Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Μνηστήρας» της Προεδρίας με «προίκα» τη συναίνεση

Τη διαθεσιμότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατέθεσε στην κρίση του δικομματισμού ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, χρεώνοντας μάλιστα τις προσωπικές φιλοδοξίες του, που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό πολιτική θέση διόλου συμβατή με την αριστερά, στην ίδια την «αριστερά», η οποία όπως δήλωσε «πρέπει να είναι παρούσα σ' αυτή τη διαδικασία και να επιδιώξει να μετατοπίσει τον άξονα της συναίνεσης σε όσο γίνεται προοδευτικότερη κατεύθυνση»!

Δίνοντας ο ίδιος εξετάσεις συναίνεσης και καλής συμπεριφοράς στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφέρεται κριτικά στο 1989 μιλώντας για «υπερβολές και λάθη που πρέπει σήμερα να αποφευχθούν», χαϊδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας πως «θα κριθεί από τις επιλογές της στα μεγάλα προβλήματα» και αναφορικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας συμπληρώνει ότι «απαιτείται η διαμόρφωση ευρύτερης συνεννόησης και τα δύο κόμματα οφείλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για τη συναινετική ανάδειξη Προέδρου». Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στο θέμα της διαπλοκής επίσης σε συναινετικούς τόνους, προτείνοντας τη θεσμική θωράκιση της χώρας και τονίζοντας ότι «διαμορφώνονται συνθήκες που επιτρέπουν ουσιαστικά βήματα».

«Νομίζω ότι η υποψηφιότητα του Ν. Κωνσταντόπουλου πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρξει ένα πρόσωπο ώστε ο θεσμός του ανώτατου άρχοντα να πλουτιστεί με μια υποψηφιότητα που προέρχεται από έναν κόσμο κατατρεγμένο». Με τα λόγια αυτά καλωσόρισε ο Λ. Κύρκος την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΝ, μιλώντας στον Ρ/Σ «9.84».

Στο μεταξύ χτες ο Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο του ΣΥΝ και την Πολιτική Γραμματεία την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο επικείμενο τακτικό συνέδριο. Η απόσυρσή του από την κούρσα διαδοχής του Ν. Κωνσταντόπουλου, ευνοεί περισσότερο τον Μ. Παπαγιαννάκη στην αναμέτρησή του για την προεδρία με τον Αλ. Αλαβάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ