ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Βάλτε με την ψήφο σας φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο

Πραγματοποιήθηκε χτες προεκλογική συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα

Να βγάλουν συμπεράσματα από τη δική τους πείρα και με βάση αυτά να διαμορφώσουν τα κριτήρια της ψήφου τους την Κυριακή των εκλογών κάλεσε τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πόλη. Το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κοζάνης και συζήτησε με τους εργαζόμενους τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά και την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το νοσοκομείο, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νομού. Λίγο αργότερα, το στέλεχος του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ Κοζάνης και σε γουνεργάτες σε εργοστάσιο της Σιάτιστας.

«Εχετε από πρώτο χέρι την εμπειρία για το τι σημαίνει η χώρα να διαμορφώνει την πολιτική της στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ» σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας το βράδυ στην Πτολεμαΐδα. «Η ΔΕΗ, της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι των παραγωγικών μονάδων βρίσκεται στην περιοχή σας, οδηγείται σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση, ακολουθώντας τον ευρωενωσιακό μονόδρομο που επιτάσσει να περνάει κάθε κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου στους ιδιώτες. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε ήδη. Πάγωμα των προσλήψεων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τους εργολάβους να κάνουν χρυσές δουλιές, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και μέτρων ασφάλειας, αδιαφορία για την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Και το κυριότερο, ένας τομέας τεράστιας στρατηγικής σημασίας, όπως αυτός της ενέργειας, υποτάσσεται στα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο εξυπηρέτησης των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων».

«Είναι πλέον και δική σας ευθύνη να βάλετε φρένο σ' αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο. Με τους καθημερινούς σας αγώνες, την έμπρακτη ανυπακοή σας καθημερινά στο δρόμο, αλλά και στην κάλπη, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που μπορεί να αντιπολιτευτεί την ΕΕ ακριβώς γιατί στέκεται καθολικά και με συνέπεια εναντίον της», κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Επίσκεψη στη μεταλλουργική επιχείρηση «ΒΙΕΞ»

«Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετικά, αν ο λαός πει ΟΧΙ στην ευρω-λαγνεία, στον ευρωραγιαδισμό και τον ευρωμονόδρομο. Αν ο λαός ενισχύσει το ΚΚΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος χτες το πρωί πραγματοποίησε περιοδεία στη μεταλλουργική επιχείρηση «ΒΙΕΞ».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο υποτονικό κλίμα που καλλιέργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, γιατί - όπως είπε - δε θέλουν το διάλογο και τη συζήτηση γύρω από τις ευρωεκλογές. Εταζαν, είπε χαρακτηριστικά, στο λαό ότι θα «τρώει με χρυσά κουτάλια» και αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν μια ανελέητη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού, από την ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου. Αλλωστε, όπως τόνισε, και στο προχτεσινό «ντιμπέιτ» ελάχιστες ήταν οι ερωτήσεις γύρω από τις ευρωεκλογές, δεν έγινε συζήτηση για ουσιαστικά ζητήματα όπως το Ευρωσύνταγμα, ο ευρωστρατός κλπ.

Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαιτούμενα συμπεράσματα για το ποιους εξυπηρετεί η ΕΕ, από την ίδια τους ζωή. «Δεν πρέπει, σημείωσε, οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι. Οσο πιο πολύ υποχωρούμε, τόσο πιο πολύ θα οξύνεται η επίθεση». Γι' αυτό - συνέχισε - η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μοναδικής δύναμης στην Ελλάδα που αντιπαλεύει την ΕΕ, είναι επιβεβλημένη.

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο ερμαφρόδιτος τράγος είναι η ΕΕ

Καταλάβατε, τι γίνεται με την αφέλεια ορισμένων ανθρώπων, την οποία εκμεταλλεύονται οι ταχυδακτυλουργοί της παραπλάνησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τηλεοπτικά κανάλια του ξεπεσμού, ένας τράγος μένει πιστός στα συζυγικά του καθήκοντα ως αρσενικό, αλλά κατεβάζει γάλα, τακτικά που μπορεί να ...θεραπεύει «πάσαν νόσον κ.λπ.».

Και αυτόν τον ερμαφροδιτισμό, ο οποίος συναντάται από την αρχαιότητα ως τα σήμερα, συχνότερα στα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους - όπως αναφέρεται και στην ελληνική μυθολογία - άρχισε να «ερμηνεύεται» ως καλοσημαδιά, ή, ως κακοσημαδιά. Δε χρειάζεται να κάνουμε εκλογές, ο τράγος μάς τα προμαντεύει όλα.

Ενα φαινόμενο, που οφείλεται στο συσχετισμό οιστρογόνων που συνοδεύουν το θηλυκό και τεστοστερόνης, που συνοδεύει το αρσενικό, περιλαμβάνεται στις πρώτες ειδήσεις ορισμένων ΜΜ παραπληροφόρησης, ενώ αγνοούνται σημαντικότατα θέματα της δημόσιας ζωής.

Παραμονές των εκλογών και ερμαφρόδιτη σαν τον τράγο της επικαιρότητας είναι και η πολιτική τους. Ερμαφρόδιτα και τα μηνύματα, όπως ένα σποτάκι του ΠΑΣΟΚ «Διεκδικούμε το δικό μας όνειρο (!) για την Ευρώπη». Κοιμούνται και ονειρεύονται όπως εκείνη η παρθένα της Ορλεάνης η Ζαν ντ' Αρκ που άκουγε καμπανάκια να χτυπούν, έβλεπε οράματα για το θεόσταλτο ρόλο της με παντιέρες και φουσάτα.

Ονειρό τους, λοιπόν, η ευρω-σύναξη, όνειρα κυριολεκτικά θερινού σκότους, όπως θα έγραφε σήμερα ο Σαίξπηρ.

Οραμα και όνειρό τους αυτό το αίσχος των περιφραγμένων και αστυνομοκρατουμένων από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα. Μια Ευρώπη που δεν μπορεί ούτε τον εαυτό της να υπερασπιστεί ως «τιμάριον» του κοσμοκράτορα.

Μια καπιταλιστική Ευρώπη στην υπηρεσία του ιμπεράτορα - πλανητάρχη που σε ένα νεύμα του μετέχει στους τρομοκρατικούς πολέμους και το φόνο αθώων.

Μια Ευρώπη που, από τη μυθολογική της εικόνα, μετατρέπεται στον ερμαφρόδιτο τράγο των ημερών...


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ

ΒΕΡΟΙΑ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΚΕ
Επίθεση φασιστικών στοιχείων

Προκλητική επίθεση καθοδηγούμενων φασιστικών στοιχείων που ξέσχισαν τις αφίσες του Κόμματος και τσαλαπάτησαν το έντυπο προεκλογικό υλικό δέχτηκε την περασμένη Τρίτη το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Βέροια στο χώρο της πλατείας Εληάς.

Σε ίδιου τύπου φασιστική επίθεση εναντίον του ΚΚΕ είχαν προβεί και στην προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών.

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει «την προκλητική αυτή φασιστική επίθεση κατά του ΚΚΕ, που αποσκοπεί καθαρά στην παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης, της διακίνησης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ και εκφράζει τον χυδαίο και άκρατο αντικομμουνισμό. Φαινόμενα που εκτρέφει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της.

»Αποδεικνύεται έτσι ότι η ρεαλιστικότητα της πρότασης του ΚΚΕ, η συνεπής, αγωνιστική του στάση, η επιρροή του στα λαϊκά στρώματα ενοχλεί. Γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράζει τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να δυναμώσει τον ταξικό πόλο ενάντια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΙΔΝΕΪ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Μήνυμα της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ του Σίδνεϊ Αυστραλίας απευθύνει στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από μέρους όλων των φίλων και οπαδών του Κόμματος που διαμένουν στην πόλη μας, αγωνιστικό μήνυμα συμπαράστασης ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 13 Ιούνη.

Στέλνει στην Κεντρική Επιτροπή το ποσό των 500 δολαρίων για ενίσχυση της εκλογικής μάχης του Κόμματος και καλεί όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, αλλά κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο σ' αυτές τις εκλογές να δώσει με εμπιστοσύνη την ψήφο του στο ΚΚΕ ενάντια στις πολιτικές του ευρωμονόδρομου και της ευρωυποταγής.

Μόνο με την ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μπορεί ν' ακουστεί δυνατή η φωνή των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού μας και των λαών της Ευρώπης, ενάντια στην αδηφάγα προσπάθεια των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να καθυποτάξουν και ξεζουμίσουν τους λαούς.

Η πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι η μόνη γνήσια πατριωτική πολιτική που υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και προωθεί τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων της αντίστασης στην παντοκρατορία των μονοπωλίων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο του αγώνα για μια Ευρώπη των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών.

Ψήφος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και ψήφος ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τους λαούς της Ευρώπης χωρίς πολέμους, καταπίεση και εκμετάλλευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ