Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενοχος ένοχον ου ποιεί...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ για τους ενόχους των επιθέσεων της Μαδρίτης ακόμη και ανάμεσα στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, αφού η καθεμιά θέλει να υποδείξει τους δικούς της ενόχους. Εκεί που όλοι συμφωνούν είναι σε μέτρα που θα κάνουν την Ευρώπη να μοιάζει ακόμη περισσότερο με στρατόπεδο.

ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΕ καν να το... ανακοινώσει το αίτημα εμπλοκής των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην ασφάλεια της Ολυμπιάδας η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου πρόλαβε να... συναινέσει στην εξέλιξη!

Οχι απλά κάνουν «υπεύθυνη» αντιπολίτευση οι άνθρωποι, αλλά και με... ταχύτατα αντανακλαστικά, ιδίως στα θέματα που αφορούν τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται. Οπότε κι ο Καραμανλής μπορεί να... κοιμάται ήσυχος για το μέλλον.

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ φυσικά, γιατί όσο κι αν το θέλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στους κατοίκους αυτής της χώρας καθόλου δεν αρέσει να τους «περιπολούν», να τους «περιφρουρούν» και να τους ελέγχουν Αμερικανοί.

Κι ας έχουμε υπόψη μας ότι αυτά είναι... όσα ανακοινώνονται. Ποιος ξέρει τι άλλα δίκτυα έχουν στήσει οι ΗΠΑ στη χώρα, αφού το νέο αντιτρομοκρατικό δόγμα κάθε άλλο παρά ευνοεί την πληροφόρηση.

ΜΑΛΛΟΝ χλιαρή η υποτιθέμενη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στα όσα «σέρνουν» στον Κώστα Σημίτη στελέχη και εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον έχουν χρήσει ως τον μόνο υπεύθυνο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις σχετικές δηλώσεις του, διαφώνησε στη... μεθοδολογία μάλλον, παρά στην ουσία. Οπως είπε, δε θέλει «εξιλαστήρια θύματα», γιατί έτσι δε βγαίνουν σωστά συμπεράσματα.

Μια φορά... κακό δε φαίνεται να του κάνει του Γιώργου Παπανδρέου η όλη υπόθεση. Και αυτή συμβάλλει όπως και... τόσοι άλλοι στο να βγει πεντακάθαρος και να μην επωμιστεί τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ