Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 20ής ΜΑΡΤΗ
Κάλεσμα για δυναμικό «παρών»

Σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ για την προετοιμασία της κινητοποίησης, στην οποία ανταποκρίθηκαν 40 κοινωνικοί και μαζικοί φορείς

Κάλεσμα για δυναμικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό «παρών», στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 20 του Μάρτη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, απευθύνουν 40 κοινωνικοί και μαζικοί φορείς της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν χτες βράδυ στην πρόσκληση της ΕΕΔΥΕ και συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργανώθηκε για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, των νεολαιίστικων οργανώσεων και γυναικείων οργανώσεων, των οργανώσεων των αντιστασιακών, των συνταξιούχων και Επιτροπών Ειρήνης εξέφρασαν τη διάθεσή τους να κινητοποιηθούν και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου. Κοινός παρονομαστής όσων πήραν το λόγο ήταν η αναφορά στο δολοφονικό χτύπημα που έγινε στη Μαδρίτη και παράλληλα η σύνδεση του γεγονότος αυτού με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), που κήρυξε την 20ή του Μάρτη ως Μέρα Αντίστασης στον Πόλεμο και στον Ιμπεριαλισμό, καθώς και Αλληλεγγύης στους αγωνιζομένους λαούς. Η διεθνής αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνια μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ενώ ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Κούβα, τη ΛΔ Κορέας, τη Συρία.

Στη χτεσινή σύσκεψη το άνοιγμα έκανε η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Βέρα Νικολαΐδου, ενώ ο πρόεδρος, Ε. Μαχαίρας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι όλοι έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόσκληση και επισήμανε το γεγονός ότι η υπόθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατίθεται στο ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Θ. Παφίλης, σημείωσε ότι το μακελειό στη Μαδρίτη και τα θύματα που προκάλεσε προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Η κινητοποίηση, σημείωσε, της 20ής του Μάρτη πραγματοποιείται μια περίοδο που η αντίσταση του ιρακινού λαού δυναμώνει, που προετοιμάζεται, με πρόσχημα την τρομοκρατία, νέα επίθεση στα δικαιώματα των λαών ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι λαοί, πρόσθεσε, πρέπει να βάλουν φρένο στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Την περίοδο αυτή, είπε, που ο αμερικανικός και ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός επιχειρούν να επιβάλουν τη βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων», η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με σαφή στόχο την ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Αναφερόμενος ο Θ. Παφίλης στην αλλαγή κυβέρνησης σημείωσε ότι η πολιτική που αφορά στην εξωτερική πολιτική και στην ειρήνη παραμένει η ίδια και απαράλλαχτη. Και κάλεσε όλους όσοι αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να καταγγείλουν ταυτόχρονα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία φέρνει το ΝΑΤΟ να κάνει το χωροφύλακα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το κάλεσμα

Το κάλεσμα προς τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου, που εγκρίθηκε στη χτεσινή σύσκεψη, είναι το παρακάτω:

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και συμμάχων της από την ΕΕ και το NATO στο Ιράκ και πέντε χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του NATO στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο. Ενας χρόνος κατοχής του Ιράκ, καταλήστευσης του πλούτου και του μόχθου του ιρακινού λαού αλλά και ένας χρόνος μεγαλειώδους αντίστασης. Οι απώλειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους καθημερινά αυξάνονται. Η θέση τους σταδιακά κλονίζεται.

Η ΕΕ νομιμοποίησε την κατοχή στο Ιράκ. Κράτη της συμμετείχαν στην επίθεση. Οσοι, δε, συμμετείχαν άμεσα το έκαναν για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την καταλήστευση του ιρακινού πετρελαίου.

Στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε και η χώρα μας. Συμμετέχει με ελληνικά στρατεύματα στην κατοχή στο Κόσσοβο και ετοιμάζεται να στείλει και στο Ιράκ. Οι ευθύνες και της νέας κυβέρνησης είναι μεγάλες.

Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών προβλέπουν πολέμους και υποδούλωση και άλλων λαών με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο αδούλωτος λαός της Κούβας, η ΛΔ Κορέας, η Συρία, κ.ά. Την ίδια ώρα οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν καθημερινά το βάρβαρο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, τον αποκλεισμό με τα τείχη της ντροπής, που υψώνει το Ισραήλ.

Αυτές τις μέρες αποβιβάστηκαν στη χώρα μας Αμερικανοί κομάντος για να οργανώσουν την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, με την επίβλεψη του NATO. Εχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που όχι μόνο την ασφάλεια δεν εγγυώνται, αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ξένοι στη χώρα μας, καταπατώντας κάθε είδους δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας.

Γι' αυτό:

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 20 του Μάρτη, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια.

Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και άλλων διεθνών οργανισμών του λαϊκού κινήματος, που την κήρυξαν Μέρα Αντίστασης στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, Μέρα Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς.

Να δώσουμε όλοι μαχητικό «παρών»!

  • Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη "νέα τάξη πραγμάτων"
  • Για να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό
  • Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, NATO και ΕΕ
  • Για να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες. Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ
  • Για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας. Να μην επιτρέψουμε να αναλάβει το NATO την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων
  • Για να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς "προστάτες", που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ