Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΟΥΛΙΚΗ «ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ»

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ... «Ατμόσφαιρα "11ης Σεπτεμβρίου" βιώνει η Ισπανία ύστερα από τη χθεσινή τετραπλή βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 192 νεκρούς και περισσότερους από 1.430 τραυματίες. Η τερατώδης επίθεση, τρεις ημέρες πριν από τις ισπανικές εκλογές, συνιστά τη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια επί εδάφους χώρας-μέλους της ΕΕ. Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε αρχικώς ότι η επίθεση φέρει τη σφραγίδα της ένοπλης, αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ, μετρίασε όμως τις εκτιμήσεις της, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ευθύνεται η Αλ Κάιντα, ύστερα από την ανακάλυψη ημιφορτηγού όπου βρέθηκαν μαγνητοταινία με στίχους του Κορανίου και επτά πυροκροτητές» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΥΠΟΤΑΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ: «Και τι κάνουμε; Πρώτα πρώτα, εγκαταλείπουμε την εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική των μέτρων, όχι εγγύησης, αλλά τουλάχιστον ενίσχυσης της ασφάλειας. Υστερα δεχόμαστε μια διαφορετική λογική σχετικά με την ασφάλεια. Μια λογική που σαφώς αναγνωρίζει ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας, άμα ξεφύγουν, μπορούν να απειλήσουν τις ελευθερίες... Επιπλέον δεχόμαστε, όχι ως επιβολή αλλά ως γνήσια αναγκαιότητα τη διεθνή συνεργασία, όπως ήδη συμβαίνει με την Ομάδα των Επτά για την ασφάλεια των Αγώνων και όπως αύριο θα συμβεί με τη στήριξη νατοϊκών δυνάμεων...» (Από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ... «Με αυτά τα δεδομένα η συνεργασία με υπηρεσίες ξένων χωρών, η επένδυση σε αντιτρομοκρατική τεχνολογία, αλλά και η προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας, αποτελούν περίπου αναγκαστικές επιλογές για κάθε ελληνική κυβέρνηση» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ... «Εκείνο που επιβάλλεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και να εξασφαλίσει στην προσπάθεια αυτή την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

«ΧΑΛΑΡΩΣΗ»... «Η αλήθεια είναι ότι οι κίνδυνοι για την Αθήνα είναι τεράστιοι: Πρώτον, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως το μεγαλύτερο διεθνές αθλητικό γεγονός με τεράστια τηλεθέαση ανά τον κόσμο, αποτελεί εκ των πραγμάτων στόχο της διεθνούς τρομοκρατίας. Δεύτερον, διότι κατά την τελευταία 20ετία σημειώθηκε στη χώρα μας τεράστια χαλάρωσις στα θέματα της δημόσιας τάξεως, στο όνομα της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων» («ΕΣΤΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ