Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Ξύπνησε»... ορεξάτος

Σαν... σίφουνας πέρασε ο Πανιώνιος από τον Κορυδαλλό

Sportidea

Σαν... σίφουνας πέρασε ο Πανιώνιος από τον Κορυδαλλό
Τελικά μπορεί το ντέρμπι να απουσίαζε από αυτή την αγωνιστική, εντούτοις η 5η του πρωταθλήματος της Α1, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, θα μείνει σίγουρα στις πιο αξιοσημείωτες για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Πανιώνιος, που μέχρι πρότινος δε γνώριζε τι θα πει νίκη, αλλά η πρώτη του για φέτος θα του μείνει αξέχαστη. Αλλωστε δεν είναι και λίγο να επικρατείς του Ολυμπιακού μέσα στο «σπίτι» του και μάλιστα με 20 πόντους διαφορά (83-63). Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη, αφήνοντας πίσω της την άσχημη εικόνα που είχε δείξει μέχρι τώρα, παρουσιάστηκε στον Κορυδαλλό μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και με όπλο της την πολύ καλή άμυνα δεν άφησε τους γηπεδούχους να ελπίζουν σε τίποτα. Επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της στο παιχνίδι και ήδη στο ημίχρονο η διαφορά άγγιζε τους 18 πόντους (41-23). Καλύτεροι από τους νικητές ήταν οι Σταυρακόπουλος (18π) και Ουάτσον (17π). Οπως ήταν φυσικό η ήττα άνοιξε στον Ολυμπιακό τους ασκούς του Αιόλου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σούμποτιτς τα έψαλε στους παίκτες του μίλησε για «μικρόβιο που υπάρχει στην ομάδα» και διευκρίνισε ότι εάν δεν πετύχει να το «γιατρέψει» θα φύγει. Μάλιστα χτες ο «Πίξι» με τη δεύτερη ιδιότητά του ως γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ επέβαλε πρόστιμο τόσο στους παίκτες όσο και στον εαυτό του (!!!).

Το δεύτερο πιο σημαντικό γεγονός της αγωνιστικής αναμφίβολα θα πρέπει να θεωρηθεί το περιστατικό που έλαβε χώρα στη σαββατιάτικη προπόνηση του Παναθηναϊκού, όπου ο Ομπράντοβιτς έδιωξε για το... σπίτι τους Παπανικολάου και Κένιον Τζόουνς, εξαιτίας της διάθεσης που έδειχναν. Πάντως έστω και χωρίς αυτούς οι πρωταθλητές νίκησαν εύκολα στα Ιλίσσια με 74-53.

Με τον Νίκο Χατζή να σημειώνει 23 πόντους και να φθάνει τους 2.437, σπάζοντας το ρεκόρ που κατέχει ο Κώστας Παταβούκας, η ΑΕΚ νίκησε στα Λιόσια το Ηράκλειο με 99-85 και ανέβηκε στην κορυφή. Συνέχισε να παραμένει αήττητο το Μαρούσι, αφού ούτε ο Αρης μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο, καθώς επικράτησε άνετα με 83-63. Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Ηρακλής επί του Περιστερίου με 80-62. Το ροζ φύλλο αγώνα τέλος πήραν ο Μακεδονικός απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (78-63) και ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ιωνικό ΝΦ (97-77).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:. ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 9, Μαρούσι 8 Περιστέρι 8, Ηρακλής 8, Παναθηναϊκός 7, Ιωνικός ΝΦ 7, Ολυμπιακός 7, Αρης 7, Ηλυσιακός 7, Ηράκλειο 7, Απόλλων Π. 6, Μακεδονικός 6, Πανιώνιος 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ