Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συζητήθηκαν τα διαδικαστικά

Τα διαδικαστικά θέματα της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις προμήθειες όπλων επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ απασχόλησαν χτες τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι (Τραγάκης, Λοβέρδος, Πατσιλινάκος, Ξηροτύρη) αποφασίστηκε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάζει τρεις φορές τη βδομάδα και οι μάρτυρες θα καλούνται εναλλάξ (πρώτα αυτοί που προτείνει η πλειοψηφία και στη συνέχεια όσοι προτείνονται από τα άλλα κόμματα). Σήμερα η Επιτροπή θα αποφασίσει εάν οι συνεδριάσεις της θα είναι δημόσιες ή απόρρητες.

Ο Γ. Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή, δήλωσε χτες ότι θα ζητήσει να δίνονται στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά των συνεδριάσεων και δεσμεύτηκε ότι θα τηρεί το απόρρητο εάν υπάρξουν περιπτώσεις θεμάτων ασφαλείας. Την πλήρη δημοσιότητα όταν καταθέτουν τα πολιτικά πρόσωπα ζητάει το ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο ΣΥΝ πρότεινε δημοσιότητα εκτός από τα θέματα «εθνικής ασφάλειας». Εκ μέρους της ΝΔ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Τραγάκης, είπε ότι θα προτείνει οι συνεδριάσεις να είναι μυστικές όπως γινόταν σε όλες μέχρι σήμερα τις Εξεταστικές Επιτροπές.

Σημείο διαφωνίας αποτέλεσε η σειρά κλήσης των μαρτύρων. Η ΝΔ προτείνει τα πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί Αμυνας, ο σημερινός υπουργός και ο γραμματέας Εξοπλισμών Γ. Ζορμπάς) να καταθέσουν τελευταίοι και να προηγηθούν οι άλλοι μάρτυρες της δικογραφίας.

Ο Γ. Πατσιλινάκος πρότεινε να κληθούν πρώτα τα πολιτικά πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται και στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία των συνεδριάσεων να υπάρχει η δυνατότητα επανάκλησής τους. Με την κατά προτεραιότητα κλήση των πολιτικών προσώπων συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ