ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ανοιχτά «μέτωπα»

Associated Press

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΝΑΣΙΡΙΓΙΑ - ΦΑΛΟΥΤΖΑ - ΑΜΑΡΑ.--

Σκληρές μάχες μαίνονταν, και χτες, σε πολλές ιρακινές πόλεις τόσο στο σιιτικό νότο όσο και στο πολυσυζητημένο σουνιτικό «τρίγωνο». Η κατοχική διοίκηση προσπάθησε να τηρήσει χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο» και ότι η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει κανονικά στις 30 Ιούνη. Διαψεύστηκαν, επίσης, οι διογκούμενες φήμες που φέρουν το Πεντάγωνο να αποφασίζει αποστολή επιπλέον δυνάμεων στην κατεχόμενη χώρα. Την «αισιοδοξία» αυτή, πάντως, δεν συμμερίζεται η πλειοψηφία του βρετανικού Τύπου που εκτιμά ότι το Ιράκ «οδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο χάος», αλλά ούτε και η Ρωσία που βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία της και ζήτησε διεθνή διάσκεψη και παράδοση του ελέγχου της χώρας στον ΟΗΕ και τους Ιρακινούς.

Πολεμικό κλίμα και χτες στις περισσότερες πόλεις του Ιράκ. Στο νότιο Ιράκ, οι σκληρές συγκρούσεις των οπαδών του σιίτη ηγέτη, Μουκτάντα αλ Σαντρ, με τις κατοχικές δυνάμεις συνεχίστηκαν σε πολλά μέτωπα. Ο ίδιος φέρεται να εγκατέλειψε το τέμενος της Κούφα, όπου είχε αρχίσει καθιστική διαμαρτυρία, και να επέστρεψε στη Νατζάφ, θέλοντας «να αποφευχθεί μια αιματοχυσία μέσα σε ιερό χώρο, καθώς οι κατοχικές δυνάμεις που θέλουν να τον συλλάβουν δεν θα δίσταζαν να εισβάλουν και μέσα στο τέμενος». Με ανακοίνωσή του, χτες, απέρριψε την έκκληση άλλων σιιτών ηγετών να αποκηρύξει τη βία και δήλωνε ότι θα συνεχίστεί ο αγώνας «μέχρι να τερματιστέι η κατοχή».

Στο νότιο «μέτωπο»...

Διαρκές το τίμημα της κατοχής...

Associated Press

Διαρκές το τίμημα της κατοχής...
Οι σκληρότερες μάχες, σε αυτό το μέτωπο, συνεχίζονταν χτες στις πόλεις Νασιρίγια, Αμάρα, Κουτ, ενώ σε Βασόρα και Καρμπάλα, δεν σημειώθηκαν μάχες αν και τα πνεύματα ήταν εξαιρετικά τεταμένα. Στη Νασιρίγια, μέλη του ενόπλου σκέλους της οργάνωσης του Σαντρ, του «Στρατού του Μεχντί», συγκρούονταν επί ώρες με τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Σαντρ, το μεσημέρι χτες, συμφωνήθηκε μια δίωρη κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποχωρήσουν οι ιταλικές δυνάμεις από την πόλη. Με αυτό το αίτημα, φέρεται να απήγαγαν οι μαχητές του Μεχντί και 2 Νοτιοκορεάτες εργαζόμενους σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Οπως δήλωναν οι ίδιες πηγές, το αίτημα κατάπαυσης του πυρός διατυπώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση προς τον Σαντρ, ο οποίος συμφώνησε. Ο Ιταλός υπουργός Αμυνας, Αντόνιο Μαρίνο, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι ιταλικές δυνάμεις, όπως και οι «σύμμαχοι», είναι αποφασισμένοι «να αντιμετωπίσουν αυτή την ομάδα εξτρεμιστών, καθώς είναι εμφανές ότι δεν απέδωσε η πολιτική του κατευνασμού». Οι μάχες στη Νασιρίγια επαναλήφθηκαν από νωρίς το απόγευμα. Νοσοκομειακές πηγές μιλούσαν για 15 νεκρούς Ιρακινούς, 37 τραυματίες και 12 καραμπινιέρους τραυματίες. Αργά το βράδυ, ανακοινώθηκε ότι στη Νασιρίγια σκοτώθηκε και 1 Βούλγαρος στρατιώτης, ενώ στην Καρμπάλα τραυματίστηκαν 3 συμπατριώτες και συνάδελφοί του.

Ιρακινοί αντάρτες γύρω απο κατεστραμμένο όχημα των κατοχικών δυνάμεων

Associated Press

Ιρακινοί αντάρτες γύρω απο κατεστραμμένο όχημα των κατοχικών δυνάμεων
Εξίσου σκληρές μάχες μαίνονταν στην Αμάρα, όπου βρίσκονται βρετανικές κατοχικές δυνάμεις. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 15 Ιρακινούς νεκρούς και 27 τραυματίες, το τελευταίο 48ώρο. Τέλος, στην πόλη Κουτ, μετά από σκληρές μάχες, οι μαχητές του «Μεχντί» κατέλαβαν όλα τα κυβερνητική κτίρια και ανάγκασαν τις ουκρανικές κατοχικές δυνάμεις να φύγουν. Στην προσπάθεια των τελευταίων να επανακαταλάβουν την πόλη, όπου έχει παραμείνει η ιρακινή αστυνομία, σκοτώθηκε 1 Ουκρανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν 5.

Συνολικά, από την Κυριακή μέχρι χτες βράδυ, με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Σαντρ και των κατοχικών δυνάμεων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 106 Ιρακινούς και 19 άνδρες των κατοχικών δυνάμεων, στην πλειοψηφία Αμερικανούς. Εχουν τραυματιστεί 511 Ιρακινοί.

Στα βορειοδυτικά...

Σκληρές μάχες μαίνονταν και χτες στη Φαλούτζα, που έχει αποκλειστεί από κατοχικές δυνάμεις και γίνονται προσπάθειες διείσδυσης. Οι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί από την περιοχή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους, οι εκρήξεις είναι αλλεπάλληλες, και πλέον γίνεται πραγματικός πόλεμος από δρόμο σε δρόμο, με βαρέα όπλα και ελικόπτερα. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι έχουν γίνει πολλές συλλήψεις, αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Νοσοκομειακές πηγές μιλούσαν για τουλάχιστον 5 νεκρούς και 7 τραυματίες. Μικρότερης εμβέλειας μάχες γίνονται και στο Ραμάντι, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη συνοικία Αζιμίγια της Βαγδάτης. Στην συγκεκριμένη επαρχία ανκοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν 5 πεζοναύτες.

Κατοχικά στρατεύματα σε δράση

Associated Press

Κατοχικά στρατεύματα σε δράση
Ο κατοχικός διοικητής Πολ Μπρέμερ ανέβαλε επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Επέμενε ότι το Ιράκ «έχει μπει ανεπιστρεπτί στο δρόμο της δημοκρατίας, αν και η κατάσταση τώρα είναι προβληματική, και είναι υπό έλεγχο». Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «εμπόδιο στη δημοκρατία» όσους επιτίθενται στις κατοχικές δυνάμεις και υποστήριξε ότι «οι ένοπλοι μαχητές δεν έχουν θέση στο Ιράκ». Ο Μπλερ συναντήθηκε χτες με τον ΥΠΕΞ του διορισμένου Ιρακινού Συμβουλίου Χοσιάρ Ζεμπάρι, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι οι «συμμαχικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις αυτών που εχθρεύονται τη δημοκρατία».

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Ενα οκτάχρονο αγόρι και η τετράχρονη αδελφή του τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη βόμβα («κληρονομιά» απ' τις ΝΑΤΟικές επιδρομές του '99) σε λιβάδι του Κοσσυφοπεδίου όπου έπαιζαν. Το αγόρι υπέστη ακρωτηριασμό στο ένα πόδι και νοσηλεύεται όπως και η αδελφή του, δίχως, όπως ανακοινώθηκε, να απειλείται η ζωή τους.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Επαναλήφθηκαν, χθες, οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Νεπάλ, για πέμπτη συνεχή μέρα, παρά τη βίαιη αστυνομική καταστολή. Καθιστικές διαμαρτυρίες και πορείες διοργανώθηκαν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας της χώρας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στο Μεξικό, ενώ περισσότεροι από 40 αγνοούνται ακόμη και 3.500 έμειναν άστεγοι από τις μεγάλες πλημμύρες που σημειώθηκαν σε μία συνήθως άνυδρη περιοχή στην πόλη Πιέδρας Νέγρας, στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.- Η απόφαση του Κοινοβουλίου της Κίνας που δίνει στο Πεκίνο τον τελευταίο λόγο και δικαίωμα βέτο σχετικά με την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα διεξαχθούν εκλογές το 2007, προκάλεσε αντιδράσεις από πολιτικούς του κρατιδίου, που μίλησαν για «υποβάθμιση της αυτονομίας» της πρώην βρετανικής αποικίας.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.- Αναταράξεις δέχτηκε χτες η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού της Σλοβενίας, Αντουν Ροπ, μετά την αποχώρηση του έτερου Λαϊκού Κόμματος από το κυβερνών σχήμα που διαφώνησε με το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που αρνείται την παροχή δικαιωμάτων στους περίπου 30.000 «μη Σλοβένους» πολίτες της χώρας. Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γιάνεζ Πόντομπνικ ανήγγειλε πως σήμερα θα υποβάλουν παραιτήσεις τρία στελέχη της παράταξης που έχουν υπουργικές θέσεις (Γεωργίας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών).

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Εξι Νοτιοαφρικανοί στρατιώτες, μέλη δύναμης του ΟΗΕ στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, πνίγηκαν όταν εξετράπη της πορείας το όχημα στο οποίο επέβαιναν, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βρεθεί από δρόμο της πόλης Γκόμα στα νερά της λίμνης Κίβου. Από το 1999, οπότε ξεκίνησε στη ΛΔ Κονγκό η ανάπτυξη δύναμης κυανοκράνων, έχουν χάσει τη ζωή τους (σε τροχαία, είτε από τροπικές ασθένειες) 33 στρατιώτες. Το ίδιο 24ωρο, κυανόκρανοι σκότωσαν έναν Κογκολέζο στρατιώτη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη βορειοανατολική πόλη Κισαγκάνι.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Μάχη «στήθος με στήθος» δίνουν το Ινδονησιακό Δημοκρατικό Κόμμα Αγώνα της Προέδρου Μεγκαβάτι Σουαρνοπούτρι και το (κυβερνών επί χούντας Σουχάρτο) Γκολκάρ. Αμφότερα, εναλλάσσουν θέσεις στην πρώτη και δεύτερη κατανομή με διαφορά δεκαδικών ποσοστιαίων μονάδων. Η καταμέτρηση, ένα 24ωρο μετά τις γενικές εκλογές, είχε φθάσει μόλις στο 1% των ψηφοδελτίων (2 εκατομμύρια από 147.000.000 ψηφοδέλτια).

ΚΙΕΒΟ.- Ο Ουκρανός Πρόεδρος Λέονιντ Κούτσμα υπέγραψε χτες νομοσχέδιο που επιτρέπει τη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων από το έδαφος της χώρας.

ΜΟΣΧΑ.- Ελαφρά τραυματίστηκε χτες ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας Μουράτ Ζιαζίκοφ, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αυτοκινήτου του. Παράλληλα, χτες στη Μόσχα συναντήθηκαν οι ΥΠΕΞ πέντε χωρών της Κασπίας Θάλασσας, προκειμένου να συζητήσουν το «μοίρασμα» των κοιτασμάτων πετρελαίων που υπάρχουν στη θάλασσα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Με τη σύλληψη του ληστή και την απελευθέρωση όλων των ομήρων έληξε τη Δευτέρα το βράδυ η πολιορκία τράπεζας στην πόλη Αλικάντε της Ισπανίας.

ΤΙΦΛΙΔΑ.- Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Γεωργία τραυματίστηκε χτες από έκρηξη βόμβας στην Τιφλίδα.

ΙΤΑΛΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
Επιμονή στην κατοχή

ΡΩΜΗ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Την αποφασιστικότητα της Ιταλίας να διατηρήσει τις δυνάμεις κατοχής που διαθέτει στο Ιράκ διαμήνυσαν χτες τόσο ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο υπουργός Αμυνας Αντόνιο Μαρτίνο. Ανάλογες ανακοινώσεις έγιναν χτες και από το ΥΠΕΞ της Πολωνίας, όπως και από τις κυβερνήσεις της Δανίας και της Πορτογαλίας.

«Οχι, δεν είναι καν ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνο, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόσυρσης των 3.000 Ιταλών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ, για να καταλήξει λέγοντας ότι «η πολιτική κατευνασμού δεν αποδίδει καρπούς, το αντίθετο προκαλεί περισσότερο επιθετικότητα ενάντια στις αδύνατες χώρες»... Τέλος, ο Ιταλός αξιωματούχος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ιταλικών δυνάμεων.

Στη Λισαβόνα, η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι Πορτογάλοι χωροφύλακες που είναι αναπτυγμένοι στο Ιράκ θα παραμείνουν στη χώρα αυτή, όπως έχει προβλεφτεί, έως τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, στην Κοπεγχάγη, ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μέλερ δήλωσε με τη σειρά του ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η κατοχή, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοικοδόμηση και η σταθερότητα» του Ιράκ... Τέλος, και στη Βαρσοβία, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως η Πολωνία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, ο μελλοντικός ΥΠΕΞ της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχέλ Μορατίνος σε συνέντευξή τους στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ανέφερε ότι η χώρα του δε θα δεχτεί «διακοσμητικές αλλαγές» σε μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ. Ωστόσο, σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» ο Μορατίνος υπογράμμισε την «ανάγκη» συγκρότησης μιας «μεγάλης διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας», αφού «εάν θέλουμε να νικήσουμε τους φανατικούς, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας: Ολόκληρη η Δύση πρέπει να κινητοποιηθεί»...

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Προεκλογικές ζυμώσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οσο το τέλος του πολέμου στο Ιράκ παραμένει άδηλο, οι Αμερικανοί μετρούν νεκρούς και το κυριότερο τίποτα δεν αποκρύβεται στο πλαίσιο του «εσωτερικού πολέμου», που μαίνεται σφοδρός, τότε οι δημοσκοπήσεις θα «φωτογραφίζουν» τις αρνητικές επιπτώσεις για τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Τελευταία δημοσκόπηση και οι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν στην πλειονότητά τους - 53% - την πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους στο Ιράκ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Pew Research Center», η οποία διενεργήθηκε μετά τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών εργολάβων. Οι αναλυτές σπεύδουν και αυτοί από τη μεριά τους να παρατηρήσουν ότι η δημοτικότητα του Αμερικανού είναι σε ελεύθερη πτώση, τονίζοντας ότι μόλις το Γενάρη το 59% ενέκρινε την πολιτική του Μπους στο Ιράκ. Η εικόνα «δυσφορίας» συμπληρώνεται και από τα πρόσθετα στοιχεία της δημοσκόπησης, όπου η πλειοψηφία των Αμερικανών (57%) εκτιμά ότι ο Μπους δεν έχει ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ιράκ, ενώ το 44% πιστεύει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να επαναπατριστούν, εν αντιθέσει με το 32% του Γενάρη.

Πάντως, μία ισχυρή πλειοψηφία 57% εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήταν σωστή η απόφαση να γίνει πόλεμος κατά του Ιράκ.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί ολοένα και πιο «επιθετικοί» στοχεύουν σε χώρους πιο ριζοσπαστικούς στο «πλαίσιο της απομάκρυνσης της ακροδεξιάς» από την εξουσία... Ετσι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «συνεννοηθεί» με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία Ραλφ Νέιντερ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters». Ο Νέιντερ θεωρείται από πολλούς η αιτία που οι Δημοκρατικοί έχασαν τις προεδρικές εκλογές του 2000, δεδομένου ότι στη Φλόριδα κέρδισε 97.488 ψήφους, όταν η εκλογή μεταξύ Μπους και Αλ Γκορ κρίθηκε για 537 ψήφους.

Πάντως, ο Ραλφ Νέιντερ δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τα δύο κόμματα και την κοινή εξάρτησή τους από τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέα κυβέρνηση, παλιά αδιέξοδα

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Ο 58χρονος Μαχίντα Ρατζαπάξε, βετεράνος πολιτικός του κόμματος της προέδρου Κουμαρατούνγκα - της Ενωμένης Λαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία (UPFA) - ορκίστηκε χθες πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, δεσμευόμενος «να καταβάλλει προσπάθειες» για την επανέναρξη της «ειρηνευτικής διαδικασίας». Ομως, οι αναλυτές τού καταμαρτυρούν, ήδη, ότι αναμένεται να λειτουργήσει ως «μαριονέτα» της σοβινίστριας Κουμαρατούνγκα. Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση Τίγρεις, της μειονότητας των Ταμίλ, απειλούσε ήδη προεκλογικά και επιμένει ότι αν δεν «προχωρήσει» η διαπραγμάτευση και δεν παρασχεθεί αυτονομία στα εδάφη που ελέγχει, θα ξαναρχίσει την ένοπλη πάλη.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ασκήσεις Αμερικανών σε «ανταρτοπόλεμο πόλεων»...

ΣΕΟΥΛ.- Στρατιωτικές ασκήσεις με βάρος στις τακτικές ανταρτοπόλεμου εντός αστικών κέντρων διενεργούν τις τελευταίες μέρες σε μία περιοχή μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, μερικές δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού συνταγματάρχη Πίτερ Σαμπέιν, απώτερος στόχος της άσκησης που ολοκληρώνεται αύριο (Πέμπτη) (και στην οποία συμμετέχουν περίπου 160 πεζοναύτες) είναι μία «αμεσότερη» γνωριμία των Αμερικανών με τις αστικές περιοχές της Κορεατικής Χερσονήσου σε περίπτωση «εισβολής κομμουνιστών κομάντος» από τη ΛΔ Κορέας, αλλά και η αντιμετώπιση των δυσκολιών, μα και η εμπέδωση της εμπειρίας που αποκομίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής σε Αφγανιστάν και Ιράκ...

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης φέρεται να δήλωσε (σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες) στην εφημερίδα του αμερικανικού στρατού «Σταρς εντ Στράιπς»: «Βλέπουμε όσα κάνουν οι στρατιώτες μας σε Ιράκ και Αφγανιστάν σε αστικά περιβάλλοντα... Και η Κορέα έχει πολλές πόλεις... Οι σημερινές ασκήσεις είναι ίσως κλειδί εάν εμπλακούμε σε σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ