Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θεσμικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, όπως διαβάζουμε (οι περισσότεροι - φοβόμαστε - υποκριτικά), ότι είναι ...θεσμικό το πρόβλημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και ήρθε η ώρα να θωρακιστούν αποφασιστικά οι μηχανισμοί. Μάλλον ξεχνούν, όμως, ότι τα υποτιθέμενα «παγκόσμια πρότυπα» στο θέμα έχουν αποτύχει παταγωδώς!

Μήπως, οι ...φοβεροί και ...τρομεροί μηχανισμοί διαφάνειας των ΗΠΑ και της Γερμανίας έχουν κάνει τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν και την αγορά να κινείται τίμια και με τους «ίδιους για όλους» κανόνες;

Οχι, βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τα σκάνδαλα στα οποία έχουν εμπλακεί κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των δύο χωρών και ποιος ξέρει τι έχουμε να δούμε ακόμη...

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν τους λόγους τους να μη θέλουν να κατανοήσουν πως όταν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα «μυριστούν» κέρδος, όχι απλά συγκρούονται, αλλά προσπερνούν και κάθε είδους κανόνα.

Ας μπουν στον κόπο να ρωτήσουν και λίγο τη γνώμη του απλού κόσμου που ακούει όλες αυτές τις θεωρίες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων γελάει, αν και οι περισσότεροι βρίζουν. Κανείς δεν ανέχεται την κοροϊδία.

ΠΑΝΤΩΣ, μάλλον, προστατευτικός και όχι επικριτικός προς την κυβέρνηση ήταν με τις χτεσινές δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το θέμα, όταν είπε ότι «η επιλεκτική εχθρότητα είναι εξίσου απαράδεκτη με την επιλεκτική εύνοια»!

Είναι προφανές ότι κατανοεί τη ματαιότητα των κυβερνητικών χειρισμών που θέλουν να δείχνουν πρόσκαιρη «εχθρότητα» με εκείνα τα συμφέροντα με τα οποία αύριο θα συνεργαστούν θαυμάσια.

Προφανώς, κάτι γνώριζε επί του θέματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επέλεξε να μην απαντήσει στις δηλώσεις. Αλλωστε, νομοσχέδιο διασφάλισης συμφερόντων ετοιμάζει, επ' αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ