ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Διπλή επιτυχία

Η Χριστίνα Ιωαννίδη συνέχισε τις επιτυχίες από ελληνικής πλευράς

Sportidea

Η Χριστίνα Ιωαννίδη συνέχισε τις επιτυχίες από ελληνικής πλευράς
Το χορό των μεταλλίων για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών ανδρών - γυναικών που διεξάγεται στο Κίεβο συνέχισε χτες και η Χριστίνα Ιωαννίδη. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να προσθέσει άλλα δυο μετάλλια στην ελληνική συλλογή αφού στην κατηγορία των 75κ κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Η Ιωαννίδη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, σηκώνοντας στην κίνηση του ζετέ 135 κιλά, ενώ στο σύνολο ήταν τρίτη με 240 κιλά.

Αντίθετα με την Ελληνίδα αθλήτρια, οι άντρες που συμμετείχαν για λογαριασμό της χώρας στη χτεσινή ημέρα δεν τα κατάφεραν. Ο Γιώργος Τζελίλης και ο Βαλέριος Λεωνίδης στην κατηγορία των 69κ παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν μπόρεσαν να διακριθούν. Συγκεκριμένα, ο Τζελίλης στην κίνηση του αρασέ ήταν 9ος με 140κ και ο Λεωνίδης 14ος με 130κ. Στο ζετέ ο Τζελίλης ήταν 5ος με 175κ και ο Λεωνίδης 11ος με 170, ενώ στο σύνολο ο πρώτος ήταν 8ος με 315κ και δεύτερος ήταν 12ος με 300κ αντίστοιχα. Στο σύνολο το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Τούρκος Τζελίλ με 337,5κ.

  • Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών του Κιέβου πήρε ο Λεωνίδας Σαμπάνης. Ο 34χρονος αθλητής σήκωσε 137.5 κιλά και επειδή ήταν ελαφρύτερος από τον Βούλγαρο Ακέλοφ, πήρε την πρώτη θέση στο αρασέ. Οσο καλή ήταν όμως η εμφάνιση του Σαμπάνη στο αρασέ, τόσο κακή ήταν στο ζετέ, καθώς δεν κατάφερε να κάνει κάποια έγκυρη προσπάθεια.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Διπλή... καμπάνα

Με τρεις αγωνιστικές τιμωρίας πλήρωσαν τελικά την κοκορομαχία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού οι Κυργιάκος και Τζιοβάνι, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση του αθλητικού Δικαστή. Βέβαια, στους περισσότερους χαμένους θα πρέπει να συγκαταλεχτεί ο Κυργιάκος, αφού θα χάσει εξαιτίας της τιμωρίας του τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου. Αντίθετα ο Τζιοβάνι, που ήδη έχει εκτίσει τη μία στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καστοριά για τον επαναληπτικό ημιτελικό της διοργάνωσης, θα δώσει κανονικά το «παρών» στον τελικό.

Καλύτερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, που έπεσε στα... μαλακά για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην «πράσινη» ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ οπαδών και αστυνομικών και στη διάρκεια της αναμέτρησης για τις ρίψεις φωτοβολίδων.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανοιχτοί λογαριασμοί

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ της Πόρτο και της Λα Κορούνια στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν τα προγνωστικά, μετά τον πρώτο ημιτελικό, θέλουν την Ντεπορτίβο να έχει ελαφρό προβάδισμα για το εισιτήριο που οδηγεί στο «Αουφ Σάλκε Αρένα» του Γκίζελκίρχεν, ο Ζοσέ Μουρίνιο δε συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ο τεχνικός ηγέτης των «δράκων» θεωρεί πως: «Η πρόκριση είναι ακριβώς 50-50. Μπορεί η Ντεπορτίβο να πιστεύει ότι έχει το αβαντάζ, αφού η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα της, αλλά αυτό για μένα δε λέει τίποτα». Στην αντίπερα όχθη, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή της Λα Κορούνια, Χαβιέ Ιρουέτα, που εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του επαναληπτικού, λέγοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

ΠΡΟΠΟ
Κρύβει παγίδες

Αρκετές δυσκολίες κρύβει το δελτίο αυτής της βδομάδας. Τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα και ασφαλώς χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΙΓΑΛΕΩ - ΟΦΗ: Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα είναι ανώτερη και λογικά θα επικρατήσει. Προτείνεται: 1

2. ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Δύσκολο το ματς στα Ανω Λιόσια. Προτείνεται: Χ

3. ΑΡΗΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Ενα ακόμη ματς που κρύβει παγίδες. Προτείνεται: 1,Χ,2

4. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο ντέρμπι των ουραγών η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: Χ,1

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Εύκολα ή δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να επικρατήσουν στη Ριζούπολη. Προτείνεται: 1

6. ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στην Τούμπα όλα είναι πιθανά. Προτείνεται: 1,Χ,2

7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση αυτή. Προτείνεται: Χ

8. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ο ΠΑΣ είναι το λογικό φαβορί, κυρίως λόγω έδρας. Προτείνεται: 1

9. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Η ομάδα της Κρήτης έχει το πάνω... πόδι στη συνάντηση. Προτείνεται: 1

10. ΙΝΤΕΡ - ΛΑΤΣΙΟ: Οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα όμως και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Προτείνεται: 1,Χ

11. ΜΟΝΤΕΝΑ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Παίξτε με κλασική ιταλική συνταγή. Προτείνεται: Χ

12. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΜΙΛΑΝ: Οι ροσονέρι είναι ανώτεροι άρα και το λογικό φαβορί. Προτείνεται: 2

13. ΡΕΤΖΙΝΑ - ΠΑΡΜΑ: και αυτό το ματς γέρνει προς την ισοπαλία. Προτείνεται: Χ

Σ13: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΤΣΕΛΣΙ: Σπουδαίο ντέρμπι όπου όλα είναι ανοιχτά. Προτείνεται: Χ

ΒΟΛΕΪ

Με μικροπροβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ στο Μέτσοβο. Ο Κώστας Χριστοφιδέλης έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα στη διάρκεια της προπόνησης, αλλά η κατάστασή του δε φαίνεται να ανησυχεί τον ομοσπονδιακό τεχνικό Στέλιο Προσαλίκα. Αντίθετα, στις προπονήσεις της Εθνικής μας επέστρεψε ο Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος είχε μείνει εκτός για μια μέρα λόγω πυρετού.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Επιστροφή Βενετίδη

Ο Βενετίδης, που αποθεραπεύτηκε, αποτελεί τη μοναδική προσθήκη στις επιλογές του Ρεχάγκελ, συγκριτικά με την αποστολή για το παιχνίδι με την Ελβετία. Σ' ένα από τα σοβαρότερα φιλικά προετοιμασίας, αυτό με αντίπαλο την Ολλανδία (Τετάρτη), θα έχει μαζί του, στο στάδιο της Αϊτχόβεν, ακόμα τους Νικοπολίδη, Χαλκιά, Βρύζα, Γεωργιάδη, Γιαννακόπουλο, Γκούμα, Ζαγοράκη, Καφέ, Καψή, Δέλλα, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Λάκη, Μπασινά, Νικολαΐδη, Σεϊταρίδη, Νταμπίζα, Τσιάρτα, Φύσσα, Χαριστέα, Παπαδόπουλο. Οι "γαλανόλευκοι" αναχωρούν με τσάρτερ τη Δευτέρα, ενώ οι ξενιτεμένοι θα μεταβούν απ' ευθείας στην Ολλανδία.

Από την πλευρά του ο εκλέκτορας των «οράνιε», Ντικ Αντβοκάατ, κάλεσε τους Φαν Ντερ Σαρ, Βάτερεους, Φρανκ Ντε Μπουρ, Μπούμα, Χέιτινγκα, Ντε Γιονγκ, Μέλχιοτ, Ράιζιγκερ, Σταμ, Ζέντεν, Φαν Μπόμελ, Μπόσφελτ, Κοκού, Ντάβιντς, Ζέεντορφ, Σνάιντερ, Φαν Ντερ Φααρτ, Φαν Χόιντουκ, Μακάι, Φαν Ντερ Μέιντε, Φαν Νίστελροϊ, Οφερμαρς.

  • Οι επιλογές του Στράτου Αποστολάκη για το φιλικό της ολυμπιακής ομάδας με την αντίστοιχη της Γερμανίας, είναι οι: Αμπάρης, Λαγός, Καπετάνος, Μόρας, Φωτάκης, Γαλανόπουλος, Μελισσάς, Γουνδουλάκης, Μήτρου, Μανουσάκης, Σαλπιγγίδης, Καρυπίδης, Βύντρα, Βάλλας, Γιάννου, Ταραλίδης, Κουλουχέρης, Αμανατίδης, Κοντοδήμος.
Ολα στο σφυρί!

Στο σφυρί και η συμμετοχή! Τι άλλο άραγε θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας, αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ο Κρεγκ Στίβενς, ο κολυμβητής που προκρίθηκε αντί του Ιαν Θορπ στα 400 μ., σκέφτεται να παραιτηθεί του δικαιώματός του, ώστε στην Αθήνα να αγωνιστεί και σ' αυτό το αγώνισμα ο μεγάλος Αυστραλός κολυμβητής. Βέβαια αυτό δε θα γίνει για... ιδεολογικούς λόγους. Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο «7», που έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Αγώνων, πρότεινε στον Στίβενς 60 χιλιάδες δολάρια και μια θέση πλήρους απασχόλησης στο κανάλι, με αντάλλαγμα να παραιτηθεί από τους Ολυμπιακούς, ώστε να πάρει τη θέση του ο Θορπ.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα πολλά, που αποδεικνύουν το πραγματικό «πρόσωπο» των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το έχουν διαμορφώσει οι «ταγοί» της ΔΟΕ και οι συνεργάτες τους χορηγοί. Ο θεσμός και τα ιδανικά του έχουν ξεπουληθεί. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια καλοστημένη αλλά και στυγνή επιχείρηση, που προσφέρει κέρδη, δόξα, εξουσία αλλά και άλλοθι. Αυτοί είναι οι αγώνες του «ωραίου (περιτυλίγματος), του μεγάλου (παραμυθιού) και του αληθινού (ξεπουλήματος)»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ