερών τιμωρήθηκε ο Ουντέζε του ΠΑΟΚ, ενώ με μια αγωνιστική οι Μουράτι (Ηρακλής) και Τζουλιάνο (Πανιώνιος).

ΑΕΚ
Ακλόνητος ο Ντούσκο

Η στήριξη της διοίκησης στο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι δεδομένη και πλέον ο προπονητής της ΑΕΚ καλείται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Στη συνάντηση που είχε με τον Πέτρο Στάθη, ο Σερβοέλληνας τεχνικός προανήγγειλε αυστηρές αποφάσεις προκειμένου να διορθωθούν στοιχεία που αφορούν κυρίως στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του, αλλά και σε άλλους τομείς. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, επανέλαβε στον Μπάγεβιτς ότι έχει την απόλυτη εξουσία να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και περιμένει τις τελικές εισηγήσεις του. Από την πλευρά του, ο Μπάγεβιτς βρίσκεται σε αναμονή της υπογραφής του εσωτερικού κανονισμού, αλλά και της επιστροφής των διεθνών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Γιάννης Οκκάς, ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα του γιατρού Λάκη Νικολάου ταλαιπωρείται από κάκωση έξω μηνίσκου και τενοντίτιδας ιγνυακού. Ετσι ο παίκτης παρέμεινε στην Αθήνα, καθώς η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον εξαίρεσε από τον αγώνα της Εθνικής με τη Σλοβενία.

Οσον αφορά στο θέμα που έχει να κάνει με το χρέος της ΑΕΚ στην Παρί Σ.Ζ. για τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι το θέμα θα λυθεί με διακανονισμό.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εντυπωσιάζει ο Χίζνιακ

Ολο το καλοκαίρι ο Αργύρης Πεδουλάκης έσταζε μέλι για τον Γκριγκόρι Χίζνιακ. Ο Ελληνας τεχνικός γνώριζε πολύ καλά τις ικανότητες του Ουκρανού σέντερ και ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον ντύσει στα «κυανοκίτρινα». Τα κατάφερε και μόλις δύο στροφές μετά την έναρξη του φετινού μαραθωνίου, ο πρώην άσος της Ζαλγκίρις Κάουνας άρχισε να ξεπληρώνει τα λεφτά που ξόδεψε το Περιστέρι. Πρώτος μπλοκέρ στην Α1 με πολύ καλή απόδοση στο 2Χ2 των «κυανοκίτρινων» και μεγάλη διάθεση για προσφορά... «Δε με ενδιαφέρουν τα στατιστικά μου. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα, είναι να κερδίζει η ομάδα μου και να τη βοηθάω όσο μπορώ για να παίρνει τη νίκη. Τα δικά μου στατιστικά δεν τα κοιτάω ποτέ», δήλωσε στον επίσημο δικτυακό τόπο της ομάδας της Δυτικής Αθήνας.

Ο Ουκρανός σέντερ είναι ενθουσιασμένος με όσα συμβαίνουν στη ζωή του, από τη στιγμή που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δε διστάζει να το πει και να εξηγήσει το γιατί. «Ολα είναι πάρα πολύ καλά στο Περιστέρι. Το περιβάλλον, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω πώς τους φαίνομαι εγώ, αλλά για μένα όλα είναι καλά. Το καλύτερο κομμάτι είναι οι φίλαθλοι. Είναι λίγο τρελούτσικοι, αλλά μου αρέσουν» τόνισε. Και, βέβαια, δε θα μπορούσε να νιώσει διαφορετικά, από τη στιγμή που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Περιστερίου, με τον οποίο άρχισε να... επικοινωνεί.

ΤΕΝΙΣ

Η Λένα Δανιηλίδου αποχαιρέτησε πρόωρα το Γκραν Πρι Πόρσε, το διεθνές τουρνουά 650.000 δολαρίων, που διεξάγεται στην πόλη Φίλντερσταντ της Γερμανίας. Στο διπλό, η Ελληνίδα τενίστρια με παρτενέρ την Ιταλίδα Ρίτα Γκράντε γνώρισαν την ήττα με 2-0 σετ (3-6, 2-6) από τις Μαρτίνεζ (Ισπανία) - Σουάρεζ (Αργεντινή), που είναι Νο 3 στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι η Λένα Δανιηλίδου δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο κυρίως ταμπλό του απλού, στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Μέτρια παρουσία

Θέση στην πρώτη εξάδα του ξίφους ασκήσεως γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας που διεξάγεται στην Κούβα, άγγιξε η Μαρία Ρεντούμη. Η Ελληνίδα οπλομάχος, παρά το γεγονός ότι στα προκριματικά σημείωσε την 48η καλύτερη επίδοση, στη φάση των «64» πέτυχε δύο νίκες επί της Γαλλίδας Εβίν Ιμπραΐμ (15-4) και επί της Σελίν Σεϊγκνέ (15-14) επίσης από τη Γαλλία και προκρίθηκε στην 16άδα. Εκεί όμως, το εμπόδιο της Ιταλίδας Τζιοβάνα Τρίλινι αποδείχτηκε αξεπέραστο για τη Ρεντούμη, η οποία γνώρισε την ήττα με 15-6 και έτσι περιορίστηκε στη 16η θέση της τελικής κατάταξης. Οσον αφορά την Νικολέτα Καλλή, νίκησε 15-14 την Κινέζα Γουάν Λιού, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε 15-7 από την Ουγγαρέζα Αϊντα Μοχάμεντ και έτσι κατετάγη 30ή. Εννέα θέσεις πιο κάτω (39η), φιγουράρει και το όνομα της Βασιλικής Βουγιούκα, η οποία σε αγώνα για τη φάση των «64» έχασε 15-11 από τη Βρετανίδα Καμίλ Ντατού. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε η Ιταλίδα Βαλεντίνα Βετζάλι, η οποία στον τελικό επικράτησε 15-10 της Πολωνέζας Σίλβια Γκούτσαλα. Το χάλκινο μετάλλιο, «μοιράστηκαν» η Ουγγαρέζα Μοχάμεντ και η Ρουμάνα Ροξάνα Σκαρλάτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επαφές με Καστίγιο

Ο Νέρι Καστίγιο άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Ολεγκ Προτάσοφ να αγωνιστεί στη βασική ενδεκάδα, αποδεικνύοντας και έμπρακτα αυτό που οι περισσότεροι υποστηρίζουν για τον νεαρό ταλαντούχο, ότι, δηλαδή, είναι ένας παίκτης με μέλλον και με υψηλό βαθμό ικανοτήτων. Μάλιστα, οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν τόσο εντυπωσιακές, που ανάγκασαν πολλούς παράγοντες του εξωτερικού να ασχοληθούν μαζί του. Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν το κλίμα, λογικό είναι η διοίκηση του Ολυμπιακού να επιθυμεί την ανανέωση του συμβολαίου του. Κι αν όχι κατ' ανάγκη για να τον κρατήσει για πάντα, τότε να τον πουλήσει πανάκριβα, αν και όταν κάποιος μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ενδιαφερθεί γι' αυτόν. Συνοδευόμενος από τον πατέρα του (είναι ταυτόχρονα και μάνατζέρ του), ο νεαρός Ουρουγουανός συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΠΑΕ με τον αντιπρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη. Οι τρεις άνδρες έμειναν μαζί για περίπου δύο ώρες. Αν και δε διέρρευσε κάτι συγκεκριμένο από τη συνάντηση, εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι θίχτηκε - έστω και σε διερευνητικό επίπεδο - το θέμα ανανέωσης της συνεργασίας ανάμεσα στην ομάδα και στον παίκτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ