Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Σοκαρισμένη» χειραγώγηση...

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο στη Βενεζουέλα, καθώς η χώρα βαδίζει προς το κρίσιμο δημοψήφισμα, που θα κρίνει - στον έναν ή άλλο βαθμό - την τύχη της μπολιβαριανής επανάστασης και μαζί της τις προωθούμενες φιλολαϊκές αλλαγές της κυβέρνησης Τσάβες. Επίσης, από την εντεινόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ, τις πολύμορφες επεμβάσεις και παρεμβάσεις τους, όπως τη διείσδυση τελευταίως Κολομβιανών παραστρατιωτικών και τις διαφαινόμενες προθέσεις τους για πρόκληση πραξικοπήματος ή εμφυλίου πολέμου.

Ολ' αυτά, όμως, δεν απασχολούν την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας, που βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου. Το... μέγα εθνικό ζήτημα, για τα τελευταία, βρίσκεται στην «αποτυχία της υποψήφιας της Βενεζουέλας να συγκαταλεχτεί τουλάχιστον στις 5 φιναλίστ των καλλιστείων για τη Μις Κόσμος που έγινε την προηγούμενη βδομάδα»... Και φυσικά ο ένοχος ευρέθη... Ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες Φρίας. Εννοείται, βέβαια, ότι ο Τσάβες είναι υπεύθυνος, γιατί - σύμφωνα με τους «ειδικούς» - η υποψήφια της Βενεζουέλας, παρότι ήταν φαβορί, «τιμωρήθηκε εξαιτίας της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ - Βενεζουέλας», σημειώνοντας, ότι τα καλλιστεία «είναι ένας διαγωνισμός από εταιρίες με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες». Κι από κοντά, η ίδια η υποψήφια εξακολουθεί να δηλώνει «σοκαρισμένη, όπως το υπόλοιπο έθνος»..!

Κάθε ομοιότητα με παρόμοια φαινόμενα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης σε πολλές ακόμη χώρες είναι... συμπτωματική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ