ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
Σελ. /48
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για τον ανένταχτο ψηφοφόρο

Παρακολουθήσαμε μια πρωτοφανή κινδυνολογία και μια ανεπανάληπτη διεθνή εκστρατεία πίεσης προς τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για να εγκρίνουν το «σχέδιο Ανάν». Επικεφαλής αυτής της εκστρατείας στην Ελλάδα ήταν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου. Μαζί του συντάχθηκαν αρκετά από τα «παραδοσιακά» (με όλη τη σημασία της λέξης...) στελέχη του ΣΥΝ και πολύ λίγα της ΝΔ. Μόνο ένα κόμμα τάχθηκε ανοιχτά και με σαφήνεια υπέρ της απόρριψης του σχεδίου, το ΚΚΕ!

Υπάρχουν, όμως, πολλοί ακόμη λόγοι, για να χαρίσει κάποιος την ψήφο του στο ΚΚΕ. Και αυτοί έχουν να κάνουν κυρίως με τον ίδιο το θεσμό της Ευρωβουλής, αλλά και με τη φάση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ας μην ξεχνάμε το ρόλο της ΕΕ στο πλάι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανεκδιήγητος Χαβιέ Σολάνα εξακολουθεί να απειλεί και τους Ελληνοκύπριους!

Αλλά μην ξεχνάμε ότι στην ΕΕ περιλαμβάνονται πλέον και κράτη που όχι μόνο αποδέχονται, αλλά και τιμούν ανοιχτά το φασισμό! Τα θλιβερά και απολύτως απαράδεκτα φαινόμενα, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στις βαλτικές χώρες και σε ορισμένες ακόμα ανατολικοευρωπαϊκές, γίνονται ανεκτά από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών και από όλα τα στελέχη της ΕΕ! Ενώ γίνονται δεκτές οι χώρες αυτές, αν και παραβιάζουν συστηματικά τα ίδια τα «ανθρώπινα δικαιώματα», για τα οποία κόπτονται, τάχα, οι «ευρωπαϊστές» στην ...Κούβα!

Στην Ελλάδα, ούτε ένας πολιτικός άλλου κόμματος δε θεώρησε υποχρέωσή του, να καταδικάσει την αναβίωση του φασισμού και του αντικομμουνισμού, τη στιγμή που η πτέρυγα των συντηρητικών κομμάτων επιχειρεί να περάσει ψηφίσματα, που θα καθιστούν τον αντικομμουνισμό επίσημο δόγμα της ΕΕ!

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής ή αριστερός, για να κατανοήσει τους κινδύνους που κρύβουν αυτές τις εξελίξεις. Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να καταλάβει κανείς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο, ώστε να ενισχυθεί το σταθερό ανάχωμα, το ΚΚΕ, στα μαύρα σχέδια των εγκεφάλων της ΕΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Αντιστασιακό κάλεσμα - ψήφο στο ΚΚΕ

Να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και το ΣΥΝ(οδοιπόρο τους) και να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ εκφράζοντας την πλήρη στήριξη των θέσεων του Κόμματος, καλούν τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, τους Απογόνους και Φίλους της Εθνικής Αντίστασης τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Μεσογείων - Αρτέμιδας (Λούτσα), Ραφήνας και περιχώρων, Κορωπί, Μαρκόπουλου (Πόρτο Ράφτη) και Λαυρίου. Επαναπατρισθέντες Πολιτικοί Πρόσφυγες, επίσης, στηρίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ).

«Σήμερα που ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση των μονοπωλίων του Μπους και της ΕΕ με εισβολές και κατοχές όπως στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη, στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού, εμείς οι Ανάπηροι της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού αγώνα καλούμαστε στις ευρωεκλογές να απαντήσουμε, όπως οι Κύπριοι: Οχι στις εισβολές και κατοχές. Ναι στο ΚΚΕ. Οχι στους φονιάδες των Λαών, όχι στο νέο σχέδιο ΑΝΑΝ», τονίζεται χαρακτηριστικά σε κάλεσμα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων της ΕΑ και του Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ).

Ανάλογο κάλεσμα προς τους αγωνιστές ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, τους πολιτικούς πρόσφυγες και τις οικογένειες εκείνων που έπεσαν στο βωμό της λευτεριάς και στους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, απευθύνει η ΠΕΑΕΑ Βορειοανατολικής Αττικής. Καλούνται να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ που μόνον αυτό παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης που ήταν ο αιμοδότης της, όπως τονίζεται.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Ηλιούπολης, καλούν σε υποστήριξη με την ψήφο τους του ΚΚΕ, από τους Ηλιοπουλίτες, τονίζοντας πως αυτό επιβάλλει η σκληρή πραγματικότητα.

Κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 13ης Ιούνη, απευθύνει και το Γραφείο Περιοχής Κρήτης της ΠΕΑΕΑ, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα στα άλλα:

«Βάλτε φρένο με την ψήφο σας στον ολισθηρό κατήφορο που μας οδηγεί το Μεγάλο Κεφάλαιο της ΕΕ. Ψηφίστε τους Ευρωβουλευτές που προτείνει το ΚΚΕ και να είστε βέβαιοι ότι εδώ δε θα σας απογοητεύσουν. Γιατί είναι βγαλμένοι μέσα από τους αγώνες της αγροτικής και εργατικής τάξης και ζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα όπως και εσείς».

Τέλος, η ΠΕΑΕΑ Ν. Ιωνίας προβάλλει: «Δώστε δύναμη στο ανυπότακτο Κόμμα το ΚΚΕ ώστε μαζί του να βάλουμε τις βάσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, του μαζικού αυτού Μετώπου που θα σηκώσει το φράγμα στη φιλελεύθερη αντιλαϊκή φιλοπόλεμη λαίλαπα που μας επιφυλάσσουν τα μεγάλα κόμματα σε περίπτωση επιτυχίας τους. Το σύνθημά μας είναι: Περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο».

Γιατί ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Γιατί ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί με πάθος ΚΚΕ. Πολλά τα γιατί. Εγώ επισημαίνω τα παρακάτω γιατί, ανάμεσα σε άλλα, που με οδηγούν στην απόφασή μου αυτή:

Γιατί αποτελεί διαχρονικά το Κόμμα της εργατικής τάξης, του ΛΑΟΥ, των φτωχών, των αδυνάτων, των κατατρεγμένων.

Γιατί ήταν και είναι ο ΚΟΡΜΟΣ και η ΒΑΣΗ της ιστορίας του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη χώρα μας.

Γιατί το 1989 δεν έπαιξε το ΚΚΕ στη λογική της λασπολογίας και δεν έστερξε στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και στην προσωπική επίθεση κατά του Ανδρέα.

Γιατί, το 1990, όταν «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ», «ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ», έτρεχαν ποιος θα πρωτοπρολάβει να δηλώσει ΥΠΟΤΑΓΗ στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που έφερε η ανατροπή της ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ και μόνον, έμεινε αξιοπρεπές, συνεπές, άδολο, να υποστηρίξει την ΙΣΤΟΡΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΥΠΟΘΗΚΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που υβριζόταν παγκόσμια με τον πλέον ΙΤΑΜΟ τρόπο.

Γιατί το ΚΚΕ μόνο, προειδοποιούσε για τις συνέπειες, μίλαγε για το τι κρύβεται πίσω από το «τέλος του ψυχρού πολέμου» και το «τέλος των ιδεολογιών».

Γιατί το ΚΚΕ λοιδορήθηκε σαν ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ όταν προειδοποιούσε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για τη ΛΑΙΛΑΠΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, της ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, ενώ κάποιοι «αριστεροί» σφύριζαν αδιάφοροι.

Γιατί το ΚΚΕ κατηγορήθηκε για μονότονο ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ μιλώντας για τις ορέξεις των ΗΠΑ, μετά ήρθε η ΣΕΡΒΙΑ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, το ΙΡΑΚ, τώρα τι έχει σειρά;

Γιατί το ΚΚΕ όταν διατύπωνε τις επιφυλάξεις του για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» όπως προχώραγε από τον ΣΥΝ, δικαιώθηκε με τα σημερινά γεγονότα, τις προθέσεις του ΣΥΝ, το πώς εννοεί την ΕΝΟΤΗΤΑ ο ΣΥΝ, πώς την εφαρμόζει, πώς την προχωρεί. Τότε το ΚΚΕ κατηγορήθηκε σαν υπονομευτής της ενότητας, σήμερα δικαιώνεται σε όσα τόνιζε σχετικά...

Γιατί ακόμα και τότε που ο κ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ κατήγγειλε το ΚΚΕ... για υπονομευτή της ενότητας, με σεβασμό και προσοχή το ΚΚΕ έκανε καλόπιστη κριτική στην ηγεσία και τις προθέσεις του ΔΗΚΚΙ. Σήμερα ο κ. Τσοβόλας κυνηγά όσα στελέχη του θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα του ΔΗΚΚΙ! Ποιος δικαιώνεται;...

Γιατί όταν ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ πιεζόταν αφόρητα από «λυτούς» και «δεμένους» για να υποκύψει στο «ΝΑΙ» του σχεδίου ΑΝΑΝ, το ΚΚΕ και πάλι στάθηκε ΟΡΘΙΟ υψώνοντας τη δική του φωνή ΚΟΝΤΑ στον ΛΑΟ της ΚΥΠΡΟΥ, λέγοντας το δικό του «ΟΧΙ».

Κουραστήκαμε φίλες και φίλοι όλα αυτά τα χρόνια να υποθηκεύουμε τις τύχες μας σαν πρόβατα σε «λύκους» που μεταχειρίζονται τις ψυχές, τις καρδιές μας, τα όνειρά μας για να έχουν το δικό τους μερίδιο στην ΕΞΟΥΣΙΑ και στη ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.

Ο ιμπεριαλισμός αγρίεψε και τα δικαιώματά μας μπαίνουν σε πλειστηριασμό εκποίησης, ισοπέδωσης. Η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται. Στην ΕΕ βασιλεύει ο πολιτικός μεσαίωνας της νέας τάξης και των πατρώνων της.

Είναι ώρα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ! Στηρίζουμε, ψηφίζουμε μαζικά Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)! Συμμετέχουμε στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που συγκροτείται, τώρα!


Γιάννης ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ
Οικονομολόγος, τραπεζικός

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Πόλεμος και Ολυμπιάδα

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΚΟΡΔΟΣ, αντιστασιακός - συνταξιούχος ναυτεργάτης. Εχω ξαναγράψει ότι η Ολυμπιάδα στην Αρχαία Ελλάδα υπήρξε ένας θεσμός σωτήριος για τους λαούς του κόσμου γιατί πρυτάνευε η ειρήνη και η αγάπη μεταξύ τους. Σήμερα μπορούμε να πούμε και να καυχόμαστε ότι εδώ στην Αθήνα την προβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις και όλο το εύρος της; Θα μου επιτρέψετε να πω όχι. Δε δίνουμε το εύρος που πρέπει, όταν οι στρατιώτες μας χρησιμοποιούνται σε κατοχική υπηρεσία σε χώρες που έχουν κατακτηθεί από τους Αμερικανούς. Προ ημερών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Καραμανλής κάλεσε τον Τζορτζ Μπους να έρθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ στην Αθήνα και αυτός, είπε, θα στείλει τον πατέρα του. Δύσκολο πράγμα να συνεννοηθεί ο πόλεμος με την ειρήνη.

Σκοπιμότητες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ. Μεγάλες και άδικες οικονομικές ανισότητες παραδέχεται ο Χριστόδουλος. Και πως δεν πρέπει να υπάρχουν πάμπλουτοι και πάμπτωχοι εκφώνησε στο κήρυγμά του στην Αγία Παρασκευή και είναι αμαρτία να πεινάνε πολλοί φτωχοί, είπε. Ομως γιατί δέχεται και δέχονται χιλιάδες παπάδες και μητροπολίτες να πληρώνονται από το κράτος με λεφτά του λαού; Ενώ η εκκλησία εισπράττει 150 δισ. το χρόνο από εκκλησίες, ενοίκια κλπ. Μήπως φταίνε κι αυτοί για την ανισότητα που υπάρχει και προσποιούνται ότι λυπούνται; Εμείς λέμε ναι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ