Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΤΡΗΣ
Συμπαρίσταμαι και ψηφίζω ΚΚΕ

Δήλωση του πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή και στελέχους του ΔΗΚΚΙ

«Ο Αρειος Πάγος, παραλαμβάνει τα έγγραφα χωρίς έλεγχο, κι όταν εκδίδει απόφαση, δεν έχεις δικαίωμα ένστασης ή αίτησης θεραπείας.

Ενώ η κατάθεση, των εγγράφων, του ονόματος και του σήματος του ΔΗΚΚΙ, από τους ίδιους ανθρώπους, για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές έγινε δεκτή, η κατάθεση των εγγράφων του ψηφοδελτίου δεν έγινε δεκτή. Οι δικαστές του Αρείου Πάγου κκ. Αθ. Κρητικός, Σπ. Γκιάφης, Ελ. Τσακόπουλος, Γ. Σαραντινός και Χρυσ. Παπούλιας απέρριψαν και την αίτηση θεραπείας. Είναι νομοθετικά απαράδεκτη η δυνατότητα που δίνεται στους δικαστές του Αρείου Πάγου να απορρίπτουν μονομιάς ένα κόμμα, πολύ δε περισσότερο, όταν οι πολίτες το έχουν εμπιστευτεί να τους εκπροσωπεί. Το ΔΗΚΚΙ είναι τέταρτο κόμμα στην Ευρωβουλή, με δύο ευρωβουλευτές. Κάτι αντίστοιχο δε θα μπορούσε να είχε συμβεί και στο ΚΚΕ; Αυτό λοιπόν, το θεωρούμε στραγγαλισμό της λαϊκής ετυμηγορίας, και τις εκλογές, εκλογές νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος. Το ΔΗΚΚΙ καλεί να απορρίψουμε το κράτος του δικομματισμού που προσπαθεί να διαιωνίσει την κυριαρχία του. Συμπαρίσταμαι στον αγώνα του ΚΚΕ, το οποίο και θα ψηφίσω για τα κοινά σημεία που έχει με το ΔΗΚΚΙ, επειδή:

1) Αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη.

2) Μάχεται για τα ζητήματα της οικολογίας.

3) Αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν, και στην υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας, στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

4) Απέρριψε το ευρωσύνταγμα.

Υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος. Το ότι σε τοπικό επίπεδο με τους ανθρώπους του ΚΚΕ, με κοινό ψηφοδέλτιο (το οποίο είχε βοηθήσει και προσωπικά ο Θ. Παφίλης) δίνουμε από κοινού επιτυχημένους αγώνες, για να είμαστε οι Ελληνες πολίτες και όχι υπήκοοι ξένων και μεγάλων συμφερόντων.

ΠΑΜΕ: Αντίσταση (ήταν και σύνθημα του ΔΗΚΚΙ). Ανυπακοή, Απειθαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ