Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Μικρές στιγμές μιας μεγάλης διαδήλωσης

Εχει γίνει παράδοση. Οταν διαδηλώνει το ΚΚΕ, η Αθήνα γίνεται πιο όμορφη. Οι δρόμοι πλημμυρίζουν ζωή, η πόλη γεμίζει ελπίδες και προσδοκίες, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες γίνονται ένα.

* * *

Ενα έγιναν και οι δυναμικές προσυγκεντρώσεις όταν έφτασαν στο Πεδίον του Αρεως. Και το λαϊκό αγωνιστικό γλέντι ξεκίνησε...

* * *

Κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα και τα τρία τιμημένα γράμματα Κ-Κ-Ε, ανέμιζαν περήφανες. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν «Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλιά πολλή...». Ναι, θέλει δουλιά πολλή, μα θα γυρίσει ο ήλιος!

* * *

«Ησουν υπάλληλος κι εργάτης σαν όλους μες στην πόλη αυτή» και «ανοίξαμε την αλυσίδα κι έγινες ένας από μας». Αυτό έγινε χτες στο Πεδίον του Αρεως. Σμίξαμε. Και θα σμίξουμε ακόμα περισσότεροι στους δρόμους του αγώνα.

* * *

Το κοριτσάκι ήταν δεν ήταν δυο χρόνων και παρακολουθούσε στην αγκαλιά του παππού του με βλέμμα «γεμάτο» τις κόκκινες σημαίες να γεμίζουν τη συγκέντρωση.

* * *

Οταν οι ενωμένες, δυνατές, νεανικές φωνές της ΚΝΕ φωνάζουν «Οκτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι», τότε τα πράγματα σίγουρα τραβάνε μπροστά. Οταν σμίγουν μαζί με τους παλιότερους σε ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι, τότε είσαι σίγουρος: Ο κόσμος θα γίνει κόκκινος.

* * *

Με βήμα σταθερό και δυνατό ξεκίνησε η Οργάνωση της Σπουδάζουσας κι οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ από τα Χαυτεία στις οκτώ. Με τέτοιο δυναμικό, νεανικό κι ορμητικό βηματισμό, μπορούμε να υλοποιήσουμε το σύνθημά μας, το πρώτο βήμα: Αντίσταση, Ανυπακοή, Απειθαρχία.

* * *

Οχι «νεκρές» μαζώξεις. Αλλά με κουβέντα, με προβληματισμό. Για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Που μεθοδεύει τη ληστεία των εργαζομένων. Για τον ευρωστρατό. Που παίρνει τη σκυτάλη του ματοκυλίσματος από το ΝΑΤΟ. Τέτοιες ήταν οι προσυγκεντρώσεις των κλαδικών οργανώσεων του ΚΚΕ.

* * *

Κι η αλήθεια που κουβαλάνε οι εργάτες, γραμμένη στο πανό της Αχτίδας Κατασκευών: «Δεν υπάρχει κατάκτηση και νίκη, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ».

* * *

Στα επιχειρήματα των ευρωλάγνων, η εργατιά εμπνέεται και δίνει ευρηματικές μα ξάστερες απαντήσεις: «Μονόδρομος δικός μας η απειθαρχία, ΟΧΙ στο κεφάλαιο και στην ευρωλαγνεία».

* * *

Μικρές στιγμές από μια μεγάλη διαδήλωση, που κάθε άλλο παρά μόνο συγκέντρωση ήταν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ