Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΣΕΚ
Ψήφο στις δυνάμεις που στήριξαν το ΠΑΜΕ

...καλεί τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη την Κυριακή η συνδικαλιστική παράταξη

Να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές τους πολιτικούς φορείς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τους αγώνες του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους η συνδικαλιστική παράταξη, «Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» (ΔΗΣΕΚ).

Η ΔΗΣΕΚ, η οποία έχει συγκροτηθεί από στελέχη, που από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν στην ίδρυση του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται γύρω από το χώρο του ΔΗΚΚΙ, καταγγέλλει επίσης ως «αντιδημοκρατική ενέργεια» την εμπλοκή της Δικαιοσύνης με τον αποκλεισμό κομμάτων από τα ψηφοδέλτια της Ευρωβουλής, γεγονός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι ανάμεσα σε μια ένωση των πλουτοκρατών, όπως είναι σήμερα η ΕΕ, και σε μια Ενωση των εργαζομένων και των λαών, με ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη και με σοσιαλιστική προοπτική, οι εργαζόμενοι στις ευρωεκλογές πρέπει να ταχθούν με αυτό που επιδιώκει το εργατικό κίνημα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Γραμματείας της ΔΗΣΕΚ έχει ως εξής:

«Στις 13 Ιούνη έχουμε Ευρωεκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας - ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ψήφος του κάθε εργαζόμενου, του κάθε Ελληνα και Ευρωπαίου Πολίτη θα σηματοδοτήσει την παραπέρα πορεία της ΕΕ.

Είτε για μια ένωση των πλουτοκρατών και καπιταλιστών όπως είναι σήμερα, είτε για μια ένωση των εργαζομένων και των λαών με ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη και με Σοσιαλιστική Προοπτική, που επιδιώκει το εργατικό κίνημα.

Η ανατροπή των συσχετισμών δύναμης σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί αναγκαίο όρο για την επίτευξη των στόχων του Εργατικού και Λαϊκού κινήματος.

Εχουμε όλοι μας χρέος και καθήκον να δώσουμε θετική ψήφο για την τάξη μας, για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η ΔΗΣΕΚ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους εργαζόμενους, να στηρίξουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Να ψηφίσουν τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στο σχέδιο ΑΝΑΝ και στήριξαν το ΟΧΙ του κυπριακού λαού.

Να ψηφίσουν τους πολιτικούς φορείς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τους αγώνες του ΠΑΜΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίζεται η ΔΗΣΕΚ και τα στελέχη της.

Αυτή θα είναι θετική ψήφος για τους εργαζόμενους και το Λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ