Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ελληνες φαντάροι στο Ιράκ!!!

Προχτές, αμέσως μετά το ντιμπέιτ, στην εκπομπή της τηλεόρασης του «Αλφα», με καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τον γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μ. Μαΐλης, έκανε την εξής καταγγελία: Μετά τις ευρωεκλογές και με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε πλήρη συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, έχουν δεσμευτεί και θα αποστείλουν Ελληνες φαντάρους στο Ιράκ.

***

Στο στούντιο επήλθε σχετική αναστάτωση, ο Ν. Χατζηνικολάου απευθύνθηκε στους γραμματείς των δυο κομμάτων να απαντήσουν στην καταγγελία του ΚΚΕ και σχεδόν με ένα στόμα και μια φωνή, οι Μεϊμαράκης - Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκαν ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, ότι τα κόμματά τους δεν έχουν αναλάβει σχετική δέσμευση έναντι των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

***

Αυτά προχτές το βράδυ. Γιατί χτες το μεσημέρι (ούτε 24 ώρες δεν είχαν περάσει) ο υπουργός Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, άφησε για πρώτη φορά και επίσημα ανοιχτό - ορθάνοιχτο! - το ενδεχόμενο της αποστολής ελληνικών δυνάμεων στο Ιράκ! Με πρόσχημα ότι ο ΟΗΕ εγκρίνει τα σχέδια των Αμερικάνων για τη «μεταβίβαση» της εξουσίας του Ιράκ από τις δυνάμεις κατοχής στους ...«Τσολάκογλου» των δυνάμεων κατοχής, ο υπουργός απάντησε ότι εφόσον το ΝΑΤΟ πάρει εντολή για ...«ειρηνευτική» απόβαση στο Ιράκ, τότε «το τι θα γίνει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ.: αν θα συμμετάσχει και η Ελλάδα, δηλαδή) είναι κάτι που θα συζητηθεί και που θα γίνει γνωστό»!!!

*

Με άλλα λόγια, η ΝΔ, όπως έκανε στο θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στους Αγώνες, είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις μυστικές συμφωνίες του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ και για το Ιράκ!

*

Που σημαίνει ότι, τελικά, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, όπως επίμονα καταγγέλλει το ΚΚΕ, πριν ακόμα από τις εθνικές εκλογές του περασμένου Μάρτη.

***

Και εδώ πια δε μιλάμε για «ανώδυνα» ψεματάκια.

*

Εδώ πια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ακόμα και στο «παραπέντε».

*

Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ακόμα και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, στο επίπεδο των γραμματέων τους.

*

Εδώ πια, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, τρεις μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, οι υπηρέτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δημαγωγούν και ψεύδονται ασύστολα, ακόμα και για ζητήματα ζωής και θανάτου!

***

Αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας να τους σταματήσουμε! Την Κυριακή με την ψήφο μας. Και από Δευτέρα στους δρόμους. Με διαδηλώσεις, με κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια.

*

Η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλιά στο σφαγείο του Ιράκ. Οι Ελληνες στρατιώτες δε φορούν το εθνόσημο για να υπηρετούν τους βασανιστές και τους ανθρωποφύλακες της Βαγδάτης! Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την παρουσία ούτε «μισού» Ελληνα στρατιώτη στο Ιράκ.

*

Τέτοια ατιμία δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ