Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Αιματοβαμμένο ντέρμπι

Οσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να το κρύψουν αυτή είναι η εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Sportidea

Οσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να το κρύψουν αυτή είναι η εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Με αίμα βάφτηκε ένα ακόμα ντέρμπι. Πολεμική σύρραξη και όχι ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν η προχτεσινή αναμέτρηση ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Η παρακμή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην πιο χαρακτηριστική, επικίνδυνη και αποτρόπαια έκφρασή της. Τα έκτροπα ξεκίνησαν από νωρίς, πολύ μακριά από το γήπεδο... Σε συμπλοκή οπαδών στην Κυψέλη, δύο από αυτούς μαχαιρώθηκαν! Πιο σοβαρά ο 22χρονος Στέφανος Δομετίου, ο οποίος τραυματίστηκε στο θώρακα, κοντά στην καρδιά. Υποβλήθηκε σε εγχείριση, στον «Ευαγγελισμό», και (σύμφωνα με τους γιατρούς) διέφυγε τον κίνδυνο. Ο άλλος τραυματίας είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, 32 ετών, που μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με επιπόλαια τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Βίαια γεγονότα και συμπλοκές, οπαδών μεταξύ τους ή με την αστυνομία, είχαμε πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκειά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με περίπου 10λεπτη καθυστέρηση, επειδή κάποιο σημείο του γηπέδου είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΚ. Για να εκτονωθεί, προσωρινά, η κατάσταση παρενέβησαν μέχρι και «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές, που αναγκάστηκαν ν' αφήσουν το ζέσταμά τους... Επίσης χρειάστηκαν και δύο διακοπές, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η πρώτη όταν αντικείμενα τραυμάτισαν ελαφρά τον Τσιάρτα. Η δεύτερη όταν οπαδοί της ΑΕΚ βόλταραν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο! Η κατάσταση από την αρχή ως το τέλος ήταν έκρυθμη και οι περισσότεροι, κυρίως παίχτες και διαιτητικό τρίο, σκέφτονταν την ασφάλειά τους.

Λογικά λοιπόν το αγωνιστικό περνάει σε τελευταία μοίρα. Αλλωστε ποιος είχε διάθεση για... παιχνίδι. Σαφώς επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα οι παίχτες, δεν μπόρεσαν ν' αποδώσουν. Κακό θέαμα, χωρίς εμπνεύσεις και με περίπου 1,5 «υποψία» ευκαιρίας (δε δημιουργήθηκε από προσπάθεια, αλλά κατά λάθος) για την κάθε ομάδα. Σαν παιχνίδι σε αλάνα γειτονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» πιο τυχεροί και ψύχραιμοι κέρδισαν και ξαναπέρασαν πρώτοι. Οι «κιτρινόμαυροι», ουσιαστικά, αποχαιρέτησαν τον τίτλο και άρχισαν να μετρούν τις συνέπειες.

Μερίδα οπαδών αποδοκίμασε παίχτες και διοίκηση. Ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε ότι κάτι συμβαίνει και πως χρειάζονται αλλαγές και ανανέωση. Ανέλαβε τη βασική ευθύνη και επειδή, όπως υποστήριξε, λόγω συναισθηματισμού, δεν μπορεί να τα κάνει «ίσως πρέπει να έρθει άλλος προπονητής». Ο Καψής από την πλευρά του μίλησε για ανάγκη ηρεμίας και ενότητας, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ ο αντιπρόεδρος και μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ, Π. Στάθης, έφασκε και αντέφασκε. Ξεκαθάρισε πως θα «γίνουν αυτά που πρέπει, με προπονητή τον Μπάγεβιτς» και ότι οι ποδοσφαιριστές δε δικαιούνται να επικαλούνται οικονομικά προβλήματα. Μετά υποστήριξε ότι «είναι άδικο να ρίξουμε το φταίξιμο στους παίχτες που πέρισυ, απλήρωτοι, έπαιξαν καλή μπάλα και φέτος πέτυχαν το βασικό στόχο (πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ)». Από την άλλη όμως ανέδειξε σε πρόβλημα «τους παίχτες που δε θέλουν ή δεν μπορούν»!

Από τους νικητές ο Προτάσοφ αναγνώρισε ότι δεν «παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά το σημαντικό είναι που πήραμε το αποτέλεσμα» και απέδωσε τα εύσημα στους παίχτες του γιατί έδειξαν χαρακτήρα. Ο Βενετίδης επισήμανε πως με όσα συνέβαιναν «δεν μπορούσε να υπάρχει ρυθμός, αφού συνέχεια το παιχνίδι σταματούσε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ