Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Δύσκολες οι μετεκλογικές ισορροπίες

Την έδρα της Α' Αθηνών κρατά τελικά ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, αίροντας το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει το κόμμα του, που αδυνατούσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του στον Γ. Μπανιά πως θα εκπροσωπούσε στη Βουλή τις συνεργαζόμενες με τον ΣΥΝ δυνάμεις, μιας και η Αννα Φιλίνη, πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθήνας, αρνιόταν να παραιτηθεί υπέρ του. Το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης ήταν έντονο καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας που πέρασε, χωρίς ωστόσο να αποφέρει αποτέλεσμα και ωθώντας τελικά τον πρόεδρο του ΣΥΝ στην παραπάνω απόφαση.

Η «αθέτηση» της υπόσχεσης όμως είναι γεγονός όπως και η δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει. Η «λύση» της πρόκρισης του Γ. Μπανιά για το Ευρωκοινοβούλιο είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει και πολύ πιθανό να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, καθώς ο ΣΥΝ προωθούσε για την Ευρωβουλή τους Δ. Παπαδημούλη και Ν. Χουντή, ενώ τώρα προστίθενται ο Γ. Μπανιάς αλλά και ο Μ. Παπαγιαννάκης που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές. Να σημειώσουμε εδώ πως ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος εκλέχτηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και προτίθεται να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή. Σ' αυτή την περίπτωση τυπικά θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον Ν. Μπίστη, που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΝ και στο μεταξύ διατέλεσε και υφυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει πως θα παραιτηθεί υπέρ του επομένου.

Στους «πονοκεφάλους» της ηγεσίας του ΣΥΝ προστίθεται και η στάση της «ανανεωτικής» του πτέρυγας, η οποία ήδη κατέθεσε κείμενο στην ΠΓ με το οποίο ζητά την επανεξέταση της φυσιογνωμίας του κόμματος κατόπιν του εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνουμε πως οι «ανανεωτικοί» είναι και αυτοί δυσαρεστημένοι λόγω της μη εκλογής του Μ. Παπαγιαννάκη στη Βουλή.

Για όλα αυτά τα ζητήματα θα συνεδριάσει η ΚΠΕ του ΣΥΝ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ οι εξελίξεις και οι εσωτερικές πιέσεις επισπεύδουν τη διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου που τοποθετείται χρονικά για τις πρώτες μέρες του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ