Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΑΙΝΕ» ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

ΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ»: «Στην άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων επιμένει ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ταυτιζόμενος πλήρως και απολύτως με τις αμερικανοβρετανικές θέσεις στο μείζον αυτό θέμα, που οδηγούν βαθμιαία στην αναγνώριση του ψευδοκράτους Ντενκτάς. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα από τα όσα επανέλαβε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Αλβάρο Ντε Σότο» (Το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ... ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ: «Τσουχτερές αυξήσεις, πάνω από 5%, κατέγραψε η ΕΣΥΕ τον Μάιο σε 14 βασικά είδη που συνθέτουν το καλάθι του πληθωρισμού, με πρωταγωνιστές, βεβαίως, τα καύσιμα, αλλά και το ελαιόλαδο. Ωστόσο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, που ανακοίνωσε χθες η ΕΣΥΕ, εμφανίζεται στάσιμος στο 2,9%. Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ κ. M. Κοντοπυράκης, ανακοινώνοντας χτες τον πληθωρισμό, αναγνώρισε ότι ο δείκτης δεν είναι αντιπροσωπευτικός της ακρίβειας που αισθάνεται ένα τυπικό νοικοκυριό, αλλά ότι είναι συμβατός με τα διεθνή πρότυπα» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ: «Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδοτεί ο δημόσιος δανεισμός και το μέγεθος της "άσπρης τρύπας του προϋπολογισμού". Ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας αποκάλυψε χτες ότι ο τέως υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, δίκην εντυπώσεων, είχε υποεκτιμήσει το μέγεθος του δημόσιου δανεισμού στα 26,3 δισ. δρχ., όταν μόνο για τοκοχρεολύσια, δηλαδή για δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ο προϋπολογισμός του 2004 προέβλεπε το ποσό των 230 δισ. ευρώ» (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ... «ΑΘΑΝΑΤΟΙ»: «Μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ κατακεραυνώνει, με συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Σουάρ», την Ελλάδα, κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση Σημίτη για μεγαλομανία, αμφισβητεί το φάκελο υποψηφιότητας, αρνείται τη στέγη Καλατράβα και δηλώνει ευθέως πως "δεν πρόκειται να ξαναδοθεί Ολυμπιάδα σε πόλη με μακέτες"» (Το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ