ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατύ άνοιγμα στο λαό

Συνεχίζεται εντατικά το πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ όλης της χώρας. Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Εξόρμησης, θα πραγματοποιηθούν τις μέρες αυτές οι παρακάτω πολιτικές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα μιλήσουν μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ:

Σήμερα, Κυριακή:

  • Στις 11 το πρωί σε πολιτική συγκέντρωση στο Θέατρο «ΣΤΟΑ» στου Ζωγράφου (Μπισκίνη 55, 3η στάση Ζωγράφου) θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ.
  • Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιτέας, σε πολιτική συγκέντρωση για την πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και τη συνεργασία των ριζοσπαστικών δυνάμεων, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αύριο Δευτέρα 10/11:

  • Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης.

Την Τετάρτη, 12/11:

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ, οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Περίπτερο Νάουσας (Κιόσκι) με θέμα: «Φτώχεια - ανεργία - απολύσεις, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.
  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα επισκεφθεί την Αργολίδα, όπου στις 10 το πρωί θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο Ναυπλίου και θα συναντηθεί με το ΔΣ των εργαζομένων. Στις 12 θα έχει συνάντηση με το ΔΣ και μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου στα γραφεία του στη Μηδέα. Στις 2 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ στο Ναύπλιο. Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αργους.
  • Σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στον πρώτο όροφο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς.
  • Σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αμφιάλης στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας.
ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Αθήνα

  • Σήμερα, στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στον Πειραιά
  • Η ΚΟΒ Φαλήρου διοργανώνει σήμερα Κυριακή σύσκεψη στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Διαμερισματικού Συμβουλίου (Γιαννοπούλου και Ζερβού), με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Σε πολιτική συγκέντρωση στη Θέρμη θα μιλήσει σήμερα Κυριακή στις 6 μ.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στα Τρίκαλα
  • Σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ., στο Αρδάνι, με ομιλητή τον Αχιλλέα Κανταρτζή.
  • Την ίδια ώρα, επίσης σήμερα, στο Ριζαριό, με ομιλητή τον Δ. Αρμάγο, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
Στη Γερμανία

Η Αχτιδική Επιτροπή Βάδης - Βυρτεμβέργης της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις την Κυριακή, 16/11:

  • Στις 10 το πρωί, εκδήλωση - συζήτηση στους χώρους της ελληνικής κοινότητας στο Ludwigsburg για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
  • Στις 17.00, εκδήλωση - συζήτηση στους χώρους της ελληνικής κοινότητας Schwabisch Gmund για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Επίσης, η Αχτιδική Επιτροπή Ρηνανίας - Βεστφαλίας της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Στο Νταχάου Κάρσφελντ σήμερα Κυριακή 9/11 σύσκεψη με αγωνιστές που έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 15/11 στις 6 μ.μ. στην Alte Feuerwache Melchiorstr 3 στην Κολωνία εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Βουλγαρόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή, 16/11, στο Μπίλεφελντ, σύσκεψη με φίλους και οπαδούς.
  • Στις 16/11, στις 7 μ.μ. στο Μόναχο σύσκεψη φίλων και οπαδών.
  • Το Σάββατο, 29/11, στις 7 μ.μ. στην Alte Weberei στο Γκούτερσλο.
  • Στις 29/11 επίσης στις 7 μ.μ. στο εστιατόριο «ΣΑΛΟΝΙΚΗ» Kolner str στο Ντίσελντορφ, σύσκεψη φίλων και οπαδών.
ΛΑΡΙΣΑ
Σε δίωξη η πολιτική δράση

Λίγο μετά τη βράβευση της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας από το αρχηγό του FBI, στη Λάρισα αστυνομικοί συνελάμβαναν μέλη της ΚΝΕ επειδή κολλούσαν αφίσες και έγραφαν συνθήματα για τα 85χρονα του ΚΚΕ και τα 35χρονα της ΚΝΕ.

Τη σύλληψη δύο ΚΝιτών διενήργησαν ασφαλίτες με πολιτικά ρούχα, που έφτασαν εκεί ισχυριζόμενοι ότι ειδοποιήθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων συντρόφων - ο Γ. Σοφός, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ - κρατήθηκε όλη τη νύχτα στην αστυνομία και κοντά στα χαράματα τού αποδόθηκε κατηγορία για να δικαστεί. Την εντολή να κρατηθεί και να δικαστεί έδωσε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας κυρία Κρίνα, η οποία - όπως η ίδια είπε - συνεννοήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Κατσαβό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης των ΚΝιτών, στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας έφτασαν ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του Κόμματος και ο Τάσος Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Ομως, οι παρεμβάσεις τους και τα διαβήματά τους προς τον Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, υποστράτηγο Στ. Σταματίου κι όλους τους αρμόδιους για απελευθέρωση του συντρόφου δεν ευτύχησαν.

Χτες το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου κρατούνταν ο ΚΝίτης για να πάει στην Εισαγγελία, συγκεντρώθηκε πλήθος νεολαίων και πολλοί κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, ενώ ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Να σημειώσουμε ότι το νέο τρομοκρατικό κρούσμα έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων που έλαβαν χώρα, το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και στρέφονται κατά της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών και της αγωνιστικής δράσης άλλων αγωνιστών. Μόλις προχτές αποκαλύφθηκε ότι η φοιτητική παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΙ Λάρισας ζητάει δηλώσεις «μετάνοιας και αποχώρησης» από μέλη της ΚΝΕ, ενώ αυτό το διάστημα καλούνται σε ανάκριση αγρότες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και δικάζονται μαθητές επειδή αγωνίστηκαν κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πατριδογνωμόνιο
Οι γενίτσαροι

Τα άνθη του κακού του Μποντλέρ ταιριάζουν γάντι σύντροφοι σε μια «νεότερη» γενιά πολιτικών σοσιαλδημοκρατικών υβριδίων, νεότερη όχι τόσο από πλευράς ηλικίας όσο από άποψη λόγου και συμπεριφοράς.

Αλλοι εξ αυτών, καθώς μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο, απαγγέλλουν φωναχτά το ψευτοπροοδευτικό ποιηματάκι τους, άλλοι ωρύονται όπως ο πρωθυπουργός κι άλλοι ψιθυρίζουν σε πολυτελείς υπόγειες στοές των πύργων τους ότι ήρθε ο καιρός να... αναζωογονηθούν στην αντιπολίτευση απολαμβάνοντας τα πλούτη που τους «χάρισε» απλόχερα η εξουσία κι ο... λαός τους.

Προξενούν τη γλοιώδη μελαγχολία της θλίψης και την εκρηκτική οργή της καλοντυμένης υποκρισίας μαζί, οι κουστουμάτοι σοσιαλδημοκράτες που υπερμάχονται των συνεταίρων τους.

«Το μέλλον, η πρόοδος, είναι στις επιχειρήσεις, στη φαντασία των εξαγωγέων ιδιωτών. Είναι ποτάμι χωρίς επιστροφή να μπορούν να αναζητούν αγορές και φτηνά εργατικά όπου γης. Το μέλλον ανήκει στους επιχειρηματίες, στους επενδυτές», έλεγε τις προάλλες στη Βουλή υφιστάμενος του σοσιαλιστή «πρίγκιπα» - κληρονόμου - υπουργού των διεθνών αγορών.

Κοίταζε με συγκρατημένη περιφρόνηση όλους όσοι δεν ήθελαν να κατανοήσουν πόσα ωφελήθηκε αυτός ο ίδιος και οι όμοιοί του από τον αστικο-γενιτσαρισμό του. Εμοιαζε με σύγχρονο λεγεωνάριο που καλούσε τους αιχμαλώτους των κατακτήσεών του, να σκύψουν, να του φιλήσουν το χέρι και να αμειφθούν με λίγα ψίχουλα από το πολυτελές τραπέζι των αφεντικών.

Αυτοί οι γενίτσαροι του καπιταλισμού με το νεοφιλελεύθερο οικονομικό λοφίο όταν μιλάνε για το ΝΑΤΟ και τις ειρηνευτικές του αποστολές, για τα παζάρια με τους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο, τις αποκρατικοποιήσεις - δώρα σε επιχειρηματίες φίλους τους όλων των ζωτικών πλουτοπαραγωγικών και στρατηγικών πηγών της πατρίδας, μοιάζουν με καρτούν. Σαν κινούμενα σχέδια - πρωταγωνιστές μιας διαστρέβλωσης της ιστορικής καμπύλης του χρόνου, αρθρώνουν ένα λόγο σχεδόν χουλιγκάνικο. Με κάθε ευκαιρία, στητοί και κορδωμένοι απέναντι σε διαδηλώσεις, αιτήματα εργαζομένων, πολιτικούς αντιπάλους, φωνάζουν «τα μυαλά μας στα κάγκελα του ιμπεριαλισμού, μαζί με τους νικητές είμαστε κι εσείς όλοι ή κοντά μας ή χαμένοι».

Ο αρχηγός τους σπάραζε προχτές στην πλατεία στις Σέρρες: Υπάρχουν δυνάμεις σ' αυτόν τον τόπο που ζητούν τα πάντα, ως και διπλασιασμό των συντάξεων και των μισθών. Πώς θα πάει η Ελλάδα μπροστά έτσι; αναρωτιόταν φωναχτά. Για να παραδεχτεί πως η δική μας Ελλάδα πάει μπροστά μόνο με γενίτσαρους νέους καπιταλιστές που μπορούν να εξασφαλίζουν κέρδη 1.000% και πάνω ελαστικοποιώντας τη ζωή αυτή καθαυτή όλων των υποτακτικών τους. Οι πολιτικοί γενίτσαροι χαμένοι στις μαύρες τρύπες των φόβων τους γλείφουν πότε τον ντόπιο βεζύρη, πότε τον υπερατλαντικό σουλτάνο της λερής νεοταξίτικης αυτοκρατορίας, τρέμοντας. Πιο πολύ απ' όλα σκιάζονται μήπως έρθει εκείνη η ώρα που θ' ακουστεί από τη λαοθάλασσα κανονιά, απ' το πλοίο «Αυγή». Και δε θα είναι το κρουαζιερόπλοιο με τους λεφτάδες τσακισμένους από τον ιό του βρώμικου φαγητού (ώστε τα κέρδη του πλοιοκτήτη να μεγαλώνουν «επιχειρηματικά και προοδευτικά βεβαίως») αλλά από 'κείνο το πλοίο - άνθος του λαϊκού καλού που έκανε την Ιστορία να κοκκινίσει. Οχι από το αίμα αλλά από την ιδεολογική οριστική απόδειξη ότι η εργατική τάξη ξοφλάει τους λογαριασμούς της με το «μοιραίο», γίνεται εξουσία και ελευθερώνεται...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Με τους υπαλλήλους της ΕΣΥΕ

H ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας» αύριο Δευτέρα 10/11 στις 13:00. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Η Αλ. Παπαρήγα στην Ελευσίνα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα περιοδεύσει, αύριο Δευτέρα 10/11, στην Ελευσίνα.

  • Στις 16:00 θα επισκεφθεί τα ΤΕΕ μαθητείας του ΟΑΕΔ και θα συζητήσει με καθηγητές και μαθητές.
  • Στις 19:00 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η αναγκαιότητα ριζοσπαστικής δράσης των γυναικών». H συγκέντρωση θα γίνει στο Δημαρχείο της Ελευσίνας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ