ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»
Πολλαπλασίασε την αποτυχία στους μαθητές Α` και Β` Λυκείου

Ερευνα του ΕΣΥΠ δείχνει διπλασιασμό της αποτυχίας στην Α` Λυκείου και δεκαπλασιασμό στη Β` Λυκείου στις εξετάσεις του 1999, σε σχέση με πέρσι

Διπλασίασε το ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις στην Α` Λυκείου και δεκαπλασσίασε το αντίστοιχο ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις της Β` Λυκείου η «μεταρρύθμιση», όπως προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθήνας. Η έρευνα, παρόλο που γίνεται από ένα όργανο όπως το ΕΣΥΠ, έρχεται να αποδείξει την ταξική διάσταση της «μεταρρύθμισης» και να δικαιώσει και τους αγώνες των μαθητών.

Η έρευνα στηρίχτηκε σε 400 ερωτηματολόγια που στάλθηκαν στο σύνολο των 1.370 Λυκείων της χώρας και αντιπροσωπεύει το 30% του συνολικού πληθυσμού. Αφορά ειδικότερα τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου που πήραν μέρος στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, το ποσοστό αποτυχίας για τους μαθητές της Α' Λυκείου στις εξετάσεις του Ιουνίου 1999 έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το περσινό ποσοστό. Οπως επισημαίνεται, αν στο φετινό ποσοστό συνεκτιμηθούν και οι μαθητές που έμειναν στην Α' Λυκείου από άλλες αιτίες (π.χ. λόγω απουσιών), τότε η διαφορά μεταξύ των δύο μεγεθών γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Το αντίστοιχο ποσοστό αποτυχίας για τη Β' Λυκείου είναι περίπου δεκαπλάσιο από το περσινό και σύμφωνα με τους ερευνητές, ειδικότερα για τους μαθητές της Β' Λυκείου υπήρξε φέτος η δυνατότητα να επανεξεταστούν το Σεπτέμβρη, επομένως το υψηλό ποσοστό αποτυχίας πρέπει να έχει μειωθεί. Η πλειοψηφία των μαθητών Β' Λυκείου προήχθη με χαμηλό μέσο όρο βαθμολογίας (10 έως 15).

Οι ταξικές διακρίσεις στην πράξη

Η απόδοση των μαθητών των Ιδιωτικών Λυκείων, τόσο για την Α' όσο και για τη Β' Λυκείου, είναι εμφανώς καλύτερη από αυτή των μαθητών των Δημοσίων και Εκκλησσιαστικών Σχολείων. Οπως διαπιστώνεται, στη Β' Λυκείου μόλις το 2,2% των μαθητών που εξετάστηκαν πέτυχαν μέσο όρο βαθμολογίας 19 και άνω. Αντίθετα, η πλειοψηφία των μαθητών (41,7%) είχε σχετικά χαμηλό μέσο όρο βαθμολογίας από 10 έως 15. Το 26% περίπου των μαθητών πέτυχε αρκετά καλή μέση βαθμολογία, από 15 έως 19. Οι μαθητές που είχαν μέσο όρο κάτω από τη βάση 10 αντιπροσωπεύουν το 30,2% των μαθητών που διαγωνίστηκαν, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Από αυτούς περίπου το 3% του συνόλου των εξεταζομένων προήχθησαν εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για μαθητές με μέσο όρο 9 έως 10, ενώ το 27.3% του συνόλου των εξεταζομένων παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση το Σεπτέμβρη.

Επίσης παρατηρείται ότι το ποσοστό απορριφθέντων μαθητών της Α' Λυκείου στα ιδιωτικά λύκεια είναι μόλις 0.5%.

Κατά τη σύγκριση των μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, προέκυψε πως οι μαθητές των ιδιωτικών είχαν καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις, αποδεικνύοντας την πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μόλις το 10,9% των εξετασθέντων στα ιδιωτικά σχολεία είχαν μέσο όρο βαθμολογίας μικρότερο από 10 (από τους οποίους το 1,9% προήχθη), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα δημοσια λύκεια ήταν 30,6% (από τους οποίους το 3% περίπου προήχθη). Επίσης το 42,9% των εξετασθέντων μαθητών στα ιδιωτικά πέτυχαν μέσο όρο βαθμολογίας 15 έως 19, έναντι μόνο 25,5% των μαθητών δημοσίων σχολείων. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι αν αυτή η τάση μεγαλύτερης βαθμολογίας στα ιδιωτικά σχολεία παρατηρηθεί και στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου, οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στις σχολές μεγάλης ζήτησης, οι οποίες απαιτούν υψηλές βαθμολογίες.

Η απόδοση των μαθητών φαίνεται ανάλογη του μεγέθους του σχολείου τους και για τις δύο τάξεις. Σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών. Οπως επισημαίνεται, σχολεία με λίγους μαθητές συνήθως βρίσκονται σε χωριά ή κωμοπόλεις της υπαίθρου, «μεσαία» σχολεία σε επαρχιακές πόλεις και μεγάλα σχολικά συγκροτήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το 46% των εξεταζομένων μαθητών σε μικρά σχολεία είχαν μέσο όρο κάτω από τη βάση (με το 45,1% να παραπέμπεται σε επανεξέταση), το αντίστοιχο ποσοστό των μεγάλων σχολείων ήταν 24,8% (με μόλις το 21,9% να παραπέμπεται).

Ενοχλημένο από τη δημοσίευση της έρευνας το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, από τους πρωτεργάτες της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, με ανακοίνωσή του επιχείρησε χτες να απαντήσει στην έρευνα του ΕΣΥΠ με λαθροχειρίες και μαγείρεμα στοιχείων. Σύμφωνα λοιπόν με το ΚΕΕ, το ποσοστό των μαθητών της Α' Λυκείου που απορρίφθηκαν τον Ιούνιο είναι 13,1%, το οποίο είναι μικρότερο από το μισό του ποσοστού των μαθητών που τον Ιούνιο του 1998 απορρίφθηκαν ή παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση το Σεπτέμβρη (27,1%). Βέβαια, το ΚΕΕ δεν συνυπολογίζει το μεγάλο αριθμό μαθητών που δεν έφτασαν καν να δώσουν εξετάσεις και εγκατέλειψαν το λύκειο για τα ΤΕΕ. Για τη Β' τάξη του ενιαίου λυκείου το ΚΕΕ υποστηρίζει ότι το ποσοστό απόρριψης είναι 17% και όχι 27%, συνυπολογίζοντας το ποσοστό εκείνων που πέρασαν στις εξετάσεις το Σεπτέμβρη, λόγω της ευνοϊκής διατήρησης του θεσμού των μετεξεταστέων που έγινε μόνο για φέτος.

23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επικίνδυνο για τους μαθητές, αντιδρούν οι γονείς

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 23ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά το ατύχημα που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στους χώρους του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μαθητή, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», εκτός κινδύνου.

Εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί του 23ου και 104ου Δημοτικών Σχολείων που συστεγάζονται, απαιτούν να κατεδαφιστεί το συγκεκριμένο κτίριο και να ανεγερθεί καινούριο διδακτήριο. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα προσωρινώς προκατασκευασμένα που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τους σεισμούς του 1978. Οι γονείς ζητούν τη μεταστέγαση των δύο σχολείων ώστε να αντικατασταθούν οι πλάκες αμιάντου με τούβλα, και να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις τουαλέτες, τη στέγη, τα εσωτερικά κάγκελα στις σκάλες και κάθε άλλο πρόβλημα που υπάρχει στο κτίριο.

Οι γονείς, στις 14 του Σεπτέμβρη του 1999 με εξώδικη πρόσκληση είχαν καταστήσει υπεύθυνους τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Σηληγάρη, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στα παιδιά τους εντός του χώρου των σχολείων, αφού προηγουμένως οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής Θεσσαλονίκης μετά από σχετικούς ελέγχους είχαν κρίνει ακατάλληλες τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Ο μικρός μαθητής, ο οποίος έκανε τσουλήθρα στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας του κτιρίου, γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο με κατάγματα στο κεφάλι και στο χέρι και ρήξη ύπατος.

Παράσταση των ΤΕΙ στη σύνοδο των προέδρων

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Σπουδαστικών Συλλόγων των ΤΕΙ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 του Δεκέμβρη στο Ζάππειο Μέγαρο, και θα συζητηθούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα. Στις 11 πμ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των προέδρων των ΤΕΙ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την παράσταση διαμαρτυρίας έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής οι σύλλογοι της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών (ονόματα)

ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡ Γ Α/ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠ Α/ΜΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Δ Α/ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Γ Α/ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α/ΜΙΑΣ ΕΒΡΟΥ, ΔΕΔΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΦ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Α Α/ΜΙΑΣ ΑΝΑΤ ΑΤΤΙ, ΔΗΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Α Α/ΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΖΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΑΖΙΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟ Β Α/ΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ, ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α Α/ΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΡΑΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α/ΜΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Α/ΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Β Α/ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Α/ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΠΑΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α Α/ΜΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΛΥΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α/ΜΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΩΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Α/ΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Β Α/ΜΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Α/ΜΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΝΤΟΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α/ΜΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ, , ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Δ Α/ΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Γ Α/ΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α/ΜΙΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΠΕΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑ Α Α/ΜΙΑΣ ΑΝΑΤ ΑΤΤΙ, ΠΟΛΙΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α/ΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ Α/ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΣΕΡΕΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α/ΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΤΣΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΧΑΡΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α/ΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α Α/ΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α/ΜΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ

ΑΣΠΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠ Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΚΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Β ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗ Β ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΖΑΡΟΣ Γ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΑΛΑΜΑΛΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΔΡΕΓΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Β ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΕ 02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΧΙΜΗΔΗ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΑΓΟΡΓΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΑΔΑΜΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ Β ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΤΕΟΚΛΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΡΓΥΡΗ ΑΛΙΚΗ ΜΕΝΕΛΑΟΣ Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞ ΔΗΜΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΓΕΡΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Α ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΚΟΥΒΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α ΧΙΟΥ, ΓΙΟΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Β ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥ Α ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΓΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΔΕΛΙΓΚΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Γ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ Γ ΛΕΣΒΟΥ, ΖΑΦΕΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙ Β ΛΑΡΙΣΑΣ, ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΗΛΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α ΞΑΝΘΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΚΟΣ Α ΦΩΚΙΔΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΥΓΕ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤ Δ ΑΧΑΙΑΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Β ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΑΠΑΚΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Β ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΚΑΡΑΙΣΑΡΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΑΥΛΟΣ Α ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΡΑΦΕΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΤΣΑΡΕΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΙΖΙΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Γ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΚΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΓΚΑ ΜΑΥΡΕΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΟΚΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Β ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟ Α ΑΧΑΙΑΣ, ΚΟΜΠΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Γ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΟΥΓΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΧΙΟΥ, ΚΟΥΜΠΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙ Α ΧΙΟΥ, ΚΟΥΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΣ Β ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΚΟΥΦΑΤΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚ Α ΚΙΛΚΙΣ, ΚΥΡΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Β ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΥΡΤΑΤΑ ΡΟΥΘ ΝΙΚΗΦΟΡΟ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΕΝΟΦΩΝ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΛΑΓΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΣ Γ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΖΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΖΑΡΟΣ Β ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΛΙΤΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΑΝΘΗΣ Β ΑΧΑΙΑΣ, ΜΑΛΙΦΟΥΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΑΝΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΑΝΟΥΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Β ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤ Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΑΡΤΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Γ ΧΑΝΙΩΝ, ΜΑΥΡΙΚΗ ΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΜΟΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΜΠΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Β ΑΧΑΙΑΣ, ΜΠΑΚΑΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΠΑΜΠΑΝΑΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ ΣΙΔΕΡΗΣ Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗ Β ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΝΤΑΒΕΛΗ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ Β ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΝΤΑΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α ΗΜΑΘΙΑΣ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΔΡΑΜΑΣ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠ Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΙΧΑΗΛ Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Β ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Β ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙ Γ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΑΤΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Α ΠΕΛΛΑΣ, ΠΑΤΣΙΑΜΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΣ Α ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΕΡΓΑΝΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ Α ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΑΠΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ, ΡΗΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΓΗΣΙΛΑΟ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΡΟΜΠΟΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ ΑΣΗΜΩ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Β ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ Β ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΖΗΜΟΥΡΤΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Α ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ Α ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Β ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΖΙΩΡΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΤΟΜΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤ Γ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΤΣΙΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΔΑΜ Α ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΛΙΑΣ Β ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΣΙΠΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΑΧΑΙΑΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΥΡΜΑΤΕΝΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΨΑΡΡΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΠΕ 01 ΘΕΟΛΟΓΟΙ

ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΕ 03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

ΚΡΟΥΣΟΥΛΟΥΔΗ ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Β ΛΕΣΒΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Α ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΤΟΥΛΑΔΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Α ΧΙΟΥ, ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΕ 05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΒΑΡΔΑΚΑ ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΣΙΟΣ Δ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Α ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΝΤΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ ΗΛΕΙΑΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Α ΞΑΝΘΗΣ, ΚΟΚΟΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟ Γ ΗΛΕΙΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΕΡΣΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ Δ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΝΤΕΝΙΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΑΛΕΙΑ ΝΙΚΗΤΑΣ Α ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΓΙΑΝΤΖΑ ΘΩΜΑΗ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟ Γ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΑΧΑΙΑΣ, ΠΕΤΡΑΚΑΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΤΖΙΦΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ Γ ΡΟΔΟΠΗΣ

«Ενδιαφέρον» χειραγώγησης της Νέας γενιάς

Ευαισθητοποιήθηκαν ξαφνικά οι κυβερνήσεις των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στέλνουν τους αρμόδιους για θέματα νεολαίας υπουργούς τους να συσκεφθούν για να καθορίσουν «Τα Βήματα της Νεολαίας στη νέα Χιλιετία»!

Μ' αυτό το θέμα πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται αύριο στο Βελιγράδι η Β' Σύνοδος Υπουργών Νεολαίας ΝΑ Ευρώπης, στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Πέτρος Σφηκάκης και η Εκτελεστική Επιτροπή του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς σε ποια κατεύθυνση προσανατολίζεται το «ενδιαφέρον» των κυβερνήσεων για τη νέα γενιά.

Είναι γνωστό ότι η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποί της σε κάθε χώρα, κόπτονται για τη χειραγώγηση της νέας γενιάς και στην Ελλάδα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού τη στιγμή που τα νιάτα βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν μόρφωση και δουλιά για όλους, η κυβέρνηση τους στέλνει την αστυνομία και τους εισαγγελείς. Φυσικά, οι «εκπρόσωποι της Ελλάδας» σ' αυτή τη σύνοδο ούτε στο ελάχιστο δε διαφοροποιούνται από αυτή τη γραμμή. Μπορούμε λοιπόν εύκολα να καταλάβουμε πού στρέφονται τα σχέδια των κυβερνήσεων για τη νεολαία, που θα συζητηθούν στην εν λόγο συνάντηση.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόκειται για 37 καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 135 καθηγητές για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους υποψηφίους του ενιαίου πίνακα του άρθρου 138 του Ν.2525/97. Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, με σχετική απόφαση κατανέμονται 215 πιστώσεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών από τους πίνακες διοριστέων του Ν.1566/85 και τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Πάντως τα κενά θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ, τα κενά μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τα 1.700.

Οσοι προσλαμβάνονται, οφείλουν σύμφωνα με το υπουργείο να παρουσιαστούν στις αρμόδιες διευθύνσεις από 20 έως 24 Δεκέμβρη 1999, αφού πρώτα ενημερωθούν για την περιοχή πρόσληψής τους. Παραθέτουμε παρακάτω τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται:



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ