Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να συναντηθούμε σε κοινό μέτωπο πάλης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους «να συναντηθούμε σε κοινό μέτωπο πάλης» και στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία «να προχωρήσουμε σε κοινή δράση στην Ελλάδα και την Ευρώπη πάνω σε μεγάλα προβλήματα, πανευρωπαϊκά και πανελλαδικά θέματα», απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ιδιαίτερα κάλεσε «όλοι και όλες που υποφέρουν, οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που ψηφίζουν πρώτη φορά φέτος, με το χέρι στην καρδιά να ρίξουν το ψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ, κόντρα στην ευρωυποταγή και την υποκρισία». «Η αποχή, τόνισε, στηρίζει το σημερινό συσχετισμό δύναμης».

«Στις 14 Ιούνη, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, έχουμε πολλή δουλιά. Εχουμε προβλήματα, έχουμε αγώνες στην Ελλάδα, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρώπη.

Εμείς θα είμαστε παντού, με την υπακοή και πειθαρχία που οφείλουμε στις ανάγκες, στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δείξτε τη δύναμή σας. Οχι στην ευρωυποταγή. Με το ΚΚΕ ...καλύτερα».

Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από το χαιρετισμό στη συγκέντρωση:

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δείξτε τη δύναμή σας στις 13 Ιούνη.

Οσοι από εσάς δώσατε, με κρύα καρδιά, την ψήφο σας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, κάνετε αυτό που πρέπει τώρα. Γυρίστε τους την πλάτη. Αποτελείτε σημαντική δύναμη.

Δεν ωφελεί η ΝΔ να βγει κερδισμένη από τις ευρωεκλογές.

Είναι πανέτοιμη να χρησιμοποιήσει την ψήφο σας για να περάσει νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.

Δεν πιάνει τόπο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του στο σύνολό της έχει εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια θετικά και χρήσιμα για το λαό συνθήματα. Το αντιλαϊκό της έργο δε διαγράφεται. Πάνω σ' αυτό πατάει η ΝΔ και συνεχίζει.


Ανανέωση είναι η χειραφέτηση των λαών από τον ευρωμονόδρομο και την υποταγή. Ανανέωση αποτελεί η σύμπνοια, η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους ΕΒΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά, τα κινήματα γυναικών και νεολαίας, όλων των ριζοσπαστικών κινημάτων και συσπειρώσεων εναντίον των μονοπωλίων, των επιλογών της ΕΕ.

΄Η με την ΕΕ κατά των λαών, ή με τους λαούς κατά της ΕΕ. Δεν υπάρχει μέση λύση.

Ολοι και όλες που υποφέρουν, οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που ψηφίζουν πρώτη φορά φέτος, με το χέρι στην καρδιά να ρίξουν το ψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ, κόντρα στην ευρωυποταγή και την υποκρισία. Η αποχή στηρίζει το σημερινό συσχετισμό δύναμης.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών μεγαθηρίων.

Οχι μόνο δεν ανεχόμαστε να χάσουμε και άλλα, αλλά θέλουμε και να κερδίσουμε νέες κατακτήσεις, σύγχρονες, στην απασχόληση, στον ελεύθερο χρόνο, στη δωρεάν σύγχρονη παιδεία, στη δωρεάν για όλους σύγχρονη υγεία και πρόνοια.

Δεν ανεχόμαστε να εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας στους συνεταιρισμούς του κεφαλαίου.

Δεν ανεχόμαστε η Ελλάδα να παίρνει επαίνους από τον κ. Μπους για τις υπηρεσίες της στον πόλεμο κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν, για τον πόλεμο στα Βαλκάνια.


Δεν ανεχόμαστε την προπαγάνδα ότι ο ελληνικός λαός ζει από τα κοινοτικά κονδύλια.

Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, δεν είναι χαραμοφάηδες.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, όπως έκανε και η ΕΔΑ στις αρχές της 10ετίας του '60, που τέθηκε το θέμα της ένταξης, είπε ΟΧΙ στην ΕΕ. Οι εξελίξεις δυστυχώς μας δικαιώνουν.

Δεν περιοριστήκαμε όμως στο ρόλο του κήρυκα του ΟΧΙ. Ριχτήκαμε στη μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο, στις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε σε κοινές δραστηριότητες με δυνάμεις που έχουμε και διαφορές, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο γίνεται την παρέμβαση των πιο ριζοσπαστικών. Συμβάλλαμε σε κατακτήσεις, παλέψαμε για να μη γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι τρεις βουλευτές μας έκαναν πάνω από 800 παρεμβάσεις, δώσαμε τη μάχη παντού. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε χώρο παρέμβασης που να μη τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ των εργαζομένων.

Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί περισσότεροι.

Θυμηθείτε το ισχυρό ΟΧΙ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Γαλλία και στη Δανία. Το ισχυρό ΟΧΙ στην ΟΝΕ και το ευρώ στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ των Ελληνοκυπρίων. Το ισχυρό ΟΧΙ στην ένταξη που δόθηκε σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Θυμηθείτε τις μεγάλες πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά του πολέμου.

Καλούμε σε κοινό μέτωπο πάλης

Καλούμε τους εργαζόμενους να συναντηθούμε σε κοινό μέτωπο πάλης, τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία να προχωρήσουμε σε κοινή δράση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πάνω σε μεγάλα προβλήματα, πανευρωπαϊκά και πανελλαδικά θέματα, όπως:

1. Εργασιακές σχέσεις, απασχόληση, ανεργία, οικονομικοί μετανάστες. Μισθοί, συντάξεις, όριο συνταξιοδότησης. Τα ιδιαίτερα προβλήματα γυναικών και νέων. Για την αγροτιά και τους ΕΒΕ.

2. Τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα τη δράση των μονοπωλιακών διεθνικών ομίλων.

3. Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τέχνη, Γλώσσα.

4. Υγεία, Πρόνοια και γενικότερα Κοινωνική Ασφάλιση.

5. Το Ευρωσύνταγμα, τον ευρωστρατό, το κράτος καταστολής, τον πόλεμο, τη συγκρότηση τμημάτων μισθοφόρων. Για το ΝΑΤΟ και τη σύμπραξή του με την ΕΕ. Για τις φιλοπολεμικές στρατιωτικές δαπάνες.

6. Τα μεταλλαγμένα και γενικότερα την καταστροφή του περιβάλλοντος.

7. Να αποκρούσουμε τις επεμβάσεις της ΕΕ στο πολιτικό σύστημα με την επιβολή των φιλικών γι' αυτήν ευρωπαϊκών κομμάτων.

8. Την επίλυση του Κυπριακού, για να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από το Ιράκ, για την επίλυση του Παλαιστινιακού.

9. Αλληλεγγύη στη Συρία, στην Κούβα, στη Βόρεια Κορέα, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, που είναι στο στόχαστρο των ΗΠΑ με τη συναίνεση και της ΕΕ.

10. Κατά των διώξεων κομμουνιστών, δημοκρατών και προοδευτικών δυνάμεων και αγωνιστών.

11. Να ανοίξουμε τη συζήτηση, παράλληλα με την κοινή δράση, για τον άλλο δρόμο ενοποίησης της Ευρώπης, για τις μορφές συνεργασίας προς όφελος των λαών. Να μη φοβηθούμε η συζήτηση να πάει βαθιά και μακριά στην προοπτική, για το αδυνάτισμα, τον αποδεκατισμό της ΕΕ. Για τη συγκρότηση του εναλλακτικού πόλου σε επίπεδο κινημάτων, αλλά και κρατών.

Δεν υπάρχουν σύνορα στην αλληλεγγύη των λαών. Ολοι οι λαοί της Ευρώπης, όλου του κόσμου να ενωθούμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατά των επιλογών των διεθνών και περιφερειακών καπιταλιστικών ενώσεων που οργανώνουν την κερδοφορία και την επιβολή του κεφαλαίου.

Να καταργήσουμε τα σύνορα στη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών. Οχι, δε δεχόμαστε τους χωρίς σύνορα χάρτες του ΝΑΤΟ. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της κάθε χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον οικονομικό και στρατιωτικό πόλεμο.

Η διεθνής αλληλεγγύη, η διεθνοποίηση της δράσης των λαών πρέπει να βάλει εμπόδια και προσκόμματα στη διεθνοποίηση της δράσης του κεφαλαίου.

Στις 14 Ιούνη έχουμε πολλή δουλιά.

Εχουμε προβλήματα, έχουμε αγώνες στην Ελλάδα, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρώπη.

Εμείς θα είμαστε παντού, με την υπακοή και πειθαρχία που οφείλουμε στις ανάγκες, στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δείξτε τη δύναμή σας. Οχι στην ευρωυποταγή. Με το ΚΚΕ ...καλύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ