Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανεπιθύμητο το ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ εγκαίρως είχε επιστήσει την προσοχή του ελληνικού λαού στις «παράπλευρες απώλειες» δικαιωμάτων και ελευθεριών του από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα ακολουθούσαν την ανάληψή τους από τη χώρα μας. Το Γενάρη του 2002 στη σχετική με την Ολυμπιάδα συζήτηση στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνιζε με έμφαση: «Είμαστε βέβαιοι ότι από την τέλεση των Αγώνων θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές ζημίες για το λαό, το περιβάλλον, τη δημοκρατία, την κοινωνική υποδομή της χώρας».

Χτες, έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αναθέσει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο ΝΑΤΟ! Εκμεταλλευόμενη το κλίμα τρομοϋστερίας, που μεθοδικά καλλιεργούν ιμπεριαλιστικά κέντρα απ' άκρη σ' άκρη της Γης, προσδοκά αυτή η απόφαση να συναντήσει μια ευρεία συναίνεση, την αποδοχή ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού. Πρόκειται για μιας άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, που ούτως ή άλλως βρέθηκαν εξαρχής στο στόχαστρο υπό το πρόσχημα της ασφάλειας των Αγώνων, οι οποίοι αξιοποιήθηκαν ως εφαλτήριο για μια σαρωτική επίθεση εναντίον τους.

Υπό την επίκληση μιας «εθνικής υπόθεσης», επιχειρείται η καλλιέργεια ανεκτικών στην περιστολή και παραβίαση δικαιωμάτων και ελευθεριών, συνειδήσεων. Ο ελληνικός λαός, όμως, πρέπει να γνωρίζει πως ο τρομονόμος, τα μέτρα απαγόρευσης διαδηλώσεων, ο εκσυγχρονισμός των μέσων καταστολής και παρακολούθησης, η ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών και τώρα πια και του ΝΑΤΟ, της κατεξοχήν ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής, είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν. Μέτρα που το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα τα βρουν μπροστά τους και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Κανείς, βεβαίως, δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια των Αγώνων. Αυτά, όμως, μπορεί να υπάρξουν και χωρίς τη συνδρομή του ΝΑΤΟ. Και, φυσικά, η ασφάλεια των Αγώνων δεν απειλείται από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, για να δικαιολογηθούν μέτρα φαλκίδευσης των δικαιωμάτων τους.

Το ΝΑΤΟ, ένας οργανισμός πολέμου και καταστολής που στρέφεται εναντίον των λαών, που αιματοκύλησε τη Γιουγκοσλαβία, δεν έχει καμία δουλιά στη χώρα μας. Η έλευσή του πρέπει να αποτραπεί. Γιατί έρχεται για να μείνει και να στραφεί αύριο εναντίον της πραγματικής απειλής για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που το ίδιο υπερασπίζεται, του λαού και των κινημάτων του. Από την παρουσία του στη χώρα μας απειλείται μόνο ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται, λοιπόν, τώρα, σήμερα, αυτός με κάθε μέσο που διαθέτει, να πιέσει για την ανάκληση αυτής της απόφασης. Χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να πυκνώσει τις γραμμές της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για να αποτρέψει στη γέννησή τους σχέδια υπονόμευσης των δικαιωμάτων και ελευθεριών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ