ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Μάρτη 2004
Σελ. /28
Στο βασίλειο της τρομοκρατίας...

Ποιοι θέλουν ολόκληρος ο κόσμος να βρίσκεται σε μια διαρκή ανασφάλεια - «κανείς και πουθενά να μην αισθάνεται ασφαλής» - ώστε να καταφεύγει στην «προστασία» του «μπος» της νέας τάξης, προσφέροντας εννοείται γην και ύδωρ;

Του Σπύρου Δερβενιώτη από τον «Ελεύθερο»
Του Σπύρου Δερβενιώτη από τον «Ελεύθερο»
Ποτέ, ίσως, δε θα μάθουμε ποιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το αποτρόπαιο μακελειό στη Μαδρίτη. Ηδη όμως είναι ολοφάνερο - και εδώ - ποιοι «άρπαξαν στον αέρα», την ευκαιρία, για να δώσουν ώθηση στα τρομοκρατικά σχέδιά τους σε βάρος των λαών. Είναι γνωστό επίσης ποιοι εκμεταλλεύτηκαν την 11η Σεπτεμβρίου για να εδραιώσουν την πλανητική ηγεμονία τους, ματοκυλώντας τους λαούς της Μέσης Ανατολής και δένοντας χειροπόδαρα τους υπόλοιπους. Εύκολα αντιληπτό είναι ποιοι θέλουν ολόκληρος ο κόσμος να βρίσκεται σε μια διαρκή ανασφάλεια - «κανείς και πουθενά να μην αισθάνεται ασφαλής» - ώστε να καταφεύγει στην «προστασία» του «μπος» της νέας τάξης, προσφέροντας εννοείται γην και ύδωρ...

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η τρομερή «Αλ Κάιντα» μπορεί να κινείται με καταπληκτική άνεση σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας σφαγές αθώων από την Ινδονησία μέχρι το Μαρόκο και από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Μαδρίτη; Ποιον βολεύει το βασίλειο του τρόμου να εγκατασταθεί στην ΕΕ; Η «11η Μαρτίου της Ευρώπης» δε διευκολύνει τα σχέδια για εξουδετέρωση των «αντιρρήσεων» στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο κάτω από τις ΗΠΑ; Δεν καθιστά τις σαφείς και συγκεκριμένες «δεσμεύσεις», που αξιώνουν οι Αμερικανοί, αναγκαστική επιλογή και μονόδρομο; Δε διαφεύγει της προσοχής ότι οι νεοταξικοί πόλεμοι, στο όνομα της τρομοκρατίας, δεν έχουν τελειώσει...

«Μάννα εξ ουρανού» ήταν το δολοφονικό χτύπημα στη Μαδρίτη για τους «δικούς μας». Εσπευσαν να νομιμοποιήσουν την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ήδη έχουν αναθέσει την ασφάλειά τους... στον αρχιτρομοκράτη των λαών. Ακόμα χειρότερα, ξεκίνησαν «πυρ ομαδόν» εναντίον όσων δεν αποδέχονται ότι η «ασφάλεια» είναι το υπέρτατο αγαθό, μπροστά στο οποίο πρέπει να υποτάσσονται τα πάντα. Η «ολυμπιακή» σιδηρά πειθαρχία και το σκύψιμο του κεφαλιού, θέλουν να αποτελέσουν «προηγούμενο» και «κεκτημένο» για τη συνέχεια...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΔΟΥΛΙΚΗ «ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ»

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ... «Ατμόσφαιρα "11ης Σεπτεμβρίου" βιώνει η Ισπανία ύστερα από τη χθεσινή τετραπλή βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 192 νεκρούς και περισσότερους από 1.430 τραυματίες. Η τερατώδης επίθεση, τρεις ημέρες πριν από τις ισπανικές εκλογές, συνιστά τη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια επί εδάφους χώρας-μέλους της ΕΕ. Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε αρχικώς ότι η επίθεση φέρει τη σφραγίδα της ένοπλης, αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ, μετρίασε όμως τις εκτιμήσεις της, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ευθύνεται η Αλ Κάιντα, ύστερα από την ανακάλυψη ημιφορτηγού όπου βρέθηκαν μαγνητοταινία με στίχους του Κορανίου και επτά πυροκροτητές» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΥΠΟΤΑΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ: «Και τι κάνουμε; Πρώτα πρώτα, εγκαταλείπουμε την εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική των μέτρων, όχι εγγύησης, αλλά τουλάχιστον ενίσχυσης της ασφάλειας. Υστερα δεχόμαστε μια διαφορετική λογική σχετικά με την ασφάλεια. Μια λογική που σαφώς αναγνωρίζει ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας, άμα ξεφύγουν, μπορούν να απειλήσουν τις ελευθερίες... Επιπλέον δεχόμαστε, όχι ως επιβολή αλλά ως γνήσια αναγκαιότητα τη διεθνή συνεργασία, όπως ήδη συμβαίνει με την Ομάδα των Επτά για την ασφάλεια των Αγώνων και όπως αύριο θα συμβεί με τη στήριξη νατοϊκών δυνάμεων...» (Από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ... «Με αυτά τα δεδομένα η συνεργασία με υπηρεσίες ξένων χωρών, η επένδυση σε αντιτρομοκρατική τεχνολογία, αλλά και η προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας, αποτελούν περίπου αναγκαστικές επιλογές για κάθε ελληνική κυβέρνηση» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ... «Εκείνο που επιβάλλεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και να εξασφαλίσει στην προσπάθεια αυτή την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

«ΧΑΛΑΡΩΣΗ»... «Η αλήθεια είναι ότι οι κίνδυνοι για την Αθήνα είναι τεράστιοι: Πρώτον, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως το μεγαλύτερο διεθνές αθλητικό γεγονός με τεράστια τηλεθέαση ανά τον κόσμο, αποτελεί εκ των πραγμάτων στόχο της διεθνούς τρομοκρατίας. Δεύτερον, διότι κατά την τελευταία 20ετία σημειώθηκε στη χώρα μας τεράστια χαλάρωσις στα θέματα της δημόσιας τάξεως, στο όνομα της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων» («ΕΣΤΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «11 ΜΑΡΤΙΟΥ» ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Σύγχυση για τους δράστες: Η Αλ Κάιντα ή οι Βάσκοι;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ισπανική 11η Σεπτεμβρίου - 11η ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΕΘΝΟΣ: ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΤΡΕΝΟ ΒΟΜΒΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 11η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΑΘΗΝΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... Η 11η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΕΣΤΙΑ: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΓΗ: Η «11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΧΩΡΑ: ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΚΩΣΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ;

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο Δουβλίνο - ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Δίκαιο» και τρομοκρατία... «Με δύο χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, υπό κατοχή και με αντάρτικο να δρα αποφασιστικά και με πράξεις αυτοκτονίας και με τον Παλαιστινιακό να αιμορραγεί ακατάπαυστα, κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι είναι δυνατό να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία χωρίς δίκαιες πολιτικές λύσεις. Οσο οι πολέμαρχοι θα κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα που τρέφουν την τρομοκρατία, για να εκμεταλλεύονται την απειλή της με σκοπό να επικρατήσει η δική τους "παγκόσμια τάξη", ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο ανασφαλής και η τρομοκρατία της Αλ Κάιντα και όμοιων οργανώσεων θα ενισχύεται» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«Βαράτε βιολιτζήδες»... «Καθώς πληθαίνουν, καθημερινά οι ενδείξεις για το ότι το Ιράν εξαπατά στο θέμα των πυρηνικών, προκαλεί δυσφορία το ότι η Ευρώπη φάνηκε να έχει "τουμπάρει" τις ΗΠΑ στο να αρκεστούν μόνο σε ελαφρές επιπλήξεις. Στη συνεδρίαση που είχε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, στη Βιέννη, η Ουάσιγκτον ενέδωσε στα ευρωπαϊκά αιτήματα να μετριαστούν οι τόνοι επικρίσεων κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αλλά και να εξαρθεί η "συνεργασία"» της Τεχεράνης με την ΙΑΕΑ. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί του ότι το Ιράν επιδιώκει πυρηνικά όπλα... Το όλο θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα... Πολλοί Ευρωπαίοι αρέσκονται στο να αποστασιοποιούνται από τους gung-ho (βαράτε βιολιτζήδες) Αμερικανούς, τασσόμενοι υπέρ της παραδοσιακής διπλωματίας, κατά προτίμηση της πολυεθνικής... Η Ευρώπη, λοιπόν, πρέπει να επιδείξει την απαραίτητη βούληση έτσι ώστε να σύρει το Ιράν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΕΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ