Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Βάλτε με την ψήφο σας φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο

Πραγματοποιήθηκε χτες προεκλογική συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα

Να βγάλουν συμπεράσματα από τη δική τους πείρα και με βάση αυτά να διαμορφώσουν τα κριτήρια της ψήφου τους την Κυριακή των εκλογών κάλεσε τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πόλη. Το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κοζάνης και συζήτησε με τους εργαζόμενους τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά και την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το νοσοκομείο, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νομού. Λίγο αργότερα, το στέλεχος του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ Κοζάνης και σε γουνεργάτες σε εργοστάσιο της Σιάτιστας.

«Εχετε από πρώτο χέρι την εμπειρία για το τι σημαίνει η χώρα να διαμορφώνει την πολιτική της στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ» σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας το βράδυ στην Πτολεμαΐδα. «Η ΔΕΗ, της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι των παραγωγικών μονάδων βρίσκεται στην περιοχή σας, οδηγείται σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση, ακολουθώντας τον ευρωενωσιακό μονόδρομο που επιτάσσει να περνάει κάθε κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου στους ιδιώτες. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε ήδη. Πάγωμα των προσλήψεων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τους εργολάβους να κάνουν χρυσές δουλιές, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και μέτρων ασφάλειας, αδιαφορία για την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Και το κυριότερο, ένας τομέας τεράστιας στρατηγικής σημασίας, όπως αυτός της ενέργειας, υποτάσσεται στα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο εξυπηρέτησης των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων».

«Είναι πλέον και δική σας ευθύνη να βάλετε φρένο σ' αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο. Με τους καθημερινούς σας αγώνες, την έμπρακτη ανυπακοή σας καθημερινά στο δρόμο, αλλά και στην κάλπη, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που μπορεί να αντιπολιτευτεί την ΕΕ ακριβώς γιατί στέκεται καθολικά και με συνέπεια εναντίον της», κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ