Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δημαγωγία και πόλωση

Αφήνοντας στην άκρη τα περί «αποφυγής της πόλωσης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέβασε τους τόνους της δικομματικής κόντρας, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «λέει ψέματα»

Στα δοκιμασμένα όπλα της δημαγωγίας και της πόλωσης καταφεύγει τα τελευταία 24ωρα πριν από τις ευρωκάλπες η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει τον εκλογικό στόχο για «καθαρή νίκη».

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου προέκριναν την τακτική αυτή, μετά την εκτίμηση ότι η προχτεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ήταν «κάτω από τα αναμενόμενα», γεγονός που μπορεί να έχει «αντανάκλαση» στο εκλογικό ποσοστό.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση, βάζοντας στην άκρη τα περί «αποφυγής της πόλωσης της κοινής γνώμης», προχώρησε χτες σε φραστική επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για τα ψέματα που είπε στο «ντιμπέιτ». Ταυτόχρονα, ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε νέο ψηφοθηρικό «άνοιγμα» στους αγρότες, μοιράζοντας με τη σειρά του απίστευτες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα, όπως ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε στις Βρυξέλλες και «διασφάλισε το μέλλον των παραγωγών και των προϊόντων»!

Ο Θ. Ρουσόπουλος καταλόγισε στον Γ. Παπανδρέου ότι είπε τρία ψέματα στο ντιμπέιτ, τα οποία όμως τα «μοιράζεται» και η κυβέρνηση. Το πρώτο ψέμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η ΝΔ τάχθηκε υπέρ των μεταλλαγμένων προϊόντων, ενώ η αλήθεια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ότι ο υπουργός Γεωργίας είχε καταψηφίσει την εισαγωγή μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην ΕΕ. Στη συνέχεια όμως ο Θ. Ρουσόπουλος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταψήφισε αλλά θα πειθαρχήσει και θα συμμορφωθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας γιατί «είμαστε μέλη της ΕΕ και στο πλαίσιό της έχουμε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις».

Το δεύτερο ψέμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πως «η οικονομία βρίσκεται υπό κηδεμονία». Η αλήθεια, κατά τον εκπρόσωπο, είναι ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε υπό κηδεμονία την περίοδο 2002 -2003 όταν ήρθαν οι ελεγκτές της «Γιούροστατ» και μετέτρεψαν τους δήθεν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς σε ελλειμματικούς. Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό κηδεμονία από την εποχή του Μάαστριχτ και του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά και νωρίτερα.

Το τρίτο ψέμα, αφορά στις απολύσεις 5.000 υπαλλήλων από το υπουργείο Πολιτισμού. Το σύνολο των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με χτεσινή έρευνα του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι περίπου 6.500 άτομα. «Τι μας λέει ο κ. Παπανδρέου; Οτι από τους 6.500 υπαλλήλους, απολύθηκαν οι 5.000;», αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς ο Θ. Ρουσόπουλος. Η αλήθεια είναι ότι τρεις στους τέσσερις υπαλλήλους του ΥΠΠΟ είναι συμβασιούχοι, στις πλάτες των οποίων παίζει άθλια παιχνίδια ο δικομματισμός, παρατείνοντας και με το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης την ομηρία τους στο απώτερο μέλλον.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «θεωρεί απολύτως λογικό» να μη θυμάται ο πρωθυπουργός το ύψος του επιδόματος της ανεργίας, επιχειρώντας να εξωραΐσει το «φάουλ» του Κ. Καραμανλή. Στην προσπάθειά του μάλιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χειροτέρεψε τα πράγματα λέγοντας ότι «είναι, κατά ορισμένους πανάκεια το να υπάρχουν επιδόματα ανεργίας μόνιμα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της περικοπής τους μετά από ένα (άγνωστο) χρονικό διάστημα... Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «ανέπτυξε επαρκώς» την πολιτική που γεννά θέσεις εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι «οι χορτάτοι» δεν πιστεύουν (ούτε ασχολούνται) με τους «πεινασμένους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ