Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Σε νέα πορεία μετά το 2ο Τακτικό Συνέδριο

Με την ανάδειξη των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής, την ψήφιση των πολιτικών θέσεων και των αλλαγών στο Καταστατικό, έληξαν την προηγούμενη Κυριακή οι εργασίες του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το Σάββατο με την εισήγηση των ιδεολογικοπολιτικών θέσεων του ΔΗΚΚΙ, από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Π. Μαντά. Στην ίδια εισήγηση δόθηκε πλαίσιο 9 σημείων προς τα κόμματα της Αριστεράς και των κινήσεων που «μάχονται το Νεοφιλελευθερισμό και τη Νέα Τάξης», με σκοπό όπως τόνισε ο Π. Μαντάς «να ξεκινήσει ένας διάλογος για τη δημιουργία του τρίτου ριζοσπαστικού πόλου».

Τις προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) για τις αλλαγές στο καταστατικό του ΔΗΚΚΙ παρουσίασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ν. Μπουζάνης.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ αποτελείται από 85 τακτικά και 15 αναπληρωματικά μέλη και αναμένεται να συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αναδείξει τα μέλη του 15μέλους Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια θα εκλέξει τριμελή Διοικούσα Επιτροπή. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ οι 10 πρώτοι που εκλέγονται στην ΚΕ είναι οι: Π. Μαντάς. Γ. Πάντζας, Ηλ. Νικολόπουλος, Ν. Μπουζάνης, Γ. Καρούμπας, Χρ. Γιαταγάνα, Β. Αράπη - Καραγιάννη, Στ. Πελάης, Δ. Βασιλειάδης και Σ. Αντωνοπούλου.

Στο 2ο Τακτικό Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν: Εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Δ. Γόντικας, από την κυβέρνηση η βουλευτής Ελ. Κουντουρά, από τον ΣΥΝ ο Π. Λαφαζάνης, ο Στ. Καραλέζης από τη Δημοκρατική Αναγέννηση, ο Γ. Μπανιάς από την ΑΚΟΑ, ο Δ. Δεσύλας από το ΝΑΡ, ο Τ. Φωτόπουλος από την Κομμουνιστική Ανανέωση, ο Ρ. Ρινάλντι από την ΚΟΕ, ο Δ. Κωστόπουλος από την ΚΕΔΑ κ.ά.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του ο Δ. Τσοβόλας, έκανε λόγο για «συνέδριο - παρωδία», το οποίο όπως υποστηρίζει «έκαναν αυτοί που προσπαθούν να σφετεριστούν την ιστορία και τους αγώνες του ΔΗΚΚΙ» και προσθέτει ότι «στη σύναξή τους αυτή πήραν μέρος ελάχιστα μέλη του ΔΗΚΚΙ και κυρίως συγγενείς και φίλοι τους».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δ. Τσοβόλας αναφέρει ότι «οι μάσκες όμως έπεσαν και για τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς που παραβρέθηκαν στη σύναξη αυτή με εκπρόσωπό τους δείχνοντας τα μικροκομματικά τους κίνητρα για την ύπαρξη μιας ακόμα σφραγίδας».

Ο Δ. Τσοβόλας, επίσης ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί «έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ στις 30 Οκτωβρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ