Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε δίωξη η πολιτική δράση

Λίγο μετά τη βράβευση της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας από το αρχηγό του FBI, στη Λάρισα αστυνομικοί συνελάμβαναν μέλη της ΚΝΕ επειδή κολλούσαν αφίσες και έγραφαν συνθήματα για τα 85χρονα του ΚΚΕ και τα 35χρονα της ΚΝΕ.

Τη σύλληψη δύο ΚΝιτών διενήργησαν ασφαλίτες με πολιτικά ρούχα, που έφτασαν εκεί ισχυριζόμενοι ότι ειδοποιήθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων συντρόφων - ο Γ. Σοφός, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ - κρατήθηκε όλη τη νύχτα στην αστυνομία και κοντά στα χαράματα τού αποδόθηκε κατηγορία για να δικαστεί. Την εντολή να κρατηθεί και να δικαστεί έδωσε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας κυρία Κρίνα, η οποία - όπως η ίδια είπε - συνεννοήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Κατσαβό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης των ΚΝιτών, στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας έφτασαν ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του Κόμματος και ο Τάσος Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Ομως, οι παρεμβάσεις τους και τα διαβήματά τους προς τον Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, υποστράτηγο Στ. Σταματίου κι όλους τους αρμόδιους για απελευθέρωση του συντρόφου δεν ευτύχησαν.

Χτες το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου κρατούνταν ο ΚΝίτης για να πάει στην Εισαγγελία, συγκεντρώθηκε πλήθος νεολαίων και πολλοί κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, ενώ ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Να σημειώσουμε ότι το νέο τρομοκρατικό κρούσμα έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων που έλαβαν χώρα, το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και στρέφονται κατά της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών και της αγωνιστικής δράσης άλλων αγωνιστών. Μόλις προχτές αποκαλύφθηκε ότι η φοιτητική παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΙ Λάρισας ζητάει δηλώσεις «μετάνοιας και αποχώρησης» από μέλη της ΚΝΕ, ενώ αυτό το διάστημα καλούνται σε ανάκριση αγρότες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και δικάζονται μαθητές επειδή αγωνίστηκαν κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ