ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Ξύπνησε»... ορεξάτος

Σαν... σίφουνας πέρασε ο Πανιώνιος από τον Κορυδαλλό

Sportidea

Σαν... σίφουνας πέρασε ο Πανιώνιος από τον Κορυδαλλό
Τελικά μπορεί το ντέρμπι να απουσίαζε από αυτή την αγωνιστική, εντούτοις η 5η του πρωταθλήματος της Α1, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, θα μείνει σίγουρα στις πιο αξιοσημείωτες για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Πανιώνιος, που μέχρι πρότινος δε γνώριζε τι θα πει νίκη, αλλά η πρώτη του για φέτος θα του μείνει αξέχαστη. Αλλωστε δεν είναι και λίγο να επικρατείς του Ολυμπιακού μέσα στο «σπίτι» του και μάλιστα με 20 πόντους διαφορά (83-63). Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη, αφήνοντας πίσω της την άσχημη εικόνα που είχε δείξει μέχρι τώρα, παρουσιάστηκε στον Κορυδαλλό μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και με όπλο της την πολύ καλή άμυνα δεν άφησε τους γηπεδούχους να ελπίζουν σε τίποτα. Επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της στο παιχνίδι και ήδη στο ημίχρονο η διαφορά άγγιζε τους 18 πόντους (41-23). Καλύτεροι από τους νικητές ήταν οι Σταυρακόπουλος (18π) και Ουάτσον (17π). Οπως ήταν φυσικό η ήττα άνοιξε στον Ολυμπιακό τους ασκούς του Αιόλου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σούμποτιτς τα έψαλε στους παίκτες του μίλησε για «μικρόβιο που υπάρχει στην ομάδα» και διευκρίνισε ότι εάν δεν πετύχει να το «γιατρέψει» θα φύγει. Μάλιστα χτες ο «Πίξι» με τη δεύτερη ιδιότητά του ως γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ επέβαλε πρόστιμο τόσο στους παίκτες όσο και στον εαυτό του (!!!).

Το δεύτερο πιο σημαντικό γεγονός της αγωνιστικής αναμφίβολα θα πρέπει να θεωρηθεί το περιστατικό που έλαβε χώρα στη σαββατιάτικη προπόνηση του Παναθηναϊκού, όπου ο Ομπράντοβιτς έδιωξε για το... σπίτι τους Παπανικολάου και Κένιον Τζόουνς, εξαιτίας της διάθεσης που έδειχναν. Πάντως έστω και χωρίς αυτούς οι πρωταθλητές νίκησαν εύκολα στα Ιλίσσια με 74-53.

Με τον Νίκο Χατζή να σημειώνει 23 πόντους και να φθάνει τους 2.437, σπάζοντας το ρεκόρ που κατέχει ο Κώστας Παταβούκας, η ΑΕΚ νίκησε στα Λιόσια το Ηράκλειο με 99-85 και ανέβηκε στην κορυφή. Συνέχισε να παραμένει αήττητο το Μαρούσι, αφού ούτε ο Αρης μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο, καθώς επικράτησε άνετα με 83-63. Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Ηρακλής επί του Περιστερίου με 80-62. Το ροζ φύλλο αγώνα τέλος πήραν ο Μακεδονικός απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (78-63) και ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ιωνικό ΝΦ (97-77).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:. ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 9, Μαρούσι 8 Περιστέρι 8, Ηρακλής 8, Παναθηναϊκός 7, Ιωνικός ΝΦ 7, Ολυμπιακός 7, Αρης 7, Ηλυσιακός 7, Ηράκλειο 7, Απόλλων Π. 6, Μακεδονικός 6, Πανιώνιος 6.

ΒΟΛΕΪ
«Κόκκινη» κυριαρχία

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην Α1 ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε στη Γλυφάδα του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ (25-18, 25-22, 25-22) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο πρωταθλητής Ελλάδος εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που είχαν οι «πράσινοι» στην υποδοχή και πήρε εύκολα το πρώτο σετ. Στη συνέχεια, αν και ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την απόδοσή του και προηγήθηκε και στα δύο σετ με 21-19, η ψυχραιμία των γηπεδούχων στα κρίσιμα σημεία τούς έδωσε τη νίκη. «Οταν κερδίζεις είναι εύκολο να μιλάς. Ηταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για εμάς και το σημαντικό ήταν ότι η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Είχαμε σωστές επιλογές, καλή τακτική και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε» δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Λιούμπομιρ Τράβιτσα. Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Παναθηναϊκός Στέλιος Καζάζης αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ούμπιακού.

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς να φορτσάρει υπέταξε με 3-0 (25-17, 25-17, 25-21) την ΑΕΚ. Τη χαρά της πρώτης νίκης... γεύτηκε ο Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη, αφού επιβλήθηκε του Ρεθύμνου με 3-0 (25-19, 25-19, 25-20). Το Παγκράτι συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, κατάφερε στη Θεσσαλονίκη να κερδίσει τον Αρη στο τάι μπρέικ (35-33, 23-25, 25-21, 23-25, 26-28).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 15, ΠΑΟΚ 12, Ηρακλής 10, Παναθηναϊκός 8 Ορεστιάδα 8, Παγκράτι 6, Αρης 5, Ρέθυμνο 4, Εθνικός Αλ. 4, ΑΕΚ 0.

  • Δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη οι ομάδες της ΑΕ Νίκαιας και της ΕΑ Πατρών. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Ηρακλής έχουν 2 αγώνες λιγότερους, ενώ η Ορεστιάδα, το Ρέθυμνο, ο Αρης, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, το Παγκράτι και ο ΠΑΟΚ έχουν από ένα ματς λιγότερο.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Γκέλα» της Μάντσεστερ Γ.

Η ήττα - σοκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Φούλαμ ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στην 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Σιπ στην Αγγλία. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου δίνοντας το δικαίωμα στους Λονδρέζους να σημειώσουν μια σπουδαία επιτυχία αλλάζοντας το σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας. Και αυτό γιατί η Αρσεναλ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το... στραβοπάτημα της «άσπονδης» φίλης της, έστω και εάν δε νίκησε την Τσάρλτον με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1, αλλά με την ισοπαλία βρέθηκε στην κορυφή.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν αυτός που «ξελάσπωσε» την αντίπαλο του Ολυμπιακού Ρεάλ Σοσιεδάδ και την οδήγησε στη νίκη απέναντι στην έκπληξη του πρωταθλήματος Οσασούνα, με σκορ 1-0. Τη νίκη γεύτηκε και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αφού η αντίπαλος της ΑΕΚ επικράτησε στο «Ριαθόρ» τη Βαλένθια 2-1. Στις επιτυχίες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Μαγιόρκα 3-1.

ΙΤΑΛΙΑ: Στην κορυφή του Καμπιονάτο παρέα με τη Μίλαν παρέμεινε η Γιουβέντους χάρις στη νίκη της με 2-0 επί της Μπρέσια. Αντίθετα η Περούτζια αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με την Ουντινέζε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ισόπαλη 2-2 με τον πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος Αγιαξ αναδείχτηκε η αντίπαλο της ΑΕΚ Αϊντχόβεν που προβλημάτισε με την απόδοσή της.

ΣΚΟΤΙΑ: Στα χνάρια των «μπέμπηδων» βάδισε και η έτερη αντίπαλος των «πρασίνων» Ρέιντζερς η οποία κόλλησε στο μήδεν με αντίπαλο τη Λίβιγκστον και έτσι έμεινε 5 βαθμούς πίσω από τη μεγάλη της αντίπαλο Σέλτικ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αν και δυσκολεύτηκε η Στουτγκάρδη νίκησε τη Βόλφσμπουργκ με 1-0.

ΓΑΛΛΙΑ: Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στο «Ογκίστ Μπονάλ» η Μονακό, που έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σοσό

ΤΟΥΡΚΙΑ: Χωρίς να πείσει για μια ακόμη φορά με την απόδοσή της η Γαλατάσεραϊ κατάφερε τελικά να επιβληθεί της Σαμσούνσπορ με 1-0.

ΠΟΛΟ
Τριπλή επιτυχία

Το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ «σφράγισαν» Βουλιαγμένη, Χίος και Χανιά. Οι «μπέμπηδες» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να γευτούν την ήττα αφού στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησαν της γαλλικής Μονπελιέ με 9-7. Οι Κρητικοί αν και έχασαν στον τελευταίο αγώνα από την ολλανδική Πόλαρ Μπεαρς με 10-9, όμως ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος. Εξάλλου ο αρχικός στόχος που ήταν η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης είχε επιτευχθεί και μάλιστα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου που έλαβε χώρα στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας αφού επικράτησε της τοπικής ομάδας με 6-7 το Σάββατο. Η Χίος κατέλαβε την 2η θέση στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε την Κυριακή από τη γαλλική Μαρσέιγ με 9-5 στον τρίτο και τελευταίο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο, όμως πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών (Ολυμπιακή Ομάδα), στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συνέτριψε, στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, το αντίστοιχο συγκρότημα της Αρμενίας με 7-0 (11`, 19` Παντελιάδου, 38`, 53`, 87` Κατσαΐτη, 67` Λαζάρου). Μάλιστα, η ομοσπονδιακή εκλέκτορας, Ξανθή Κωνσταντινίδου, δε χρησιμοποίησε καμιά από τις ομογενείς παίκτριες, δίνοντας χρόνο και ευκαιρία στα κορίτσια που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για την ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν οι Μελάκη (55` Γρύλλου), Λαγουμτζή (46` Αδαμάκη), Πουρίδου, Καβαδά, Φωστηροπούλου, Μιχαηλίδου, Κατσαΐτη, Χατζηγιαννίδου (46` Παπαδοπούλου), Λαζάρου, Σουπιάδου, Παντελιάδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ