Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συναινετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συναινετικά αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ το θέμα της εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη, συγκλίνοντας στην επιδίωξη ότι δεν πρέπει να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και χαρακτήρισε «αρκετά πρόωρο το θέμα», ωστόσο αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση το προσεγγίζει συναινετικά: «Η κυβέρνησή μας έχει μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να υπάρξει διάλογος και συναίνεση, σε μεγάλα ζητήματα της χώρας. Και αυτό το θέμα είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της χώρας». Ταυτόχρονα, άφησε να διαφανεί ότι απεύχεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση εξελέγη για μία τετραετία», σημείωσε με νόημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «η θέση μας είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση», προσθέτοντας ότι «δε θέλουμε να βάλουμε τη χώρα σε καινούριες εκλογικές περιπέτειες και θα προσπαθήσουμε ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όπως έγινε και στην περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου». Επισήμανε μάλιστα ότι μετά τη θέση που εξέφρασε προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα «δεν μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία που να μη συμπεριλαμβάνει και τα δύο μεγάλα κόμματα». Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφιότητας από το χώρο της ΝΔ, αλλά ούτε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ν. Κωνσταντόπουλου, λέγοντας ότι «δε συζητάμε για πρόσωπα ακόμη».

Ανοιχτό κρατά το θέμα
ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Κατά έναν περίεργο τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος κάθε φορά που επιχειρεί να διαψεύσει τα σενάρια που τον συσχετίζουν με την Προεδρία της Δημοκρατίας, καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο και ρίχνει λάδι στη φωτιά της σεναριολογίας, ζητώντας συγχρόνως αυτή να σταματήσει. Το ίδιο έπραξε και χτες όταν ερωτώμενος σχετικά, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι ο «Συνασπισμός υποστήριζε και υποστηρίζει την ανάγκη και το αίτημα εκλογής Προέδρου από την Αριστερά», παρότι, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, είναι ακόμα μάχιμος πολιτικός.

«Δεν καταλαβαίνω - συμπλήρωσε - γιατί δε ρωτάτε τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτά είναι που αποφασίζουν εάν θα στηρίξουν συναινετικές διαδικασίες στην εκλογή Προέδρου ή εάν θα χρησιμοποιήσουν την εκλογή Προέδρου για να προωθήσουν αρεστά στα επιτελεία τους σενάρια εκλογών».

Αλλωστε, τροφοδοτώντας και τη φημολογία που φούντωσε μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και την Φώφη Γεννηματά, συμπεριέλαβε στην απάντησή του και το ενδιαφέρον του ΣΥΝ για την «ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, από τα αριστερά της Αριστεράς μέχρι και τον Αριστερό κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαψεύδει σενάρια περί υποψηφιότητας Κουβέλη (2014-12-12 00:00:00.0)
Θέλει αυτός να φέρει το «μετάλλιο» στην αστική τάξη (2014-05-27 00:00:00.0)
Με διαφωνίες η απόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2005-01-25 00:00:00.0)
Υποψήφιοι πρόεδροι εν δράσει... (2004-11-09 00:00:00.0)
Εκλογολογίας συνέχεια... (2004-11-04 00:00:00.0)
«Μνηστήρας» της Προεδρίας με «προίκα» τη συναίνεση (2004-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ